N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu pazar günü koşuluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve dünyanın en hızlı parkurlarından birine sahip olan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada’da 30 Nisan Pazar günü 18. kez koşulacak.

N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu pazar günü koşuluyor
N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu pazar günü koşuluyor
GİRİŞ 27.04.2023 13:00 GÜNCELLEME 27.04.2023 13:00

World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) Gold Label kategoride yer alan N Kolay  İstanbul Yarı Maratonu, 60 farklı ülkeden 12.300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Dünyanın en iyi 9 yarı maratonu arasında gösterilen N Kolay İstanbul Yarı Maratonu; katılımcılara 21K, 21K Paten ve 10K’lık kategorilerde yarışma imkanı tanıyor. Tarih boyunca farklı medeniyetlerin merkezi olan parkuru ve eşsiz Haliç manzarasıyla sporculara benzersiz bir deneyim sunan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, 30 Nisan Pazar günü 07.30’da paten yarışıyla start alacak. 10K yarışı 08.10’da başlarken, elit atletler ve 21K startı 09.30’da verilecek. N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu, TRT Spor Yıldız ve Spor İstanbul Youtube kanalından naklen yayınlanacak.

YARIŞ PARKURU

N Kolay İstanbul Yarı Maraton parkuru başlama noktası Fatih İlçesi Yenikapı miting alanı önünde bulunan Yenikapı otobüs durağı olacak. Buradan start alan yarış, sahil yolu Kennedy Caddesi boyunca  Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ışıklar, Eminönü'nden Karaköy istikametine saparak Galata Köprüsü’nden devam edecek. Köprü bitimindeki ışıklardan "U" dönüşü yapan yarış, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa Caddesi, Ayvansaray, Haliç Köprüsüne varmadan Fatih İlçe sınırından "U" dönüşü yaparak geri dönecek. Koşucular, aynı sahil yolunu kullanarak Yenikapı’ya kadar devam edecek ve yarış başladığı noktada son bulacak. N Kolay İstanbul Yarı Maratonu güzergahındaki yollar 30 Nisan Pazar günü 05.30 ile 13.30 arası trafiğe kapalı olacak.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.