Milli haltercilerimizden tarihi başarı

Milli halterci Cansu Bektaş, Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 45 kiloda, koparmada 75 kilo kaldırarak altın madalya kazandı.

Milli haltercilerimizden tarihi başarı
Milli haltercilerimizden tarihi başarı
GİRİŞ 12.02.2024 21:21 GÜNCELLEME 12.02.2024 22:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 45 kiloda millî sporcularımız Cansu Bektaş ve Gamze Altun, 3 altın ve 2 gümüş madalya kazanırken 2 de Avrupa rekoru kırdı.

CANSU BEKTAŞ ŞAMPİYON OLDU

Bulgaristan'da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 45 kiloda Cansu Bektaş, koparmada 75 kilo kaldırarak şampiyon oldu.

GAMZE REKOR KIRDI

Avrupa Halter Şampiyonası kadınlar 45 kiloda ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Gamze Altun, silkmede 92kg'lık kaldırışıyla altın, toplamda ise gümüş madalya kazandı.

TARİHİ BAŞARI

Cansu Bektaş, toplam 163 kg kaldırarak Avrupa rekoru kırdı, 2 altın 1 gümüş madalya kazandı ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. Gamze Altun, toplam 157 kg kaldırarak 1 altın 1 gümüş madalya kazandı ve Avrupa ikincisi oldu.


 

Bakan Bak'tan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Bulgaristan'da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 45 kiloda Avrupa şampiyonu olan Cansu Bektaş ile aynı kiloda Avrupa ikincisi olan Gamze Altun için tebrik mesajı yayımladı. 

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bulgaristan’ın Başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde gelen haberler bizleri sevindirdi. Kadınlar 45 kiloda 2 altın ve 1 gümüşle Avrupa şampiyonu olan Cansu Bektaş ile aynı kiloda 1 altın ve 1 gümüşle Avrupa ikinciliği elde eden Gamze Altun’u tebrik ediyorum. Rekorlar kırarak madalyaya uzanan milli haltercilerimizin başarılarında emeği olanlara teşekkür ediyorum. Avrupa Halter Şampiyonası'nda podyuma çıkacak sporcularımıza başarılar diliyorum.”

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 5
  • Nurol 2 ay önce Şikayet Et
    Nene Hatun, bu kızlarımızı görseydi, yüzümüze tükürürdü.
    Cevapla
  • Milli 2 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizi uluslararası arenada en güzel şekilde temsil eden ve Ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandıran kızımızla gurur duydum.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allahım Daim Eylesin İnşaallah Amin
    Cevapla
  • Kenan 2 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru söz etmişsin Serkan kardeş.
    Cevapla
  • Serkan 2 ay önce Şikayet Et
    He Allah'ta halterde türklerin tarafını tutuyordu zaten. Tövbe haşa. Çok iyi bir işmiş gibi birde Allah yardım edecek. Hayırlı işler için dua edin...
    Cevapla