Başkan Şahin: Hedefimiz Olimpiyatlar

Koronavirüs salgınının biteceğine inandığını ifade eden Tekvando sporunun bir numaralı ismi hazırlıklarını Tokyo’ya göre yaptıklarını söyledi.

Başkan Şahin: Hedefimiz Olimpiyatlar
Başkan Şahin: Hedefimiz Olimpiyatlar
GİRİŞ 20.09.2020 16:18 GÜNCELLEME 20.09.2020 16:18

Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, yüzyılda bir meydana gelen salgın ile mücadele ediyor olmalarını talihsizlik olarak nitelendirdi. 4 yıldan bu yana ciddi şekilde Tokyo’da yapılacak olan 2020 Olimpiyatlarına hazırlandıklarını ifade eden Başkan Şahin, “4 kota almayı başarmıştık. Geçtiğimiz nisan ayında yapılacak grand Slam ve Grand Prix’ler de alacağımız puanlarla 1 yada 2 kota daha alarak Tokya’da yer almak istiyorduk. Ancak salgın hem organizasyonların hem de Olimpiyatların iptal olmasına sebep oldu. Artık yüzümüzü 2021 yılında yapılacak olan ertelenen oyunlara çevirdik. İnşaallah 2021 Tokyo Oyunları da iptal olmaz. Çünkü salgında son zamanlarda ciddi artış var. Bu arada 2020 yılı içinde yapılacak olan ulusal yada uluslararası bütün organizasyonlar da iptal edildi. Bundan sonra gözümüzde yüzümüzde 2021 yılında yapılacak Olimpiyatlarda” şeklinde konuştu.

 

 

“KULÜPLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Pandemi sürecinin en çok mücadele sporlarını etkilediğini de ifade eden Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, “Bu süreçte bırakın organizasyonları yapmayı sporcularımızı salonlara sokmayı bile yasakladık. Tabii böyle olunca kısıtlı gelirlerle ayakta durmaya çalışan kulüplerimiz zorlu bir süreçle karşı karşıya kaldı. Gelirleri kesildi. Biz federasyon olarak onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Çünkü onlar bizim fabrikalarımız. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarına giden sporcularımızı yetiştiren bu kulüplerimizdir. Şimdi salgın tedbirleri biraz gevşetildi. Daha iyi durumdalar. Türk sporunun abisi Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da bu süreçte bize maddi manevi destek oldu. Kendilerine teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Gerçekleştiğinde Tokyo Olimpiyatları’nda alacağımız madalyaları da kendilerine hediye edeceğiz” diye konuştu.