Lionel Messi, Maradona'yı yakaladı

2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Meksika'yı 2-0'la geçen Arjantin'de gol perdesini Lionel Messi açtı. Arjantinli yıldız, bu golle birlikte Diego Armando Maradona'yı yakaladı.

GİRİŞ 27.11.2022 00:55 GÜNCELLEME 27.11.2022 09:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Meksika ile karşılaşan Arjantin, Lionel Messi'nin attığı golle öne geçti. Arjantinli yıldız bu golle Diego Maradona'yı yakaladı.

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda, C Grubu'nda yer alan Arjantin ve Meksika takımları Lusail Stadyumu'nda karşılaştı. 

Arjantin'i ipten aldı

İlk yarısı 0-0 biten maçta Arjantin aradığı golü 64. dakikada buldu. Angel Di Maria'nın sağ kanattan attığı pasla ceza sahası dışında topla buluşan Lionel Messi, yerden sert ve düzgün bir vuruşla Meksika kalecisi Guilerme Ochoa'yı çaresiz bıraktı 1-0.

Yıldız oyuncu dakikalar 87'yi gösterdiğinde ise Benfica forması giyen Enzo Fernandez'in attığı golde asisti yapan oyuncu oldu.



Maradona'yı yakaladı, Batistuta'nın ensesinde

Lionel Messi attığı güzel golle, Arjantin Milli Takımı ile FIFA Dünya Kupası'ndaki 8. golüne ulaştı ve tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Diego Armando Maradona'yı yakaladı. 35 yaşındaki yıldız futbolcu iki gol daha atması halinde Tangocular adına en çok gol atan futbolcu olan efsane golcü Batistuta'yı da yakalamış olacak.

İşte Dünya Kupası'nda en çok gol atan Tangocular:

1- Batistua: 10
2- Stabile - Messi - Maradona: 8
3- Kempes: 6
4- Higuain: 5
5- Valdano: 4

35 yaşındaki yıldız futbolcu Arjantin Milli Takımı ile çıktığı 177 karşılaşmada 93 gol ve 53 asistlik performans sergiledi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Barış Gültepe 1 yıl önce Şikayet Et
    Maradona nin dünya var olduğu müddetçe yakalanmasına imkân yoktur. Maradona gibisi ezelden ebede asla bir daha gelmeyecektir.Bilenler bilir nokta !!!
    Cevapla
  • Ali hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne pele, ne Maradona, ne de Ronaldo, bu messi özellikle milli maç düzeyin hiçbirinin tırnapı olamaz. Adam 90 dk da sahada geziyo. Takım 10,5 kişi oynuyo. Sahada hiç yoktu bi vurdu gokloldu.
    Cevapla
  • 2323 1 yıl önce Şikayet Et
    Maradona ismi futbol dünyasında çok ağır messi veya ronaldo gramm ağırlığıdır maradona ise kiloluk ağırlıktadır top ayağına geldiği zaman ayağında mıhlantıs vardı sanki .
    Cevapla
  • Vasatın altı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sdamı medya niye şişiriyo ?maradona ile karşılaştırmak zaten abes.maradona n6n hangi takımlar ne şartlarda gol attığına bi bakın.bu adam şişirilmiş medya malzemesi sadece.ronaldo ile karşılaştırmak bile abes. Vasat bi futbolcu.onlarca Türk futbolcu bundan çok çok iyi oynuyo ams medya bunu ısıtıp ısıtıp getiriyo.
    Cevapla
  • MAHMUT 1 yıl önce Şikayet Et
    ahaha bu nasıl çekemezliktir ya kusura bakma da messi gelmiş geçmiş en iyi futbolcudur he milli takımda adama ayak uyduramıyorlar orası ayrı maradona zamanında diğer futbolcular şimdiki gibi üst düzey değildi maradona şimdi olsaydı acaba o zamanki başarısını elde edebilir miydi?
    Cevapla
  • Vasatın altı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eminim asgari 0cretlisiniz
    Cevapla
  • paha biçilemez 1 yıl önce Şikayet Et
    YouTube'u bir aç ve Messi'nin hareketlerini ağır çekimde izle ,sende haklısın o kadar hızlı ki gözle görünmüyor....hele genç iken tam bir efsane idi,Mbappe de kim oluyormuş yanında dersin.
    Cevapla
  • CR7 1 yıl önce Şikayet Et
    Cahil. Sadece futbol cahili değilsindir eminim. Cahil
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    messi kempes bile olamaz, halı saha oyuncusudur.
    Cevapla
  • MAHMUT 1 yıl önce Şikayet Et
    futbolu bilmeyen ne olur yorum yapmasın ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle