Beşiktaş'a Pendik'te soğuk duş! Kartal, 4 dakikada çözüldü

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Pendikspor'a deplasmanda 4-0 mağlup oldu.

GİRİŞ 20.01.2024 20:58 GÜNCELLEME 21.01.2024 11:32
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Pendikspor ile karşı karşıya geldi.

Pendik Stadı'nda oynanan karşılaşma ev sahibi takımın 4-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Mücadelede Pendikspor'a galibiyeti getiren goller; 4. dakikada Umut Nayir, 70. dakikada Halil Akbunar, 74. dakikada Mame Thiam ve 82. dakikada Nunu Sequeira attı. 

Siyah-beyazlı takımın 69. dakikada Jackson Muleka ile bulduğu gol, pozisyonun öncesinde Rebic'in ofsaytta olması nedeniyle geçerli sayılmadı.

Bu sonucun ardından Portekizli teknik direktör Fernando Santos yönetiminde ilk yenilgisini alan Beşiktaş, 35 puanda kaldı. Küme düşme hattında yer alan ve potadan uzaklaşmaya çalışan Pendikspor ise hayati bir üç puan elde ederek 18 puana yükseldi.

Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, sahasında Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Pendikspor da evinde Kasımpaşa ile kozlarını paylaşacak.



Fernando Santos yönetiminde ilk yenilgi

Beşiktaş, Fernando Santos yönetiminde çıktığı üçüncü maçında ilk kez mağlup oldu.

Portekizli teknik adamla ilk müsabakasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü 3-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, Türkiye Kupası'nda da Eyüpspor'a 4-0 üstünlük kurmuştu.

"Kara Kartal", bu sezon ligde ilk kez 4 farklı skorla mağlup oldu. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Belçika temsilcisi Club Brugge'ye 5-0 yenilmişti.



Beşiktaş, ligde 7 maçta 3 ve üzerinde gol yedi

Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 21 müsabakanın 7'sinde kalesinde 3 ve üzerinde gol gördü.

Siyah-beyazlı takım, Pendikspor (4-0), Trabzonspor (3-0), Adana Demirspor (4-2), Antalyaspor (3-2), Fenerbahçe, Alanyaspor ve Kasımpaşa (3-1) maçlarında 3 ve üzerinde gol yiyerek sahadan mağlup ayrıldı.

Kara Kartal, Süper Lig'de 784 gün sonra 4-0'lık mağlubiyet yaşadı. Beşiktaş, 2021-2022 sezonunda 27 Kasım 2021'de sahasında Giresunspor'a 4-0 yenilmişti.



Pendikspor, ligde 8 maç sonra kazandı

Siltaş Yapı Pendikspor, Süper Lig'de 8 maç sonra hanesine 3 puan yazdırdı.

Ligin 12. haftasında Yılport Samsunspor'u 1-0 mağlup eden kırmızı-beyazlı ekip, 8 maçlık galibiyet özlemine Beşiktaş karşısında son verdi.

İstanbul ekibi, sahasında Beşiktaş'ı 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek bu sezon 4. galibiyetini aldı ve puanını 19'a çıkardı.



Umut Nayir, yeni takımında gollerine devam ediyor

Siltaş Yapı Pendikspor'un yeni transferi Umut Nayir, çıktığı ikinci maçta da gol sevinci yaşadı.

Ara transfer döneminde Fenerbahçe'den kiralık olarak kadroya dahil edilen 31 yaşındaki santrfor, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Bitexen Antalyaspor'a 2-1 mağlup olarak elendikleri müsabakada ilk golünü kaydetmişti.

Umut Nayir, Pendikspor'da oynadığı ikinci karşılaşmada da eski takımı Beşiktaş'ın filelerini havalandırmayı başardı. Kırmızı-beyazlılarda Senegalli oyuncu Mame Thiam da yeni takımında ilk golünü attı



Siltaş Yapı Pendikspor: 4 - Beşiktaş: 0

Stat: Pendik

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Aleks Taşçıoğlu, Emir Eray Eyisoy

Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Alpaslan Öztürk (Dk. 86 Murat Akça), Rassoul, Sequeira, Midtsjö, Halil Akbunar (Dk. 90+4 Kappel), İbrahim Akdağ, Erencan Yardımcı (Dk. 73 Endri Çekiçi), Thiam (Dk. 90+4 Diaby), Umut Nayir (Dk. 86 Thuram)

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Zaynutdinov, Umut Meraş, Demir Ege Tıknaz (Dk. 46 Ghezzal), Tayfur Bingöl (Dk. 86 Necip Uysal), Gedson Fernandes, Rashica, Semih Kılıçsoy (Dk. 65 Rebic), Cenk Tosun (Dk. 65 Muleka)

Goller: Dk. 4 Umut Nayir, Dk. 70 Halil Akbunar, Dk. 74 Thiam, Dk. 82 Sequeira (Pendikspor)

Sarı kartlar: Dk. 21 Umut Nayir (Pendikspor), Dk. 23 Demir Ege Tıknaz, Dk. 56 Onur Bulut (Beşiktaş)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • Harun 3 ay önce Şikayet Et
    Adam 17 sn. konuştu tercüman 1 dk. 20 sn. anlatıyo da anlatıyor :D
    Cevapla
  • Serdar 3 ay önce Şikayet Et
    yahu bunlar milletle alaymı ediyor Tayfur Bingöl panathinaikos'a gitmedimi hatta son dakikalarda oyuna girdi forvet olarak...
    Cevapla
  • GSlı 3 ay önce Şikayet Et
    Bizimle uğraşan rahat edemez. Ergen davranıp ithaat edin. Okadar
    Cevapla
  • Tabanca 3 ay önce Şikayet Et
    Rızayı hemen kovdunuz varsa biraz onurunuz buna da aynısını yapın yoksa kıyamaz mısınız sizden olana?
    Cevapla
  • D O Ğ R U S U 3 ay önce Şikayet Et
    Ne diyırdu şair: Kartal Pendik Gittik Yenemedik Hezimeti gördük İzimize döndük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle