Hasan Arat'tan strateji değişikliği! "Büyük bir hataydı"

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, İngiliz basınına açıklamalarda bulundu. Arat, siyah-beyazlılardaki hedeflerini anlattı.

Hasan Arat'tan strateji değişikliği! "Büyük bir hataydı"
Hasan Arat'tan strateji değişikliği! "Büyük bir hataydı"
GİRİŞ 06.01.2024 18:46 GÜNCELLEME 07.01.2024 10:50
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Sky Sports'a açıklamalarda bulundu. Arat kadro dışı bırakılan oyunculardan, gelecek planlarına kadar birçok konuya dair açıklamada bulundu.

Hasan Arat Beşiktaş Başkanı seçildikten sonra Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Eric Bailly, Jean Onana ve Valentin Rosier kadro dışı bırakıldı.

Bailly ile yollar ayrılırken, Ghezzal affedildi ve Kasımpaşa maçında formasına kavuştu. Vincent Aboubakar ise Afrika Kupası nedeniyle Kamerun Milli Takımı'na katıldı. 

"Bu stratejimiz sona erecek"

Hasan Arat kadro dışı bırakılan oyuncular hakkında, "Bu stratejimiz sona erecek. Oyuncuların kariyer sonlarını geçireceği bir kulüp olmayacağız. Takım için savaşan genç oyunculara odaklanacağız. Taraftarlarımızın mantalitesi bu." ifadelerini kullandı.

"Büyük bir hataydı"

Hasan Arat başkan seçilmeden önce araştırma yaptırdığını ve stratejilerini geliştirmede faydalandıklarını belirterek şunları kaydetti: 

"Seçimden önce SWOT analizi yaptırdım. Çoğu taraftar takımda altyapıdan oyuncular görmek istiyor. Ana problemlerimizden biri altyapı oyuncularımızı başka kulüplere kaptırdık. Büyük bir hataydı. Transferler panik transferiydi ve hatalıydı. Şimdi bunları düzeltmemiz gerekiyor."

"Türkiye'de fabrika gibiyiz"


Serdar Saatçi örneğini veren Hasan Arat, "Şimdi Braga ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor ve serbest kalma bedeli 40 milyon Euro." dedi ve şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye'de fabrika gibiyiz. Altyapımızdan her yıl 3-4 oyuncu çıkıyor. Almanya'daki scout ağımızı geliştireceğiz. Türkiye'deki oyuncuların yanı sıra Hollanda, İsviçre, Belçika ve Avusturya'daki genç oyuncuları takip ediyoruz. Genç oyuncular ve altyapı yatırımları için bütçe ayırdık. Altyapı oyuncularımız için stratejimizi değiştireceğiz."

"Oyuncular arasında orta yolu bulmalıyız"

Alex Oxlade-Chamberlain transferi hakkında konuşan Hasan Arat, "Çok iyi bir oyuncu. İnsanlar onu seviyor. Oyuncular arasında orta yolu bulmalıyız. Daha önce Ricardo Quaresma ile çalışmıştır. 1-2 tane yıldız oyuncumuz olabilir ama daha fazla olmamalı. Alabileceğimizin en iyilerini almalıyız." ifadelerini kullandı.

"Biraz zaman alacak"

Kulüp amaçlarını anlatan Hasan Arat, "Avrupa'da en çok tanınan kulüp olmayı hedefliyoruz. Şuan önce kazanmalıyız. Zor zamanlarda olduğumuz için buradayım. Biraz zaman alacak. Değişim bir günde olmaz. Ama şimdiden çok çalışmaya başladık." dedi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 44
  • kartal 1 3 ay önce Şikayet Et
    rıza hocaya oynatacak oyuncu bırakmadınız takımın aslarını sormadan kadro dışı bıraktınız ayıp, rıza kendimi oynayacak, abubakar gibi golcü zor bulursun, aybaba guarezmayıda kadro dışı bıraktı geçmişte, israile 2 laf söyletmediniz, hristiyan takımlar nasıl protesto ediyor avrupada
    Cevapla
  • siyahhbeyaz 3 ay önce Şikayet Et
    Büyük stratejik hatan böyle bir ortamda devre arasını beklemeden yerlerine yenisini bulmadan, takımın aslarını abubakarı kadro dışı bırakıp rızayı göndermek, oynat devre arası veya sonu daha yüksek paraya sat, istatistikleri kötü olanı sat, iyiler dursun, abubakar gibi her hafta atan futbolcu zor bulursun, aybabayı gönder
    Cevapla
  • Taner Yıldız 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de hiç bir futbol kulübü yabancı teknik direktör ve yabancı oyuncular ile ne Türkiye'de ne de yurt dışında istikrarlı başarı sağlayamadığı düşünüldüğünde neden bu yabancı sevdası? Millî teknik direktör ve futbolcular candır gerisi lafı güzaf.
    Cevapla
  • RecepAltın 3 ay önce Şikayet Et
    sırf genç diye ilk 11de oynattığınız demir ege tıknaz, sol bek kıvırcık ve diğerleri kalite olarak daha TFF 2.lig futbolcusu. aralarında Semih biraz göze batıyor oda anca yedek olur!!!
    Cevapla
  • ismail72 3 ay önce Şikayet Et
    Futboldan uzak futboldan anlamadığının ifadeleri yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle