FIFA, Benzema'yla ilgili kararını verdi

Dünya Kupası henüz başlamadan sakatlanan Karim Benzema, Fransa Milli Takımı kadrosundan çıkarılmıştı. FIFA'nın kararına göre yıldız forvetin hala madalya şansı var.

FIFA, Benzema'yla ilgili kararını verdi
FIFA, Benzema'yla ilgili kararını verdi
GİRİŞ 28.11.2022 10:00 GÜNCELLEME 28.11.2022 10:29

Karim Benzema, Fransa'nın henüz kupa başlamadan önceki antrenmanında sakatlanmıştı.

Fransa Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Karim Benzema'nın 2022 Dünya Kupası'nda forma giyemeyeceği duyuruldu.

Madalya şansı var

Fransız RMC Sport'un haberine göre; FIFA, aldığı kararla birlikte Karim Benzema'nın da madalya kazanabileceğini açıkladı. 

Yine haberde yer alan bilgiye göre; FIFA, Fransa'nın kupayı kazanması ya da ilk 3'e girmesi halinde 26 kişilik kadro üzerinden madalyalarını verecek. Bu; listeye Benzema'nın da dahil edildiği anlamına geliyor. 

Madalyası yok

Daha önce skandallar nedeniyle milli takımdan uzun süre uzak kalan Karim Benzema; son olarak 2014 Dünya Kupası'nda kadrodaydı. 

EURO 2020 ile birlikte tekrar milli takıma dönen 34 yaşındaki yıldız forvet, alınan karar sayesinde koleksiyonundaki en önemli eksiklerden birini kapatma şansına sahip oldu. 

2018 Dünya Kupası'nı kazanan Fransa Milli Takımı'nda kadroda yer almayan yıldız oyuncu; milli takımıyla 97 maça çıktı ve 37 gollük katkı sağladı. 

Sosyal medya hesabından sakatlığının ardından açıklama yapan Karim Benzema şu ifadeleri kullanmıştı;

"Hayatımda hiç pes etmedim ama bugün her zaman yaptığım gibi takımımı düşünmek zorundayım. Bu yüzden takımdaki yerimi harika bir Dünya Kupası geçirmemize yardımcı olacak birine bırakmam gerekiyor. Herkese destek mesajları için teşekkürler."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.