Dar Bölge Bisiklet Yarışı Aksaray Üniversitesi'nde yapıldı

Spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği Dar Bölge Bisiklet Yarışı, dört ilden 34 sporcu ile antrenörler ve teknik heyetin katılımıyla kampüste gerçekleştirildi.

Dar Bölge Bisiklet Yarışı Aksaray Üniversitesi'nde yapıldı
Dar Bölge Bisiklet Yarışı Aksaray Üniversitesi'nde yapıldı
GİRİŞ 02.04.2019 17:00 GÜNCELLEME 02.04.2019 17:00

Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Niğde’den sporcuların katılım sağladığı, üç kategoride gerçekleştirilen yarışları sekiz hakem takip etti.

“Gençler,” “Yıldızlar A-B” ve “Minikler” kategorisindeki yarışmalar nefes kesti. Kategorilere göre 20, 12 ve 8 kilometre koşulan parkurda renkli görüntüler yaşandı. Gençler kategorisinde, 30 dakika 11 saniyelik süre ile Yasin Poyraz birinci olurken, 30.13’le Ahmet Edebali ikinci, 30.17 ile de Ahmet Kaan Özcan üçüncü oldu. Aynı kategoride 9 dakika 47 saniyelik dereceyle Melike Havva Yiğit ve İrem Nur Korkmaz birinciliği paylaştı ve bitiş çizgisini el ele geçerek, dostluk mesajları verdi. Yıldızlar A kategorisinde 31 dakika 17 saniye ile Davut Duman birinci, 31.18’le Furkan Akçam ikinci, 31.19’la da Hüseyin Teker üçüncü oldu. Yıldızlar B kategorisinde ise birinciliği 17.01’lik dereceyle Mehmet Can Çukur elde etti. Osman Emre Başbağ’ın 18.15’le ikinci olduğu yarışmayı, Raşit Kalaklıkaya 18.29’la üçüncü olarak tamamladı. Aynı kategoride 18.29’luk dereceyle Funda Taşkın bitiş çizgisine ilk varan sporcu olurken, Taşkın’ı 21.47 ile Sıla Doğan ve 26.21’le Nazlıcan Aslan takip etti. Miniklerde ise birinciler 8 dakika 47 saniye ile Zafer Emre Karahüseyin ve 8.53’le de Elif Yaren Kıraç oldu. Yarışmanın ardından, ASÜ Yöneticileri ve akademisyenler, özel bisiklet sahasında (velodrom) düzenlenen törende, sporculara madalyalarını takdim etti.

ASÜ’de, 8 Bin Aktif Bisiklet Kullanıcısı Var

Sporcular, antrenörler, hakemler ve illerin bisiklet temsilcileriyle yemekte bir araya gelen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray’da bisiklet kullanımını geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalıştıklarını ifade etti. Kampüste, sekiz farklı noktaya Akıllı Bisiklet İstasyonu kurduklarını, 600 civarında bisiklet ve 8 bin aktif kullanıcının olduğunu anımsatan Şahin, “İçerisinde özel bisiklet sürme sahası olan tek üniversiteyiz. Biz, bisikletle ilgili daha çok çalışmak istiyoruz” dedi. ASÜ’nün spor ve sağlık alanında ihtisas üniversitesi olarak seçildiğini ve ihtisaslaşmak istedikleri alanlardan birisinin de bisiklet olduğunu vurgulayan ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Bugün, ihtisas alanımıza dair ilk somut organizasyonumuzu gerçekleştirmiş olduk. Bu ve benzeri etkinlikler devam edecek. Dar bölge dışında, ulusal çaptaki etkinlikler için de planlamalarımız var” dedi. Etkinliğin düzenlenmesine önemli katkılar sunan Aksaray Bisiklet İl Temsilcisi, Bisiklet Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Fatih Şahin, organizasyona katılım sağlayan sporcu ve teknik heyete teşekkür etti. Fatih Şahin, bu ve benzeri etkinliklere devam edeceklerini belirterek, ASÜ’nün Spor Bilimleri Fakültesi’ne bisiklet branşında öğrenci alan tek üniversite olduğunu belirtti ve bu sürecin nasıl ilerlediğine dair sporculara bilgiler verdi.

Çevre illerden yarışmaya katılım sağlayan heyet, ASÜ’nin bisiklet konusunda örnek bir üniversite olduğunu belirterek, Rektör Şahin başta olmak üzere, bisiklet sporunun gelişmesine ve etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür ettiler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL