Galler - İran maçına damga vuran anlar!

İran taraftarları, Galler ile oynanan Dünya Kupası maçı öncesinde milli marşı yuhaladı, ıslık çaldı ve ağladı.

GİRİŞ 25.11.2022 13:48 GÜNCELLEME 25.11.2022 14:35
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

İran'da Mahsa Emini'nin hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar, 2022 Dünya Kupası'nda da devam ediyor.

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Galler ile İran, B Grubu'ndaki ikinci maçlarına çıktı.

Ülkelerinde yaşanan olayları protesto eden İranlı taraftarlar, Galler ile karşı karşıya geldikleri mücadele öncesinde kendi milli marşlarını yuhalayıp, ıslık çaldılar.


İranlı bazı taraftarlar, milli marşın yuhalandığı esnada göz yaşlarına hakim olamadı.

FUTBOLCULAR BU KEZ MİLLİ MARŞI OKUDU

İran'ın İngiltere ile karşılaştığı ilk maçta İranlı futbolcular protestolara destek vererek milli marşı okumamıştı. Ancak oyuncular, federasyondan gelen talep üzerine Galler maçının seramonisinde milli marşı okudu.



İranlı futbolcular, Dünya Kupası öncesinde protestolara destek verdi. Bazı futbolcular profil resmini siyah bir daire yaparak protestolara katıldı.

İRAN'DA NE OLDU?

İran'da ahlak polisinin başörtü kurallarına uymadığı için gözaltına aldığı 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü ülke genelinde insanları sokaklara döktü. Halk bu ölümden polisleri sorumlu tutarken genç kadının ölümü sonrası tüm dünyada protestolar başladı.

Mahsa Amini

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan protesto gösterileri binlerce kişinin katılımı ile hızlıca büyüdü. Başkent Tahran başta olmak üzere eylemler ülkenin bütün yerlerinde rejim karşıtı sloganlar atıldı.

Hadis Najafi

20 YAŞINDAKİ HADİS NAJAFİ POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Yer yer silah seslerinin de yükseldiği İran'da eylemciler arasında önde gelen isimlerden biri olan 20 yaşındaki Hadis Najafi polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.



İRAN, ABD VE İNGİLTERE AYNI GRUPTA

2022 Dünya Kupası B Grubu'nda yer alan İran, İngiltere, Galler ve ABD ile mücadele edecek.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 69
  • Kasım kantar 1 yıl önce Şikayet Et
    ne adi bir millet bunlar kendi milli marşını okumayan utanmıyorlar mı yıllardır yalandan kavga ettikleri batıdan Batı ülkelerinden
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    mili marşını okumayandan milli futbolcu olur mu dersin
    Cevapla
  • usta 1 yıl önce Şikayet Et
    nasıl ki peygamber efendimizin doğumunda, bunların 1000 yıllık ateşi söndüyse, şimdide ferleri fesatları sönecek. sıra harelde iranda
    Cevapla
  • sami 1 yıl önce Şikayet Et
    İran yönetimi tartışılır, İslam anlayışları eleştirilir ancak bu protestolar İrana hiçbir fayda sağlamaz protesto eden gruplar aynen bizdeki gezici - amarikancı - batıcı zihniyetle aynı, isterseniz oradaki eylemleri destekleyen bizim sanatçı tiplere bakın, kendi ülkesindeki yıllarca süren başörtü ve müslüman kadına yapılan zulmü görmeyenler İrandaki ayaklanmayı destekliyorlar.... ! Neden ?...
    Cevapla
  • İranlı Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki gezici çapulcu destesi idi. Geziciler her yeri yıkıp yaktılar, buradaki halk rejimin zulmünden bıkmış artık sırasına gelmiş bir halk. Buradaki halk hiç bir şeye dokunuyor, yakıp yıkan kar rejimin ajanları.
    Cevapla
  • mehmet4 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence tesadüf değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle