Taha Akgül'den bronz madalya ve Paris bileti

Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda Daniel Ligeti'yi yenerek bronz madalya kazanan Taha Akgül, Paris 2024'e kota aldı.

GİRİŞ 17.09.2023 21:38 GÜNCELLEME 18.09.2023 10:08
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sırbistan'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda 125 kiloda mücadele eden Milli güreşçi Taha Akgül, Macar Daniel Ligeti'yi 5-0 yenerek bronz madalya kazandı. Dünya üçüncüsü olan Akgül, serbest stilde milliler adına, 2024 Paris Olimpiyatlarına kota alan ilk sporcu oldu.

Dünya Güreş Şampiyonası, Sırbistan'da devam ediyor. Milli güreşçi Taha Akgül, son şampiyon ünvanıyla çıktığı organizasyonda 125 kilo ilk maçında Meksikalı Garcia'yı 10-0, Azerbaycan'dan Meshvildishvili 2-0, çeyrek finalde ise Ukraynalı Khotsianivskyi'yi 3-0 mağlup etti. Yarı finalde İranlı Amir Hossein Abbas Zare ile karşı karşıya gelen Taha, rakibine 4-0 yenilerek final şansını yitirdi. 32 yaşındaki milli güreşçimiz bronz madalya ve 2024 Paris Olimpiyatlarına kota almak için mindere çıktı. Macar Daniel Ligeti karşısında ilk puanı maçın ilk saniyelerinde alarak (1-0) öne geçti. Rakibini bastırarak 3 puan daha alan Taha, yerde çırpma yaparak skoru 5-0 yaptı. Macar sporcu Daniel Ligeti, Taha karşısında puan arasa da ilk yarıyı 5-0 kaybetti. İkinci yarıya Milli güreşçi Taha Akgül kontrollü başladı ve maçın sonuna kadar rakibine puan vermedi. Karşılaşmayı 5-0 kazanan Akgül, dünya üçüncüsü olarak Paris kotasını kazanan sporcu oldu.

Uluslararası kariyerinde 28 altın, 6 gümüş ve 1 bronz madalya bulunan Taha Akgül, serbest güreşte milliler adına 2024 Paris Olimpiyatlarına kota alan tek sporcu oldu. Bugüne kadar kariyerinde 1 Olimpiyat, 3 Dünya ve 10 kez Avrupa şampiyonu olan Akgül, kariyerine 1 bronz madalya daha ekleyerek toplamda 36'ncı madalyasını kazanmış oldu.

Taha Akgül: "İnşallah üçüncü olimpiyat madalyası Paris'te gelecek"

Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Taha Akgül, "Öncelikle son iki yılın Avrupa şampiyonu, son dünya şampiyonu olarak geldim buraya. Geçen senenin namağlup sporcusu olarak geldim. Geçen sene dünyada yılın en iyi güreşçisi seçilerek buraya geldim ama burada İranlı rakibime, en iyi rakiplerimden birine kaybettim. Onun hakkıymış, daha iyi mücadele etti. Çok iyi hazırlanmıştım, çok iyi bir hazırlık süreci geçirmiştim. Eksik bir şey yaptığımı da düşünmüyorum. Belki daha iyi rakiplerle çalışsam, rakiplerim de daha büyük üstünlük kurabilirdim ama burada bronz madalya nasip oldu. Olimpiyat kotasıydı aynı zamanda. Buruk bir sevinç oldu. Olimpiyat vizesi almak önemliydi. Paris 2024 yolunda önemli bir adım attık. Şimdi konsantrasyonumuz tamamen Paris'e olacak. Bu yenilgiden dersler çıkaracağım. O derslere göre çalışacağım ve Paris'te aynı hataları yapmamaya çalışacağım. Artık kariyerimin de yavaş yavaş sonlarına geliyorum ama hala zirvedeyim. Bu da büyük bir başarı. Rakiplerim 23-24 yaşındalar, ben 34 yaşıma geldim. Tecrübemle güreşiyorum. Önceden 22-23 yaşlarımda olsaydım bu Taha Akgül olmayacaktı. Kanımın son damlasına kadar ülkem için mücadele etmeye devam ediyorum. Avrupa'nın en iyi olimpiyat şampiyonuyum ama ülkem için ne kadar madalya kazansam o kadar iyidir diye hala minderlerde ter döküyorum. Bize dua eden, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bakan Osman Aşkın Bak'tan milli güreşçi Taha Akgül'e tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota alan milli güreşçi Taha Akgül'ü tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sırbistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda ülkemizi temsil eden milli güreşçimiz Taha Akgül, üçüncülük karşılaşmasında Macaristan'dan Daniel Ligeti'yi 5-0 yenerek bronz madalya kazandı ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota hakkı elde etti. Taha kardeşimi canıgönülden kutluyor, devam eden organizasyonda minderde ter dökecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 13
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Altın madalya ya alışmıştık Taha..
    Cevapla
  • konuk 7 ay önce Şikayet Et
    başarılar dilerim, inşallah madalya ile döner.
    Cevapla
  • Abdülhak 7 ay önce Şikayet Et
    Niye buruk sevinç olsun sen her daim en iyilerdensin gönlünü ferah tut. Olimpiyat son finalin altın vuruşun olsun.
    Cevapla
  • İsmail 7 ay önce Şikayet Et
    Futbola ve futbolcuya verilen imkan ve desteklerin % de kaçı ata sporumuz güreşe veriliyor. Mutlaka daha güçlü desteklenmeli. İlgili bakanlar Güreşin içinden gelen bakan yard. Asrın güreşçisi Sorunu da Çözümü de en iyisini bilir. Umarım ciddi adımlar atılır
    Cevapla
  • Ali Eren 7 ay önce Şikayet Et
    Dualarımız seninle Taha kardeşim .Allah zorunu kolay eylesin.Gücüne güç versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle