Hasan Arat: Beşiktaş'a çökmüşler

Beşiktaş Kulubü Başkanı Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulunun 2024 yılı 1. olağan toplantısında açıklamalar yaptı.

Hasan Arat: Beşiktaş'a çökmüşler
Hasan Arat: Beşiktaş'a çökmüşler
GİRİŞ 09.03.2024 17:22 GÜNCELLEME 09.03.2024 17:23
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulunun 2024 yılı 1. olağan toplantısında açıklamalar yaptı. Arat, Ernest Muci transferindeki detayı anlattı.

Ernest Muci'nin menajerinin yüzde 10 komisyon istediğini belirten Hasan Arat, Hüseyin Yücel'in 10 milyon liranın üzerindeki bir rakamı cebinden verdiğini bildirdi.

Hasan Arat konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ernest Muci transferinde menajer bizden yüzde 10 komisyon istedi. Biz spor kanunu gereği yüzde 5'ten fazla veremeyiz dedik. Hüseyin Yücel Bey diğer yüzde 5'i yani 10 milyon liranın üzerindeki bir parayı kendi cebinden verdi. Borç vermedi kulübe, bağışladı. Kendisine teşekkür ediyorum."

Hasan Arat'ın diğer açıklamaları şöyle:

"MALUM BİR CAMİA ONUR GÖÇMEZ'E SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU"

"Beşiktaş'ın Onur Göçmez'i oldu, asbaşkanımız... Bildiğiniz gibi malum bir camia kendisine suç duyurusunda bulunmuştu ama benim arkadaşlarım onu yalnız bırakmadı ve Onur Göçmez 'Biz 80 kişi gideriz, 79 kişi dönmeyiz.' dedi.

FEYYAZ UÇAR VE SAMET AYBABA

Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba... Daha önce bu sistem olmamış, bir ayda gideceklerini düşündüler. Ama biz çok iyi çalışıyoruz. Samet Aybaba'ya, Feyyaz Uçar'a destek verin. En zor zamanlarda bile kameraların karşısına geçip konuşmak kolay iş değil. Bizlere destek verin."

CAS DAVALARI

"Gelir gelmez CAS davalarını karşımızda bulduk. Victor Ruiz davası... Beşiktaş 2 Milyon 728 Bin Euro ceza ödüyor. Zamanında 489 Bin Euro ödemediğimiz için bu oluyor. Tyler Boyd davası açıldı, CAS'ta dava görülüyor. 1 Milyon Euro'ya kadar riski var.

KEREM ATAKAN KESGİN

İstanbulspor'dan bir futbolcuya bonservisinin %50'si 2 milyon euro ödeniyor. Bu futbolcuyu tanıyan var mı? Kerem Atakan Kesgin 1 Milyon 400 Bin Euro'ya alınıyor. Kiralanıyor... Bize karşı oynarken, yedek kulübesinde sarı kart gördü... Bize karşı! Bu isimlerle 5 yıllık sözleşmeler yapılmış. Bunların hepsini ödeyeceksiniz. Kiralık veriyorsunuz, üstüne para ödüyorsunuz.

"MENAJERLERLE ARAMIZ İYİ DEĞİLMİŞ"

Menajerlerle durumumuzu sordum, aramız iyi değilmiş! Meğerse menajerlere 10 Milyon Euro borcumuz varmış! Domagoj Vida'nın menajeri 2 Milyon Eurol'uk dava açtı. İnanılmaz ilişkiler.

Samet Aybaba, bütün futbolcuların menajerlerinin içeri girişini yasakladı. Kimseyi içeri sokmuyor. Önce sosyal medyada isim ortaya atıyorlar. Menajerler plan yapıyor, oyuncuyu almak durumunda bırakıyorlar. Asıl transferi yazın yapalım diye karar verdik.

"ERNEST MUCI İLE GECE YARISI ANLAŞTIK"

Ernest Muci'yi Legia Varşova vermedi. Çünkü çok kıymetli oyuncuları. Gece yarısı anlaştık. Oyuncunun menajeri izin vermedi. Sonra gece 02:00 gibi geldi. Oyuncuyu, Aston Villa istiyordu. Muci'yi kamptan çağırdılar ve hemen imza attırdık.

"AL-MUSRATI İLE MENAJERSİZ ANLAŞTIK"

Al-Musrati'yi önemli kulüpler almak istemiş. Al-Musrati ile menajersiz anlaştık, menajeri yok! Menajeri olmadan anlaştı. Kısa bir süre önce evladı oldu. Ülkesinde 'Kartal' yerine geçen Yousif ismini oğluna verdi.

"BESAR GUDJUFİ DİYE BİR OYUNCUMUZ VAR, KİMSE BİLMİYOR"

Besar Gudjufi diye bir oyuncumuz var, kim olduğunu biliyor musunuz? Kimse bilmiyor. 5 yıllık sözleşme imzalanmış, her ay para alıyor. Kiralık yolladık. Neden, nasıl alındığını bilen yok.

GÖKHAN İNLER

"Bir sporcumuz, locası nedeniyle kulübü icraya veriyor. Kulübümüz, o sporcuyla jübile için sözleşme imzalıyor ve oyuncuya ayda 500 B₺ ödeniyor. Ödenmediği zaman da kulübe ihtarname yolluyor."

SEMİH KILIÇSOY

Semih Kılıçsoy'u hepimiz alkışlayalım. Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar geldikten sonra oynamaya başladı. Sözleşme için çağrıldığında hiçbir şey sormadı. Ne maaş, ne çıkış maddesi...

EMİR YAŞAR VE YAĞIZ KARABULUT

Emir Yaşar... Samet Aybaba çok değerli bir kaleci olduğunu söyledi. Yağız Karabulut'u gördünüz mü? 14 yaşında. Onur Göçmez'in Bandırma'dan Beşiktaş'a hediyesidir. Bunlar inanılmaz çocuklar, Allah nazar değdirmesin.

JOE WORRALL

Joe Worrall'u stoper olarak aldık. 500 Bin Euro kiralık. Türkiye'de büyük bir kulüp kulübüne 4,5 Milyon Euro teminat gönderdi ama Joe Worrall, bize gelmek istedi.

NECİP UYSAL

Necip Uysal'ın milli takıma seçilmesi lazım.

KADRO DIŞI KARARI

Beş futbolcuyu kadro dışı bırakmak zorunda kaldık. Çünkü bir oyuncu, bir oyuncuya 'Bu maçta oynama' deme durumuna gelmişti. kadro dışı kararı sonrası menajerleri devreye girdi. Eric Bailly'i hemen yolladık, karımız 3,5 Milyon Euro. Jean Onana'nın menajerini çağırdık, menajeri yok! Şaşırdınız mı? Satın alma opsiyonuyla kiraladık. Valentin Rosier'i Nice'e kiraladık, orada da oynayamıyor. İnşallah oynar. Bu üç oyuncudan 5 Milyon 375 Bin Euro kâr ettik. Bu doğru bir karardı. Valentin Rosier ve Rachid Ghezzal'ın anlaşmaları çok güçlü. Biz affetmedik, hoca faydalanabileceğini söyledi. Maaşını ödüyoruz. Türk gazeteleri menajer ağzından "Beşiktaş, bizden özür dilesin" diye manşet attı.

"19 YABANCIMIZ VAR, 12'YE DÜŞMEK ZORUNDAYIZ"

Al-Musrati, Ernest Muçi ve Joe Worrall transferi öncesi 62 Milyon Euro takımın bütçesi. Bu büyük para. Sözleşmeler toplamı 135 Milyon Euro. Bunlardan kaçma şansınız sıfır, hiçbir şansınız yok. 19 yabancımız var. Yeni kural gereği 12'ye düşmek zorundasınız. Orada sıkıntı var. Yabancıları boşaltmamız lazım. Fernando Santos ana iskeleti kurduğunu söyledi. Kaleci, Al-Musrati, Semih Kılıçsoy omurgası onun kafasında. Diğer transferleri yapacağız.

"TFF'YE SİZİ İSTEMİYORUZ DEDİK"

TFF ile ilişkiler iyi giderken, Galatasaray maçı sonrası ceza kestiler. Lisanda problem yok. Cenk Tosun'un pozisyonunda neden VAR'ın çağırmadığını sorduk. 'Sizi istemiyoruz' dedik. Beşiktaş hakkını aramaya devam edecek.

EUROCUP

Beşiktaş, EuroCup'ı inşallah kazanır. Kazanırsak, EuroLeague'e otomatik olarak gidebiliyoruz.

"BAŞKAN, HERKES PARASINI ALMIŞ"

Senetler varmış, sevindik alacağımız var diye. Senetler ortada yok. Başkan da parasını almış, herkes parasını almış. Beşiktaş'ın kimseye borcu yok, bunu boşuna sormuyoruz.

CEYHUN KAZANCI

Ceyhun Kazancı'nın görevi neydi? Sportif direktör... Ceyhun Kazancı, 17 Temmuz 2021 tarihinden 2023'e kadar Futbol A.Ş.'nin genel müdürlüğünü yapmış. Yönetim Kurulu kararı var elimde.

STAT ÇATISI

Stadın çatısı müthiş bir çatıymış! Ne çatıymış.. Neler var neler! Sesin neden içeride kalmadığını öğrendik. Çatıda orijinal malzeme yerine daha ucuz malzeme kullanılmış. Ancak biz aynı parayı vermişiz. Ama çatıyla ilgili kimse ortada yok.

"3 GÜN İÇİNDE ÖDEMESEK ELEKTRİKLER KESİLECEKTİ"

Fulya'nın elektriği Ağustos ayından beri ödenmemiş! İhtarname geldi, 3 gün içinde ödemezsek elektrikler kesilecekti. Kimseye bir şey söylemedik.

"BEŞİKTAŞ'IN MALLARINA ÇÖKMÜŞLER"

Beşiktaş'ın mallarının nasıl kiraya verildiğini, ne dramlar yaşandığını anlayamazsınız. Beşiktaş'a çökmüşler. Kongre üyeleri çökmüş. Bunu bu kulübe yapmayın.

"BEŞİKTAŞ'IN TAPULARI PERİŞAN EDİLMİŞ"

Beşiktaş'ın yüzlerce tapusu var, aklınız durur ama bunlar perişan edilmiş. Fulya'daki binalarımız 20-25 yıllığına, Akatlar 30 yıllığına kiralanmış.

"TWEET'İ DÜZELTMEMİZ LAZIM' DEDİLER"

Siyah-beyazlıların başkanı, "Ezeli rakip, ebedi dostlar saygı içerisinde olmalıdır. Maçlar, kupalar kazanılır veya kaybedilir. Herkesin müzesinde yeteri kadar kupa var. Bu kulüpleri idare edenler, toplumun ve kulüplerinin değerlerini ciddiye almalı. Yaptıkları küçük hareket, milyonları yanlış yöne sürükleyebilir. Galatasaray maçından sonra tatsız bir olay yaşadık. Arkadaşları uyardım, "23 yaşında çocuğun yaptığı bir iş. Düzeltmemiz lazım" dediler. Stadı terk ettikten sonra farklı konuştular. Şimdi kalabalıkta konuştuğunuzu, yalnızken de konuşacaksınız." dedi.

GALATASARAY'A SALINCAK GÖNDERMESİ

Hasan Arat, sözlerine, "Beşiktaş kimsenin kayığına kimse binemez! 121 yıldır kartalı kimse kafese sığdıramadı. Kartal özgürdür, özgür olmaya devam edecektir. Türkiye'de hangi salıncağa kimlerin bindiğini herkes çok iyi bilir." ifadeleriyle devam etti.

"TARAFTARA SESLENİYORUM"

 "Taraftarlara sesleniyorum, camia büyüklerine sakın yanlış yapmayın! Mezarlığa gittiğimizde, Ali Sami Yen'i ziyaret ettik. Kimse o işleri bahane ederek, camialara kötülük yapmasın!" açıklamasında bulundu.

