Sosyal medya ikiye bölündü! Herkes Ronaldo sandı ama... FIFA'nın kararı olay oldu

Dünya Kupası H Grubu ikinci karşılaşmasında Portekiz, Uruguay'ı 2-0 mağlup etti. Portekiz'in attığı ilk gol sosyal medyayı ikiye böldü.

GİRİŞ 29.11.2022 09:54 GÜNCELLEME 29.11.2022 14:12
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası H Grubu ikinci maçında Portekiz; Muslera, Torreira ve Maxi Gomez'in formasını giydiği Uruguay ile zorlu bir mücadeleye çıktı.

Lusail Stadı'nda oynanan oynanan karşılaşmada gözler Cristiano Ronaldo'nun üzerinde olurken Uruguay'In etkisiz kaldığı ilk devre 0-0 eşitlikle son buldu.

PORTEKİZ ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın 54. dakikasında Portekiz öne geçti. Bruno Fernandes'in ortasında Ronaldo ceza sahası içinde topa yükseldi ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Portekiz, maçın uzatma dakikalarında VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Bruno Fernandes, 90+3. dakikada skoru belirleyen golü kaydetti: 2-0.

TARTIŞMA YARATAN GOL: DOKUNDU MU, DOKUNMADI MI?

Portekiz'in 54. dakikada bulduğu gol ise tartışma konusu oldu. Bruno Fernandes'in ortasında topa yükselen Cristiano Ronaldo hamle yaparken top ağlarla buluştu. 

ÖNCE RONALDO SONRA FERNANDES

Gol sonrası Portekizli oyuncular Cristiano Ronaldo'ya doğru koştu. FIFA ilk olarak golü Ronaldo'ya yazarken daha sonra değişikliğe giderek golü Bruno Fernandes'e yazdı.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Portekiz'in ilk golü sonrası sosyal medyada futbolseverler ve yorumcular ikiye bölündü. Bir grup golü Ronaldo'nun attığını savunurken diğer grup ise Bruna Fernandes'e yazılmasının doğru olduğunu kaydetti. İşte o yorumlardan bazıları:

Ogün Temizkanoğlu: "Ronaldo orda olmasaydı kaleci orda çok rahat alırdı topu. Ronaldo atıyor golü."

Nihat Kahveci: "Ronaldo değmese o kadar sevinmez."

FIFA'ya başvuruda bulunulacak!

Portekiz Futbol Federasyonu, Uruguay'a karşı atılan ilk golü Cristiano Ronaldo'nun attığını kanıtlamak için FIFA'ya başvuru yapacak.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • mehmet emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Gol Ronaldonun ,o cok ustaca dokunarak yonunu de degistiriyor,ustelik de topu takip ediyor ve oyle seviniyor,hakkini yediler gerci Ronaldonun yuregi buyuk,onun icin problem yok...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama abarttınız yaa..sonuçta takım yendi işte
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel videoymuş, Allah nazarlardan korusun. Daha önce böyle videoyu kimse hazırlayamadı.
    Cevapla
  • nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    gol dokunsa da dokunmasada ronaldo'nun Çünkü Ronaldo orada olmasa o kaleci rahatlıkla tutacaktı o basit ortayı Ronaldo'nun kafaya çıkması kaleciyi etkisiz hale getirdi. yani golde %100 Ronaldo etkisi gol Ronaldonun olmalı
    Cevapla
  • Trabzonlu 1 yıl önce Şikayet Et
    bu gol ronaldonun mudur değil midiri tartışıldığı kadar, milli takım ve değerlerini neden yükseltemiyoruz, neden güçlü yanlarımızı (örneğin Ugurcan mi altay mi meselesi, burada fenerin altayini yok yere yukari cekme cabasi var, hâlbuki Uğurcan o an tüm fenerlilerinde kalecisi, hee fenerliler gavuru tutuyorsa o baskaaa) aşağı çekerek milli takimin yol almasına engel oluyoruzlar tartışılsa, daha içi dolu, daha faydalı olacaktır, en azından beyin jimnastiği, ülkede çoğu kişiye lazım.
    Cevapla
  • tok60 1 yıl önce Şikayet Et
    siz kafayi fenerle bozmussunuz . Bize ne sizin kalecinizden be ... tüm suc fenerin mi yani . balik beyninizi degistirin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle