Vural: Sneijder Elazığspor'un tam 2 katı

Galatasaray'ın zorlu bir müzakere sürecinin ardından renklerine bağladığı dünyaca ünlü Hollandalı Yıldız Wesley Sneıjder'ın, sarı-kırmızılı ekibe maliyetinin 21 milyon Euro olduğu belirtiliyor.

GİRİŞ 22.01.2013 15:10 GÜNCELLEME 22.01.2013 15:16

Türkiye Galatasaray'ın Sneijder transferini konuşuyor. Galatasaray'ın zorlu bir müzakere sürecinin ardından renklerine bağladığı dünyaca ünlü Hollandalı Yıldız  Wesley Sneıjder'ın, sarı-kırmızılı ekibe maliyetinin 21 milyon Euro olduğu belirtiliyor.

A Haber'de Can Okanar'ın sorularını yanıtlayan Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural  Galatasaray'ın 21 Milyon Euro'luk transferle getirdiği Sneijder'in maliyetinin kendi takımlarının maliyetinin tam iki katı olduğunu söyledi.

Yılmaz Vural şöyle konuştu:

"Çok büyük para ile, çok iyi oyuncuyla çok iyi sonuç alınacak diye bir kuralı yok futbolun. Ama büyük takımlar, uluslararası müsabakalarda yarışıyorlar,

Böyle transferlere galiba ihtiyaçları var, çükü orada daha enternasyonal tecrübeye sahip futbolcular gerekiyor. Örneğin Şampiyonlar Ligi'nde atlayacağınız her turun, kazanacağın her maçın çok büyük ücretleri var. Biraz kumarı büyük oynuyorlar. Bunu karşılığında eğer kazanamazlarsa, kayıpları da büyük olur. Örneğin Galatasaray takımının UEFA kupasını kazandıktan sonra hala o borçlarla nasıl işin büyüdüğünü ve ne kadar büyük mali sıkıntı yaşadığını hep birlikte yaşadık gördük. Beşiktaş takımının aynı durumda olduğunu gördük. Fenerbahçe bir türlü bütçesini dengeliyor belki, gelirleri çok fazla. Ama bunda bir yanılgı olursa ki,

bugüne kadar yaptığı transferleri çok isabetli olmadı. Sneijder oynar takımına maç kazandırırsa bir problem yok. Ama kazandırmadığında çok önemli mali yükleri oluyor. Tabi onlar forma satışı, sponsorlar, beklentileri büyük, oradan yarısını karşılarsak diye Böyle hesapları var.Biraz evvel de söylediğimiz gibi çarpıcı olan Akhisarspor ve Elazığspor bu paranın yarısına kuruldu. Ve aynı ligde yarışıyoruz. Ne kadar dengeli bir lig olduğunu görün yani. Böyle bir rekabet ortamında ne olacak bilmiyorum. Çok büyük rakamlar bunlar."