Van Bronckhors'tan Galatasaray ve Fenerbahçe sözleri! "Türk futbolu için kayıp"

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, "Türkiye'de Galatasaray ve Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde başarısız oldular ve bu Türk futbolu için bir kayıptı." dedi.

GİRİŞ 25.09.2024 20:47 GÜNCELLEME 25.09.2024 21:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Hollanda temsilcisi Ajax ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın geçen sezon 6 teknik direktör değiştirmesiyle ilgili bir soru üzerine Hollandalı hoca "6 teknik direktör değiştirmiş bir takımda göreve başlamayı tabiki çok düşündüm ve başlamaya karar verdim." diyerek yanıt verdi. Siyah beyazlı çalıştırıcı "Tabi çantamı hala İstanbul'da bekletiyorum. Umarım daha uzun kalabilirim bu sezon." ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş için mucize bir doktor gibi görünüyorsun." sorusunu ise "Mucize bir doktor değilim. Şimdi ile geçen seneye bakarsak çok huzursuzluk oldu. Şimdi huzur geri döndü ve bu oyuncularıma netlik sağladı. Başarımızı göstermek çok önemli. Bunu başarabilmek için emek vermeye devam etmeliyiz." sözleriyle yanıtladı.

Basın toplantısı öncesi TRT'ye konuşan Van Bronckhorst şunları söyledi:

"TARİHİ BİR KULÜBE KARŞI OYNAYACAĞIZ"

"İyi bir his eve geri dönmek. Önemli bir maç, tarihi bir kulübe karşı oynayacağız. Sabırsızlıkla maçı bekliyoruz."

"FARIOLI'YE KARŞI HAZIR OLACAĞIZ"

"Farioli Türkiye tecrübesi olan bir hoca. Geriden paslarla oyun kurmayı tercih eden bir hoca. Buna karşı hazır olacağız. Top bizdeyken de paslarımızın isabetli olması gerekiyor. Güçlermiz var. Bu güçlerimizi iyi kullanmamız gerekiyor"

"AJAX'A GÖRE TAKTİK YAKLAŞIMIMIZA UYGUN BİR TAKIM ÇIKARACAĞIZ"

"Biz her rakibi analiz ediyoruz. Lige göre farklı bir turnuva burası. Ben sadece bir iki formasyona bağlı kalan bir hoca değilim. Ajax'a göre taktik yaklaşımımıza uygun bir takım çıkarmaya çalışacağız."

Hollandalı teknik adamın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

"AJAX'A ZOR ANLAR YAŞATMAK İSTİYORUZ"

"Çok güzel hazırlandık bu oyuna. Sezona çok iyi başladık ve Süper Kupa'da G.Saray'ı yendik. Çok güzel bir stat ve saha. Çok güzel bir rakip, tarihsel bir rakip. Hedefimiz galibiyet. Kolay olmayacaktır ama Ajax'a zor anlar yaşatmak istiyoruz. Cuma sabahı uçakla galibiyetle dönmek istiyoruz."

"HUZUR GERİ DÖNDÜ"

"Mucize bir doktor değilim. Şimdi ile geçen seneye bakarsak çok huzursuzluk oldu. 6 tane teknik direktör değişti. Daha çok dengeyi sağlamaya çalıştık. Bazı çok deneyimli oyuncular aldık. Çok kaliteli bir kadromuz var ve iyi bir takım hissi var. Bunu sahada ve idmanlarda görüyoruz. Geçen yıl bu böyle değildi. Şimdi huzur geri döndü ve bu oyuncularıma netlik sağladı. Başarımızı göstermek çok önemli. Bunu başarabilmek için emek vermeye devam etmeliyiz."

"6 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİRMİŞ BİR TAKIMDA GÖREVE BAŞLAMAYI ÇOK DÜŞÜNDÜM"

"6 teknik direktör değiştirmiş bir takımda göreve başlamayı tabiki çok düşündüm ve başlamaya karar verdim. Türkiye'de gerçekten tutku var. Tutkulu kulüplerde olmaktan çok memnunum. Statta dinamik çok var. Her zaman kupaları almak için mücadele eden takımlarda çalıştım. Bu yolda devam edeceğiz."

"SAKATLIKLAR İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR"

"Geçen yıla nazaran bu yıl çok şey değişmesi gerekiyor. Karmaşık bir transfer dönemi geçirdik. Zamana ihtiyacımız var. Kadroda yeni oyuncular var. Sakatlıklar da işimizi zorlaştırıyor. Birçok kişi kadroyu değiştirmek için bazı adımlar attık. Takımı değiştirmek zorundaydık. Kısa süre içerisinde bence başarılı olduk."

"ÇANTAMI HALA HAZIR BEKLETİYORUM, UMARIM UZUN KALABİLİRİM"

"2 yılda 9 teknik direktör bence çok fazla. Her kulüp için huzur önemli ve bu huzura kavuştuk. Tabi çantamı hala İstanbul'da bekletiyorum. Umarım daha uzun kalabilirim bu sezon. Büyük kadromuz ve çok farklı oyuncularımız var. Farklı taktikler oynayabiliyoruz. Bence bu kadronun gücü de bu. Bazı oyuncuları dinlendireceğiz, bazılarını da oynatacağız."

"G.SARAY VE F.BAHÇE'NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BAŞARISIZ OLMASI TÜRK FUTBOLU İÇİN BİR KAYIP"

"Yurt dışında iyi sonuçlar almak bence Türkiye için çok önemli. Hollanda'nın iki takımı Şampiyonlar Ligi'ne gitti. Türkiye'de ise G.Saray ve F.Bahçe başarısız oldular ve bu Türk futbolu için bir kayıptı. Ocak ayından sonra Avrupa Ligi'nde olmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli."

"YARIN İKİ TANE HÜCUM YAPMAK İSTEYEN KADRO GÖRECEKSİNİZ"

"Farioli topu almak isteyen, pres yapmak isteyen ve hücum yapmak isteyen bir teknik adam. Yarın iki tane hücum yapan kadro göreceksiniz. Beklentilerim bu yönde. Defansını iyi sağlayan ekip bence başarılı olacaktır."

"GELECEK SEZONUN TEMELİNİ ATTIK"

"Çok güçlü bir takımımız ve deneyimli oyuncularımız var. O deneyimi getirdiler Beşiktaş'a. Kadro yenilendi. 28 oyun gitti. 8-9 yeni oyuncu aldık. Kadroda çok mutasyon oldu. Her transfer ile kendinizi güçlendirmeye çalışıyorsunuz. Bu da gelecek sezon için bizim temelimiz olacaktır."

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Köylü 1 saat önce Şikayet Et
    Sen Beşiktaş için geldin umarım taraftarı memnun edebilirsiniz...!
    Cevapla