Dünya Kupası tarihinde bir ilk yaşanacak!

Dünya Kupası'nda ilk kez kadın hakemler görev alacak. Katar'daki turnuvada 3 orta hakem ve 3 yardımcı kadın hakem yer alacak.

Dünya Kupası tarihinde bir ilk yaşanacak!
Dünya Kupası tarihinde bir ilk yaşanacak!
GİRİŞ 19.11.2022 15:53 GÜNCELLEME 19.11.2022 15:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda heyecan yarın başlayacak. Açılış maçında Katar ile Ekvador karşı karşıya gelecek.

Dünya Kupası'nda ilk kez kadın hakemler görev alacak. Dünya Kupası’nda 3 orta hakem ve 3 yardımcı Kadın Hakem yer alacak. Fransa’dan Stephanie Frappart, Ruanda’dan Salima Mukasanga ve Japon Yoshimi Yamashita’nın yanı sıra yardımcı hakemler Brezilya’dan Neuza Back, Meksika’dan Karen Diaz Medina ve ABD'den Kathryn Nesbitt Dünya Kupası’nda görev alacak.

Yarı otomatik ofsayt teknolojisi kullanılacak

Bu Dünya Kupası'nda ilk kez yarı otomatik ofsayt teknolojisi kullanılacak. Sistem, saniyede 50 kare ile oyuncuları tüm uzuvlarıyla anlık olarak takip edecek. Stadyumlara yerleştirilecek 12 kamerayla futbolculardan alınacak veriler ve topun hareketlerinin sisteme aktarılacak.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 2
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Turk bayan hakemde olsun
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hulya avsar olsun
    Cevapla