FIFA Başkanı Infantino'dan alkol açıklaması!

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar'a destek oldu. Alkol yasağı ile ilgili de konuşan İnfantino, "Katar’a gelecek taraftarlar, 3 saat bira içmezlerse ölmezler.” dedi.

FIFA Başkanı Infantino'dan alkol açıklaması!
FIFA Başkanı Infantino'dan alkol açıklaması!
GİRİŞ 19.11.2022 15:29 GÜNCELLEME 19.11.2022 17:33
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Katar'ın başkenti Doha'daki medya merkezinde basın toplantısı düzenleyen Infantino, Katar'ın turnuva tarihinin en iyi organizasyonuna imza atacağını savundu.

"Ahlak dersi vermeden önce özür dilemeliyiz"

Ev sahibi ülkenin Dünya Kupası hazırlıkları sırasında insan haklarını hiçe saydığı yönündeki eleştirilere sert yanıt veren Infantino, "Ben Avrupalıyım. Dünyanın dört bir yanında 3 bin yıldır yaptıklarımız için, ahlak dersi vermeden önce özür dilemeliyiz. Eğer Avrupa, bu insanların kaderini gerçekten önemsiyorsa, bu işçilerin bir kısmının çalışmak üzere Avrupa'ya gelebilmesi için yasal yollar oluşturabilir. Onlara biraz gelecek ve umut verebilirler." diye konuştu.

Reform ve değişimin zaman alacağını vurgulayan Infantino, "Bu insanlara yardım etmek, onları eğitmek ve daha iyi bir gelecek vermek için yatırım yapmalıyız. Hepimiz kendimizi eğitmeliyiz. Bu tek taraflı ahlak dersi sadece ikiyüzlülüktür. Neden kimsenin 2016'dan bu yana kaydedilen ilerlemeyi görmediğini merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

Alkol açıklaması

Infantino, statlarda ve çevresinde alkollü içecek satışının yasaklanmasıyla ilgili soruya, "Eğer Dünya Kupası ile ilgili en büyük sorunumuz buysa derhal istifa eder ve dinlenmek için sahile giderim. Dünya Kupası'nda alınan her karar Katar ve FIFA'nın ortak kararıdır. Katar'da alkol satın alabileceğiniz ve taraftarların alkol tüketebileceği birçok taraftar bölgesi olacak. Günde üç saat boyunca bira içemezseniz, hayatta kalacağınızı düşünüyorum" yanıtını verdi.

 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Ehli sünnet 1 yıl önce Şikayet Et
    Pis cenabete bak hele , bu insanlara daha iyi hayat ve eğitmek haaa? Sen vahşi hayvan mı eğitiyorsun soytarı.. şimdiki Müslüman , Müslüman mı ki yoksa bunlar ne hakla böyle konuşuyor? Bunlara matematiği kimyayı edep haya yı namus kavramını ve yüzlercesini kim öğretti kim eğitti sizi? Yasalarınızın çoğu bile Osmanlı’dan kalma ama gel gör Müslüman kime özeniyor!! Buda o denli Müslümana yeten ayıptır anlarsa tabiiki
    Cevapla
  • Murat76 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam avrupalı olarak biz de sütten çıkma ak kaşık değiliz diyor ama Katarlıları da fakir, sadece işçi olarak görüyor. Oysa dünyanın dört bir yanından Katara işçiler geliyor, Katar ingiltere liginden bir kaç takımın bile sahibi.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı FİFA değil CHP genel başkanı yapmamız lazım..
    Cevapla
  • Helal 1 yıl önce Şikayet Et
    Muslaman ülkesinde salyangoz satılmaz ulen
    Cevapla
  • Cngz56 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin kimi eğiteceksin avrupa insan olmak için bu taraflara eğitim almaya gelebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle