Güreşte yeni Hamza Yerlikaya hayali

Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Hakkı Başar Tümspor'a özel açıklamalarda bulundu. Başar, hedeflerinin sabırla çalışarak uzun vadede, Federasyon başkanı, Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya gibi şampiyon sporcular çıkarmak olduğunu söyledi.

GİRİŞ 22.01.2013 14:43 GÜNCELLEME 23.01.2013 08:24

Nusret Odabaş'ın haberi

Milli takımın kamp yaptığı Sarıyer'deki Mersinli Ahmet Tesisleri'nde Tümspor'un sorularını yanıtlayan Başar, güreşte her zaman hedeflerinin birincilik olduğunu vurguladı., Başar Türk güreşinde artık çıtanın yüksek olduğu için beklentilerin olduğunu belirterek istikrarın önemine değindi.

İşte Başar'ın açıklamalarının satırbaşları

Londra Olimpiyatları'ndan sonra bir kamp yaptık. Yeni yönetimden sonra şu anda Vehbi Emre Turnuvası'na hazırlanıyoruz. Bu turnuvalarla önümüzdeki Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası takımını belirleyeceğiz. En iyi şekilde hazırlanıyoruz. Amacımız Türk Milli takımını oluşturmak ve milli takımda istikrar sağlamak. İsteğimiz bu...

Milli takıma katılan yeni gençlerimiz var. Onları milli takıma adapte edip en kısa sürede başarılı olmalarını sağlamak istiyoruz. Bu başarıyı da istikrarlı bir şekilde yapmalarını istiyoruz.

GÜREŞİN ÇITASI YÜKSEK, HEDEFMİZ YENİ HAMZA'LAR

Şimdi güreşin çıtası çok yüksek. Hamza Yerlikaya gibi bir şampiyon olduğu için de çıta yüksek. Başkanımız 3 dünya 2 olimpiyat 8-9 avrupa, gençleri ve yıldızları saymıyoruz böyle bir şampiyonumuz var. İşte çıta yükseldiği için bizim elde ettiğimiz başarılar onun yanında küçük kalıyor. Yoksa Grekoromen güreşimiz tamamiyle düşme değil de genel anlamda istikrarını korumuştur. Çıta yüksek olduğu için beklentiler yüksek olduğu için yeterli olmuyor. Şimdi 2016 ve 2020 hedeflerimiz var. Hamza Yerlikaya gibi olmasa da onun kadar sporcular yetiştirmek istiyoruz. Amacımız bu...

ASRIN GÜREŞÇİSİ ÖYLE KOLAY YETİŞMEZ

Bunlar öyle kolay değil. Bu uzun yıllara yayılacak bir şey. Ancak çocuklarımıza gençlerimize bunu aşılamamız gerekiyor. Hamza da, başkanımız da 15 yıla kadar milli takımlarda yarıştı. Hemen olmadı. Hemen olabilecek bir şey değil çünkü bu. Amacımız ülkemize iyi şampiyonlar kazandırmak. Gençlere, milli takımlara gelen isimlere öğrettiğimiz tek şey başarıya giden yolda sabırlı olmak, çalışmak ve başkanımızı örnek göstermek.

GÜREŞTE ADALETLİ OLMAK ÖNEMLİ

Biz olalım diğer amatör sporlarda olsun adaletli olmak çok önemli. Bizim hammaddemiz de bu, bundan sonra da bu olmalı.  Bunun dışına çıkıldığı zaman kaybettiğimizi görüyoruz. Bu dönemde sayın başkanımız bu işin içinden gelmiş büyük şampiyonlarımızdan. Her şeyi bilen gören, güreş adına güreş camiası adına bir şans. Bundan dolayı bizler olalım sporcular olsun bu şansı değerlendirebilmeli. Dediğim gibi bizler Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna adaletli olmamız gerekiyor. Adaletimiz her zaman sürmeli. Önemli olan bu ama bitmiyor. Bir de sporcular ayağı var. Ondan sonrası sporcularımıza kalıyor. Bizim herkese eşit yaklaşımımız şampiyonlar çıkaracak. Bu hemen olunmuyor. Yarın şampiyon olunmuyor. Ülkemiz 2016 ve 2020'ye hedef koydu. Bizler de hem 2026'ya hem de 2020'ye bu hedeflerimize ulaşmamız için adilane bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Gençlerimize bizim yapacağımız en güzel çalışma ortamını sunmak.  Biz onlara o ortamı veriyoruz. Artık iş onlara düşüyor. Şampiyonluk işi artık onların...

ÇOCUKLARINIZA ÖZGÜVEN İÇİN GÜREŞ YAPTIRIN

Şimdi öncelikle şunu söylemek istiyorum. Çocukların öz güvenlerini kazanma konusunda en önemli spor branşının güreş olduğunu söylemek istiyorum. Bunu her genç her erkek çocuğu yapmalıdır. Niye yapmalıdır derseniz yine şunu söylerim. Güreş yapan bir erkek çocuğu hayat özgüvenini en kısa sürede kazanır. İlle de güreşçi olmayabilir ama güreş yapması çok önemli. Bizler güreşçi olduğumuz için bunu söylediğimizde yanlış anlaşılabilir. Ama gerçekten gençlerimizde, miniklerimizde sbu özgüven sorunu var. Yani gençlerimizin özgüven sorunu hemen belli oluyor. Bilim ve internet çağındayız. Çocuklarımız bu özgüvenlerinden eksik büyüyorlar. Bunu sağlayacak en güzel spor güreş diyorum ben.

GÜREŞ EĞİTİME ENGEL DEĞİL, YARDIMCI

Şimdi bizim ülkemizde bir gerçek var. Spor yapanlar ilim öğrenme noktasında tembellik yapıyorlar. Bu bir geçiş dönemi aslında. Spor yapan insan bedeni ilim öğrenmeye de çok açtır. Çünkü sağlıklıdır. Sporun faydası çoktur dolayısıyla güreşin de faydası eğitim ve öğretim yaşlarında faydası çoktur.

GÜREŞİN OKULLARA GİRMESİ

Güreşin okullara girmesi projesi çok önemli. Okullarımıza güreş küçük yaşta bir spor olarak bir ders olarak girerse gençlerimizin özgüvene sahip olması erkene çekilir. Gençlerimiz yaptıkları işlerde erken dönemlerde başarılı olurlar böylelikle. Bu bana göre çok önemli. İnşallah bu proje tez zamanda hayata geçer ve Türk güreşi adına önemli bir adım atılmış olur.

Gençlerimize ve ailelerimize güreşi tavsiye ediyorum.  Gençlerin sosyal hayatında faydalı ve tuttukları işlerde de başarıdan başarıya koşturacak bir spordur diyorum. Güreşi gençlerimize tavsiye ediyorum.

(Tümspor)