Kırkpınar'da başpehlivana verilecek ödül açıklandı

Edirne Belediyesi'nce 1-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde dereceye girecek pehlivanlara verilecek ödüller ile pehlivanların tur ve yolluk ücretleri belirlendi.

Kırkpınar'da başpehlivana verilecek ödül açıklandı
Kırkpınar'da başpehlivana verilecek ödül açıklandı
GİRİŞ 21.06.2019 17:04 GÜNCELLEME 22.06.2019 13:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde dereceye girecek pehlivanlara verilecek ödüller ile pehlivanların tur ve yolluk ücretleri açıklandı.

 

 

Belediye encümeni, 658'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde verilecek ödüllerle tur ve yolluk ücretlerini belirledi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olacak güreşçiye Edirne Belediyesi'nce 51 bin TL para ödülü verilecek. Başpehlivanlık güreşlerinde ikinci olacak pehlivan 31 bin TL, üçüncü olacak 2 pehlivan da 16'şar bin TL para ödülü kazanacak. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele edecek olan başpehlivanlara 1400 TL, başaltı pehlivanlarına 1000 TL, büyük orta pehlivanlarına 700 TL, küçük, orta ve deste 440 TL, ayakboyu, tozkoporan, teşvik ve miniklere 330 TL net yolluk ücreti ödenecek. Ayrıca yükselecekleri her tur için başpehlivanlar 90 TL, başaltı 70 TL, büyük orta 50 TL, küçük orta 44 TL, deste ayakboyu, tozkoporan, teşvik ve minikler 38.50 TL ücret alacak.

658'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin resmi açılış töreni ise 1 Temmuz'da, Edirne Belediyesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm güreşseverleri Kırkpınar'a davet etti.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu spora değer verilmiyor gerçekten yazıklar olsun
    Cevapla
  • Hüseyni 4 yıl önce Şikayet Et
    Dudak uçuklattı" derken ne kastedildiğini çok merak ediyorum. Koskoca Kırkpınar başpehlivanı 51 bin TL alacakmış! Bu para da adamlara çok geliyor. Basit bir futbolcunun milyon dolarlarının yanında bu çok muazzam bir ücret olsa gerek!... Tek kelimeyle yazık!
    Cevapla
  • Niyazi ÖZÇELİK 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar Olsun Bu Ödül Ve Yollukları Hazırlayan Zihniyetlere #AtaSporuGüreşeSahipÇıkılmalı
    Cevapla
  • Elbyli58 4 yıl önce Şikayet Et
    Vayy futbolda kazanılan paraya bak bir de ata sporuna verilen paraya
    Cevapla
  • Fatih 37 4 yıl önce Şikayet Et
    çokmu para 40 derecenin altinda final dahil 7 maç az bile
    Cevapla