Ojeli eller şampiyonluk için yarışacak

Ordulu 5 kadın boksör, 12-17 Mart tarihlerinde Isparta'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon olmak için yarışacak.

Ojeli eller şampiyonluk için yarışacak
Ojeli eller şampiyonluk için yarışacak
GİRİŞ 09.03.2013 15:21 GÜNCELLEME 09.03.2013 15:21

Ordu Gençlik Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını yürüten kadın boksörler, kategorilerinde şampiyon olmak istiyor.

Antrenör Mustafa Genç, AA muhabirine, 5 sporcusuyla Isparta'da düzenlenecek şampiyonaya katılacaklarını, sporcularının ''Yıldızlar, Gençler ve Büyükler'' kategorilerinde müsabakalara çıkacağını söyledi.

Sporcuların üçünün boksa yeni başladığını dile getiren Genç, ''Ama Allah'ın izniyle bu şampiyonada en az iki birincilik hedefliyoruz. Aynı zamanda sporcularımızı milli takıma kazandırmak istiyoruz. İnşallah ileride yapılacak uluslararası şampiyonalarda sporcularımız derece elde ederler. Dünya şampiyonu çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.

-''9 yıl Türkiye Şampiyonu oldum''-

Dünya Kupası'nda ikinciliği, Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülüğü bulunan beden eğitimi öğretmeni Yeliz Güngör, boksa 4 sene ara verdiğini ancak artık bir derece elde etmek istediğini dile getirdi.

Daha önce katıldığı her organizasyonda kendi sıkletinde birinci olduğunu vurgulayan Güngör, ''9 sene boyunca kendi sıkletimde Türkiye Şampiyonu oldum. Ama 4 sene aranın ardından benim için de büyük bir beklenti var. Aynı şekilde biraz da endişe olacak. Diğer sporcuları tanımıyorum. Fakat hayırlısı olsun'' diye konuştu.

Yıldızlar kategorisinde şampiyonluğu bulunan 10'uncu sınıf öğrencisi Ayşe Birsin de, ''Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılarak derece elde etmek istiyorum. Daha sonra da olimpiyatlarda Türkiye'nin ismini duyurmayı hedefliyorum. Türkiye Şampiyonası'nda inşallah arkadaşlarımla derece elde ederiz'' ifadelerini kullandı.

Spora 1 yıl önce başlayan Sabahnur Yuvarlak da çok çalışarak boksa yeni başlamanın dezavantajını ortadan kaldırmak isteğini söyledi.

AA