Siyah-beyazlıların başkanı ayrıca, "Atatürk "Bir ulus birbirine sımsıkı bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek güç olamaz" demiştir. Yolumuz açık, şansımız bol olsun." 

''ENTERESAN BİR KONSERİMİZ VAR''

"Enteresan bir konserimiz var. Göksel konseri... Kulüpte bir şirket var Gergedan yapım diye. Kulübün içinden oluşuyor bu kişiler. Firmanın sahibini tenzih ederim ama organizasyon o şekilde. 1 Milyar 950 milyonluk bir fatura kesiliyor. Parasının %80'i falan tahsil ediliyor. Sanatçıya verilen parayı öğrendik, inanamazsınız. Konser de yapılmadı. Bu işin ne olduğunu hala bilmiyoruz."

"1 Milyar 950 Milyon TL olarak yanlış açıklama yaptım. 1 Milyon 950 Bin TL. Ayrıca Beşiktaşlı şarkıcı Göksel aradı, Beşiktaş için bedava konser vereceğini açıkladı."G.SARA

''BEŞİKTAŞ'IN GECE KULÜBÜ VAR''

''Fulya perişan edilmiş. Akatlar 30 yıllığına kiralanmış. Mehmet Üstünkaya Tesisleri için 3 Milyon Dolar harcamışız, sonra kongre üyesine kiralamışız. Sonra elimizden almak istemişler. Oradaki arkadaşlar çıktıktan sonra belediye, o tesisi bize verecek. 3 Milyon Dolar harcadığımız malzemelerden elimize ne kalacak bilmiyorum. Ankara'da 10 dönümlük arsamız var. Pendik'i yıllar önce aldık. Kirası 35 Bin Lira, kim ötürüyor siz öğrenin! Nargile kafe... Akatlar'daki halı sahalar bizim. Bir kongre üyemiz 40 Bin Lira'ya oturuyor ve 2021'den beri kira ödemiyor. Fulya'da gece kulübümüz olduğunu biliyor musunuz? Kirası 30 Bin Lira. Kiraya verenler bir önceki yöneticiler. Fulya'daki AVM'de yangın tesisatımız yok. Bir şey olsa, sorumlusu biziz. İçiniz acır içiniz kanar.''

''DEVLET BEŞİKTAŞ İÇİN DEVREYE GİRDİ''

"Nevzat Demir Tesisleri'ne gelelim. Nevzat Bey'e özel bir plaket vereceğiz, bugüne kadar hiç davet etmemişler. Arkaya yeni iki saha yapacağız. Bir de spor okulu yapacağız ve tamamen altyapıya vereceğiz. Yüksek olmayan, ormana saygılı bir projemiz var. Çimlerde problem var, onları halletmemiz lazım. Nevzat Demir çok güzel bir tesis, oraya sahip çıkacağız. Devlet ile görüşmelere başladık. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin çok koyu Beşiktaşlı, okulu kendisi teklif etti. Okulun öğretmenlerinin parasını %60'ını devlet ödeyecek .Devlet, Beşiktaş ile ilgili yeniden devreye girdi."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • İsmail 44 1 ay önce Şikayet Et
    Başkanım bu renkli aşık yöneticiler nedeniyle Beşiktaş'ın hakkı zer dönem gasp edildi. Beşiktaş'a renkli aşık insan bırakma ki geleceği kurtulsun. helal olsun sana başkanım. Tebrikler
    Cevapla
  • Kartal 1 1 ay önce Şikayet Et
    Çebiden kötüsün, aybaba nın ne başarısı var, kadro dışı bırakmaktan başka, guarezmayı oynatmadı gençliğinde
    Cevapla
  • Biri 1 ay önce Şikayet Et
    Yedek lastik fenerden almışsın talimatı yine
    Cevapla
  • Mardinli 1 ay önce Şikayet Et
    Fenere yine tek laf yok sonra da Galatasaraylılar bizi niye sevmiyor demeyin
    Cevapla
  • mctoprak 1 ay önce Şikayet Et
    Köpekler ister diye atlar ölmeZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle