Pandemi, Dünya Tekvandosunu stop ettirdi

2020 yılı başında Çin’in Wuhan kentinde çıkan ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemisi Dünya Tekvandosunu fena halde vurdu.

Pandemi, Dünya Tekvandosunu stop ettirdi
Pandemi, Dünya Tekvandosunu stop ettirdi
GİRİŞ 20.09.2020 16:28 GÜNCELLEME 20.09.2020 16:28

2020 yılı başında Çin’in Wuhan kentinde çıkan ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemisi Dünya Tekvandosunu fena halde vurdu. Geçtiğimiz ay sonunda video-konferans aracılığıyla toplanan Dünya Tekvando Federasyonu (WT), 2020 yılı içinde yapılacak olan bütün uluslararası faaliyetlerini biri dışında iptal etti. Sporcuların tek tek tatamiye çıkarak madalya mücadelesi verdiği Dünya Poomsae Şampiyonası online olarak gerçekleştirilecek.

Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Chungwon Choue’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantı da önemli kararlar alındı. Türkiye’yi temsilen Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr Metin Şahin’in yanı sıra Dış İlişkiler Sorumlusu Ali Sağırkaya’nın da iştirak ettiği online toplantı da 2020 yılında Dünya Poomsae Şampiyonası dışındaki bütün organizasyonların iptal edildiği açıklandı. Koronavirüs pandemisi sebebiyle etkilenen faaliyetlerle igili alınan kararlar şöyle: 1- Tokyo 2020 Olimpiyatları için kıta elemesini gerçekleştirmeyen Avrupa ve Asya kıtaları için 2021 yılı haziran ayına kadar süre verildi. 2- Ekim ayı içinde Bulgaristan’da gerçekleştirilmesi planlanan Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası iptal edildi. Bir sonraki şampiyona 2022 yılında aynı yerde gerçekleştirilecek. 3-2020 yılı içinde Dünya Tekvando Federasyonu tarafından organize edilen antrenör kursundan sertifika alanların süreleri bir yıl daha uzatılacak. 4- Sporcuların olimpik puanlarının kıtalar arasında adil bir şekilde korunması için çalışma yapılacak. 5- Dünya Tekvando Federasyonu’nun bir sonraki toplantısı yine online olarak 5 Ekim de gerçekleştirilecek. Genel Kurul ise 6 Ekim tarihinde yine online olarak yapılacak.

ŞAHİN:”KARARLARI DÜŞÜNEREK ALDIK”

Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Covid-19 salgınının insan hayatı için ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek, “Sadece ülkemiz değil bütün dünya bu illetten korkuyor ve bir an evvel kurtulmak istiyor. Yaptığımız toplantı da alınan kararları ince eleyip sık dokuyarak aldık. Dünyadaki bütün sporcularımız bizim için tek tek önemli. Hiçbir riski göze almadan bütün faaliyetlerimizi iptal ettik. Poomsae branşı zaten temasssız bir branş ve görselliğe dayanıyor. Bunda bile sporcularımızı bir salona toplamaktan kaçındık ve online olarak gerçekleştireceğiz. İnşaallah bu salgından en kısa sürede kurtuluruz ve yeni normale döneriz” diye konuştu.