6. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası sona erdi

6. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda, Esenler Altınayak Spor Kulübü sporcuları kazandığı 6 madalya ile dikkat çekti.

6. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası sona erdi
6. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası sona erdi
GİRİŞ 23.08.2023 15:56 GÜNCELLEME 23.08.2023 15:57

 6. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımı, İran Milli Takımı'nı yenerek kupanın sahibi oldu.

Edirne Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalara Türkiye, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Bulgaristan, Irak, İran, Kıbrıs Rum Kesimi, Kuveyt, Libya, Mısır, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Suriye, Tacikistan ve Yunanistan milli takımları katıldı.

Final müsabakasında Türkiye Milli Takımı, İran Milli Takımı'nı yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz ile Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, kupa ve madalyalarını verdiği sporcuları tebrik etti.

Milli takım sporcuları, kupayı havaya kaldırarak seyirciler ve teknik heyetle sevinç yaşadı.

Akyüz, 1125 sporcunun katılımıyla düzenlenen ve 3 gün süren şampiyonada güzel müsabakaların ortaya konduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünya çapında organizasyonlara imza atmaya devam ettiğini belirten Akyüz, "Wushu, tüm ülkelerde gün geçtikçe gelişiyor. Türkiye de bunun öncülüğünü yapmaya devam ediyor. Türkiye wushuda dünyanın en güçlü ülkelerinden, organizasyon anlamında da böyle. Şampiyonaya katılan tüm sporculara, takımlara ve teknik heyetlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Esenler Altınayak Spor Kulübü sporcularından 6 madalya

6. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda, Esenler Altınkayak Spor Kulübü sporcularından Muhammet Can Haygül, Muhammed Efe Yılmaz, Adile Kurt, Ecem Doğan altın, Sena Nur Yıkılmaz gümüş ve Naciye Nur Akbaş gümüş madalya kazandı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.