Fernando Santos: Daha aktif olmalıydık

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, "Daha aktif olmalıydık. Maçın son dakikaları çok önemliydi ve daha konsantre olmalıydık." dedi.

Fernando Santos: Daha aktif olmalıydık
Fernando Santos: Daha aktif olmalıydık
GİRİŞ 04.04.2024 23:28 GÜNCELLEME 05.04.2024 00:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş deplasmanda Başakşehir'le 1-1 berabere kaldı. 

Karşılaşmanın ardından siyah-beyazlıların teknik direktörü Fernando Santos açıklamalarda bulundu. 

Fernando Santos'un açıklamaları şu şekilde: 

"Söyleyecek bir şey bulamıyorum"

"Maçı bitirecek pozisyonları yakaladık. 2-0 yapıp maçı bitirebilirdik. Uzatmalara kadar maç 1-0 devam ediyordu ama uzatmalarda topu rakip yarı alana itip orada zaman öldürüp maçı bitirebilirdik. Fakat bunu yapamadık. Görece çok kısa bir oyuncudan, bir korner atışından gol yedik. Önemli bir galibiyet olacaktı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum."

"Daha aktif olmalıydık"

"Daha aktif olmalıydık. Maçın son dakikaları çok önemliydi ve daha konsantre olmalıydık. Topun kalemize gelmesini engelleyemedik."

"Rakibimiz bizden daha çok topa sahip oldu"

"Rakibimiz bizden daha çok topa sahip oldu ama bizim planımız böyle değildi. Topla iyi, kaliteli ayakları olan ofansif oyuncularla maça çıkmamız, topa sahip olup oyunu domine etmek istediğimizden kaynaklıydı fakat olmadı, bunu başaramadık."

"Bu takımın neye ihtiyacı olduğunu net olarak biliyorum"

"Takımdaki bazı şeylerin de iyiye gittiğini söyleyebilirim. Bu takımın gelecek yıl neye ihtiyacı olduğunu net olarak biliyorum. Birlik olmalıyız. Taraftar da mutsuz ama şampiyonluğa yürüyen takımı yapmak için nelere ihtiyacımız olduğunu biliyorum. Kariyerimde bu tarz durumlarla karşılaştım. Oralarda da bunu başardım. Bunun için inanmamız gerekiyor. Beşiktaş'ı hak ettiği yere taşıyacak bir proje için buradayım. Beşiktaş bir proje oluşturmazsa sıkıntı yaşar. Yönetim başka bir hoca düşünürse bazı şeyler farklı olabilir ama ben onlara inanıyorum, onlar da bana inanıyor. Beşiktaş'ı hak ettiği yere taşıyacak bir proje için buradayım. Beşiktaş bir proje oluşturmazsa sıkıntı yaşar" 

“Takımın ne halde olduğunu herkes biliyordu”

“Bu tamamen bana bağlı değil. 1.5 yıllık sözleşmeye imza attım. Buraya proje için geldim. Bu sadece bu sezon için değil. Bu sezon en iyi şekilde ligi bitirmek ve Türkiye Kupası'nı alma hedefiyle geldik. Bu takım benden önce 4 hoca değiştirdi. Bunun bilincindeydim. Takımın ne halde olduğunu herkes biliyordu. Önümüzdeki yılın projesi için buraya geldim. Önümüzdeki yılı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl Beşiktaş ligde ve kupada şampiyonluğa oynasın ve savaşsın istiyoruz” 

“Bu takımın gelecek yıl neye ihtiyacı olduğunu net olarak biliyorum”

“Sonuçlardan asla mutlu değilim. Takımdaki bazı şeylerin de iyiye gittiğini söyleyebilirim. Bu takımın gelecek yıl neye ihtiyacı olduğunu net olarak biliyorum. Birlik olmalıyız. Taraftar da mutsuz ama şampiyonluğa yürüyen takımı yapmak için nelere ihtiyacımız olduğunu biliyorum” 

“Semih büyük bir şok yaşadı”

Genç futbolcu Semih Kılıçsoy’un, A Milli Takım aday kadrosuna davet edildikten sonra Ümit Milli Takım’a gönderilmesiyle büyük bir şok yaşadığını aktaran Fernando Santos, “Kolay değil. Çok heyecanlı gitti. Milli takımla seyahat edememiş olması ve kadroya girememesi Semih'i üzdü. İdmanlara daha fazla katılabilirdi. Ancak güçlü kalacak. Semih ile konuştuk. Moralini yükseltmesi ve daha güçlü olması önemli. Milli takımda yerini sağlamlaştıracak bir performans göstermeli” cümlelerine yer verdi.

Santos, ayrıca Semih’in ne net bir 9 numara ne de net bir kanat oyuncusu olmadığını da dile getirerek, “Buraya geldiğimde genelde kanat oynuyordu. Onu santrfor olarak da oynattım. Semih net bir 9 numara ne de tam bir kanat. O bir hücumcu. Sol kanatta da kanat oyuncularının özelliklerine sahip değil. İnanılmaz bir bitiriciliği var. Özel bir futbolcu. Bitiriciliği inanılmaz” değerlendirmesinde bulundu.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 12
  • küskün 1 ay önce Şikayet Et
    takımın tamamı berbat yönetim de dahil alayının gitmesi gerek
    Cevapla
  • misafir 61 1 ay önce Şikayet Et
    Feyyaz Samet Aybaba ve ekibi görmüyor musunuz bu hoca ile olmaz olmaz olmaz olmaz neden bizi sinir krizi geçiriyorsunuz
    Cevapla
  • misafir 61 1 ay önce Şikayet Et
    Gönderin gitsin tazminatınıbiz toplarız aramızda siz gönderin kampanya açın biz Beşiktaşlılar gönderelim
    Cevapla
  • misafir 61 1 ay önce Şikayet Et
    kaç maç daha beklemek zorundayız
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu vasat altı hoca yeni sezonda olmaz inş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle