Adanaspor ligden çekildiğini duyurdu

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, mevcut şartlar altında lige devam edemeyeceklerini ve ligden çekildiklerini açıkladı.

Adanaspor ligden çekildiğini duyurdu
Adanaspor ligden çekildiğini duyurdu
GİRİŞ 11.02.2023 17:17 GÜNCELLEME 11.02.2023 17:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, ligden çekildiklerini kalan maçlara devam edemeyeceklerini açıkladı.

Adanaspor'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"6 Şubat 2023 tarihinde Adana'mızı da etkileyen 2 ana deprem meydana gelmiş olup artçı sarsıntılar da hala devam etmektedir. Depremden hemen sonra Adanamızı da kapsayacak şekilde 10 ilde OHAL ilan edilmiştir. Öncelikle, depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz.

Depremden hemen sonra Adanaspor A.Ş. yönetim kurulu olarak öncelikle yardım faaliyetlerine destek olmak üzere çalışmalara başlayıp elimizden geldiğince yardım faaliyetlerine destek olmaya çalıştık. Yeni Adana Stadı ve bir kısım tesislerimiz depremde zarar gören vatandaşlarımızın kullanımına açılmış, yabancı futbolcularımız ülkelerine, yerli futbolcularımızın büyük çoğunluğu aileleri ile birlikte kendi şehirlerine dönmüşlerdir. Bugün itibarıyla ise; depremden etkilenen Adanamızın bir spor kulübü olan Adanasporumuzun sportif faaliyetleri ile ilgili önemli bir kararı alma zarureti hasıl olmuştur.

Yönetim kurulumuzun aldığı karar neticesi, 2022-2023 sezonunun kalan maçlarını bulunduğumuz şartlar itibarıyla devam edilemeyeceği ve bu nedenle ligden çekilme irademizi kamuoyuna duyururuz. Memleketçe yaralarımızı sarıp, gelecek sezondan itibaren Turuncu-Beyaz formamızla ve taraftarımızla sahada olma ümidi bizi ayakta tutacaktır. Bu süreçte manevi destekleri ile yanımızda olan Türk futbolunun tüm paydaşlarına teşekkür ederiz."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Mustafa kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Adana Demirspor????
    Cevapla
  • Adn 1 yıl önce Şikayet Et
    Adana demirspor nerenin takımı...anlamadim siz niye çekikdiniz..
    Cevapla
  • Ceio 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşeceklerini anladılar demekki şartlar A.demirspor için de aynı değilmi.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Şampiyonluk Hatayspor'a, Gaziantepspor'a, Adanaspor'a ve Malatyaspor'a yazılıp ligi sonlandırmak lazım.
    Cevapla