FIFA'ya mektup: Dünya Kupası'ndan men edin

İran'da kadın hakları grubu, FIFA'ya ülkenin Dünya Kupası'ndan men edilmesi için çağrıda bulundu.

FIFA'ya mektup: Dünya Kupası'ndan men edin
FIFA'ya mektup: Dünya Kupası'ndan men edin
GİRİŞ 30.09.2022 21:51 GÜNCELLEME 30.09.2022 21:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran'da olaylar sürüyor. Son olarak A Milli Takım oyuncuları maç öncesi seremonisine siyah ceketlerle çıkmışlardı.
 
İran'daki kadın hakları grubu Open Stadiums (Stadyumları Açın), son olarak FIFA Başkanı Infantino'ya kadınların İran'da halen stadyumlara alınmadığına dair bir mektup gönderdi.
 
Grubun mektubunda; "İran Futbol Federasyonu sadece rejimin suçlarının ortağı değil, aynı zamanda Milli Takımımız nerede oynarsa oynasın kadınların güvenliğine doğrudan bir tehdittir. Futbol hepimiz için güvenli bir alan olmalı." yazıyordu.
 
Mektubun devamında ise; "İranlı futbol taraftarları olarak, İran'ın yaklaşmakta olan FIFA Dünya Kupası'na katılımıyla ilgili en derin endişemizi dile getirmemizin nedeni budur. FIFA, yalnızca temel insan haklarına ve haysiyetlerine saygı göstermeyi reddetmekle kalmaz, aynı zamanda şu anda kendi halkına işkence edip, öldürürken neden İran devletine ve temsilcilerine küresel bir sahne versin ki? Bu nedenle FIFA'dan tüzüğünün 3. ve 4. maddelerine dayanarak İran'ı Katar'daki 2022 Dünya Kupası'ndan derhal çıkarmasını istiyoruz." yazıldı.
 
Söz konusu 3. ve 4. maddelerde yer alan bilgiler; insan hakları ve cinsiyet, ırk, din ve diğer konulara dayalı ayrımcılık yapmama konularını kapsıyor. İhlal durumunda FIFA, söz konusu ülkeyi küresel sahneden uzaklaştırma veya ihraç ile cezalandırma yoluna gidebilir.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 2
  • Kayseri 1 yıl önce Şikayet Et
    Hain heryerde hain
    Cevapla
  • Nereye 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi cehenneme gidin her yere girmeseniz olmaz zaten
    Cevapla