Kırkpınar'da favori başpehlivanlar elendi

Edirne’de düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 3'üncü tur başpehlivanlık müsabakalarında favori isimler kaybederek er meydanına veda etti.

Kırkpınar'da favori başpehlivanlar elendi
Kırkpınar'da favori başpehlivanlar elendi
GİRİŞ 02.07.2022 20:41 GÜNCELLEME 02.07.2022 20:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kırkpınar'da son iki yılın başpehlivanı Ali Gürbüz ve finalisti İsmail Koç’un 2'nci turda turnuvadan elenmesinin ardından 3'üncü turda da sürprizler yaşandı. Gürbüz’ü eleyen İsmail Yeşil Yeşil, Ertuğrul Dağdeviren’e altın puanla kaybederken, Orhan Okulu ise Cengizhan Şimşek’e kaybetti. Favorilerin tek tek elendiği müsabakaları sonunda finale kalan isimler tahminlerin dışına çıktı.

OKULU GÖZYAŞLARINA ENGEL OLAMADI

Kırkpınar’da 2014 ve 2017 yıllarında şampiyon olan Orhan Okulu’nun rakibi Cengizhan Şimşek’e kaybetmesinin ardından yaşadığı üzüntü ise dikkat çekti. Yere yığılan ve gözyaşlarına engel olamayan Okulu’yu antrenörleri teselli etti. 

Bugün gerçekleştirilen güreşlerin ardından çeyrek finale çıkan başpehlivanlar şu şekilde:

"Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Ertuğrul Dağdeviren, Cengizhan Şimşek, Fatih Atlı, Mustafa Taş, Tanju Gemici ve İsmail Balaban."

661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarın çeyrek final, yarı final ve sonrasında yapılacak final mücadelesinin ardından sona erecek.
 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 2
  • İnsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali ile İsmail Koç çok ağır güreşiyorlar.
    Cevapla
  • Yakup Gülcan 1 yıl önce Şikayet Et
    favorilerden sadece sarı fırtına İsmail Balaban kalmış. Bakalım ne yapacak ?
    Cevapla