Beşiktaş'ın yeni başkanı Hasan Arat kimdir?

Beşiktaş’ta olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı sona erdi. Akatlar Spor Kompleksi’nde yapılan genel kurulda 7 bin 271 oy alan Hasan Arat, siyah-beyazlı kulübün 35. başkanı oldu.

GİRİŞ 04.12.2023 10:15 GÜNCELLEME 05.12.2023 00:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türk spor yöneticisi, iş insanı ve eski profesyonel basketbolcu Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü'nün 35. başkanı oldu.

Adana'da doğdu

Hasan Arat, 1959 yılında Adana'da doğdu. Evli ve iki çocuk babasıdır. Liseyi Haydarpaşa Lisesi'nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 



Basketbol kariyeri

Hasan Arat 7 yıl boyunca profesyonel basketbol oynadı. Kariyerine Adana Demirspor'da başlamıştır. 1975'te Fenerbahçe basketbol yıldız takımında, sonra 1977-1981 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 5 yıl forma giydi. 1982-83'te de Galatasaray'da oynayıp jübilesini yine Galatasaray'da yapmıştır.



Olimpiyat Komitesinde önemli görevler yaptı

İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapma teklifinin liderliğini yaptı. 2020 Adaylıklarının ardından Avrupa Olimpiyat Komiteleri İcra Komitesi üyeliğine seçildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Pazarlama Komisyonu üyeliğine atandı. 2021'de yapılan seçimle, 50 ülkeden 41 temsilcinin oyunu alarak yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçildi.



Spor yöneticiliği

Arat, 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün başkan yardımcılığını yaptı.3 Aralık 2023'te düzenlenen Beşiktaş Jimnastik Kulübü Olağanüstü Kongresi'nde Serdal Adalı ile yarıştı ve 35. Beşiktaş JK Başkanı oldu.



"Yılın İşadamı" ödülüne layık görüldü

Hasan Arat, 1996 yılında Ekonomist Dergisi, Türkiye Milli Prodüktivite Merkezi ve Dünya Gazetesi tarafından "Yılın İşadamı" ödülüne layık görüldü.

Hasan Arat, çok yönlü bir gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi olan Novo Invest'in ortağı ve yönetim kurulu başkanı, Londra ve İstanbul merkezli bağımsız bir kurumsal finansman ve birleşme & satın alma danışmanlık firması olan Dome Group'un kurucusu ve ortağı, Türkiye ve dünya lüks moda dünyasının önemli kuruluşlarından Beymen Group'un ise yönetim kurulu başkan yardımcısıdır.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 7
  • Doğrucu Davut 4 ay önce Şikayet Et
    Koç lar Beşiktaşı ele geçirdi yakında inan kıraç giller aracılığıyla Galatasaray'ımızida ele geçirirler Allah korusun.
    Cevapla
  • Akçaabat 4 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle Hasan Bey'i tebrik ederim, kendinize yakışan bir konumda buldunuz. Çocukluğumdan beri Beşiktaş'lıyım,Umarım Hasan Bey seyircisini terbiyeye davet eder, çünkü son iki yılda yaptıkları tek şey terbiyesizliktir. Bunları bir çözüme kavuşturması lazım, yoksa Beşiktaş daha kötü durumlara düşebilir.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    helal olsun cimbomlu
    Cevapla
  • ssss 4 ay önce Şikayet Et
    arat tekstılde 44 tırlyon vatandaslarımızı soyan kottan atılan
    Cevapla
  • Evlad-ı fatihan 4 ay önce Şikayet Et
    arkadaşlar baskan Galatasaray li ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle