Bakan Kılıç'tan Hakkari'ye kayak merkezi müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hakkari’de kayak merkezi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bakan Kılıç'tan Hakkari'ye kayak merkezi müjdesi
Bakan Kılıç'tan Hakkari'ye kayak merkezi müjdesi
GİRİŞ 22.03.2017 19:18 GÜNCELLEME 22.03.2017 19:20

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hakkarili gençlere kayak merkezi yatırımının müjdesini verirken, “Coğrafi yapısı ve vatandaşların yatkınlığı dolayısıyla kayak sporu Hakkari’de daha fazla gelişmesi gerekiyor. Bu yaz yapacağımız çalışma ile beraber buraya dört başı mamur anlamda bir telesiyejin yapılmasını sağlayacağız. İnşallah pistlerin de gelişmesiyle Hakkari’deki kardeşlerimiz çok daha yoğun bir çalışma içerisinde olacaklar” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak için gittiği Hakkari’de ilk olarak Hakkari Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı açıklamada, bu ülkeye, bu vatana, bu millete ihanet edenlerin Hakkarili gençlerin spor kompleksini daha erken kullanamamasına ve gecikmesine sebep olduğunu vurgularken, “Bizim kararlığımız, milletimizin bize vermiş olduğu destek ortada. Biz bu anlamdaki kararlılığımızı ortaya koyarak önümüzdeki Haziran ayında Allah nasip ederse tüm bu kompleks olarak adlandıracağımız bu tesisleri hayata geçireceğiz” dedi.

 “Her türlü engellemeye rağmen Hakkarimiz için önemli yatırımlara imza atıyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her türlü engellemeye rağmen kente önemli yatırımlara imza attıklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Sayın Başbakanımızın direktifleri açıktır. Daha önce başlamış olduğumuz,  Hakkari Spor Kompleksi’nin inşası için harekete geçtiğimizde spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, bununla beraber gençlik merkezimizin merkezdeki inşaatı ile ilgili olarak zor bir süreçten geçildi. Hakkari'ye bunu kazandırmak için biz çok önceden harekete geçtik. Fakat bu ülkeye, bu vatana, bu millete ihanet edenler özellikle de burada Hakkari'de yaşayan gençlerimizin bu tesisleri daha erken kullanamamasına sebep olan hainler, bu yatırımların birazcık gecikmesine sebep oldular” ifadelerini kullandı.

Hakkari’ye yaptıkları söz konusu yatırımların bir inşaat süreci olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu yatırımları ötelemek için müteahhitin üzerinde baskı kurarak bir şeyler yapmaya çalıştılar. Bizim kararlığımız ortada, milletimizin bize vermiş olduğu destek ortada. Biz bu anlamdaki kararlılığımızı ortaya koyarak önümüzdeki Haziran ayında Allah nasip ederse tüm bu kompleks olarak adlandıracağımız bu tesisleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“Hakkari Spor Kompleksi kentimize çok farklı bir hava getirecek”

Spor Kompleksinin Hakkari'ye çok farklı bir hava getireceğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Yine aynı şekilde merkezde inşaatına destek verdiğimiz bir okul projemiz var. Çok şükür o da bu yaz bitiyor. Böylece güzel bir okulu kazandıracağız. Belediyecilik anlamında hizmetlere baktığımızda Hakkari'de daha önce belediye başkanlığını üstlenmiş olan, buradaki yaşayan vatandaşlarımıza belediyecilik hizmeti vermek için bu oyu alanların söz konusu hizmeti ne kadar yaptıklarını ve yapmadıklarını hep birlikte gördük. Şimdi inşallah bu görevle görevlendirilmiş olan yeni belediye başkanımız bu konuda çok hızlı adımlar atacak. Yollar olsun, bununla beraber altyapı çalışmaları olsun, hemen hava biraz düzelince valimizin de koordinasyonunda bu çalışmaya girişecek ve Hakkari'deki vatandaşlarımız hak ettikleri yapılması gereken bu belediyecilik hizmetlerini inşallah alacaklar.“

“Bütün güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum”

Burada görev yapan bütün güvenlik güçlerine teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç,  “Fedakarlıkları en üst seviyede göstererek hizmet veriyorlar. Vatanlarını, milletlerini, bayraklarını korumak için gerçekten gece gündüz demeden arazideler, görev başındalar. Hakkari’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için terör örgütüne ve onun üyesi olan hainlere karşı gece gündüz mücadele veriyorlar. Bu zor bir iştir. Ama vatan millet aşkıyla koşunca bunlar yerine geliyor. Bunun için huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum. Bu anlamda onlara verebileceğimiz her türlü desteği hükümet olarak ve devlet olarak vermek için çabalıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tabi siyaset teşkilat ile yapılır. Dolayısıyla bizim kendi siyasi partimizin AK Partimizin teşkilatına da teşekkür ediyorum. Gerçekten yoğun bir çaba içerisindeler. Üniversitemiz, rektörümüz öğrencilerimiz daha iyi eğitim alabilsinler diye bir mücadele veriyor. Bu anlamda Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak yapacağımız yatırımlarla ilgili inşallah önümüzdeki dönemde biraz daha hızlı yol almak için arkadaşlarımıza bu anlamda görevlendirmeler yaptık.”

Bakan Çağatay Kılıç’tan Hakkarili Gençlere Kayak Merkezi Müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hakkarili vatandaşlar için kayak merkezi yatırımı müjdesini de verdi.

Coğrafi yapısı ve vatandaşların yatkınlığı dolayısıyla kayak sporunun Hakkari’de daha fazla gelişmesi gerektiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu yaz yapacağımız çalışma ile beraber buraya tam dört başı mamur anlamda bir telesiyejin yapılmasını sağlayacağız. İnşallah pistlerin de gelişmesiyle Hakkari’deki kardeşlerimiz çok daha yoğun bir çalışma içerisinde olacaklar. Bu anlamda güzel bir yatırım olmuş olacak diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Hakkari’ye yapılacak futbol sahasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, “Geçmiş yıllarda buradaki futbol altyapısı ile ilgili yanlış bir bilgilendirme ve değerlendirme sonucunda vatandaşlarımızın bazı talepleri oldu. Burada merkezdeki yapılacak futbol sahasının yapısı ile ilgili proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Onlar bitecek ve inşallah bu yaz yürüyeceğiz. Dolayısıyla buradan kaldırıyorlar, götürüyorlar, yapmıyorlar, etmiyorlar… Bunlar doğru şeyler değil. Ben bu konudan sorumlu kişi olarak bunu açıkça dile getiriyorum” dedi.

“Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerine ayrı bir önem verdik”

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi kapsamında Gençlik Projeleri Destek Programında bölgeye ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Hakkari de bundan payını alacak. Burada yapılacak gençlik proje çalışmaları ile ilgili özel bir bütçe ayırdık. Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla gençlerimizin hayata geçirdiği hareketlilik projeleri ve gençlik çalışmaları ile ilgili özel proje çalışmalarına destek veriyoruz. Bunu da yaklaşık 20 milyon TL civarında ayırdığımız kaynak ile inşallah gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Dolayısıyla milletimizin her ildeki evlatlarının, temsilcilerinin, vatandaşlarımızın hangi yaşta olursa olsun birbirleri ile kaynaşmaları ve birbirlerini daha iyi tanımaları, aramızdaki farklılıkların değil daha yakın olduğumuz ortak değerlerimizin öne çıkarılması, farklılıklarımızın da bu ortak değerler çerçevesinde zenginliğimiz olduğunu erken yaşta anlatacağız” ifadelerine yer verdi.​