Beşiktaş'ın yeni başkanı Hasan Arat oldu!

Beşiktaş Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda Hasan Arat, rakibi Serdal Adalı'yı geçerek başkanlığa seçildi.

GİRİŞ 03.12.2023 22:18 GÜNCELLEME 03.12.2023 23:28
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü genel kurulunda Hasan Arat, rakibi Serdal Adalı'yı geride bırakarak başkanlığa seçildi.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde düzenlenen kongrede oy sayımı tamamlandı.

Hasan Arat, rakibi Serdal Adalı'ya 16. sandıkta 442'ye 234, 17. sandıkta 370'e 293, 19. sandıkta 324'e 192, 20. sandıkta 348'e 182 ve 21. sandıkta 294'e 211 üstünlük kurdu.

Toplam 21 sandıkta da Serdal Adalı'yı geçen ve kullanılan oyların 7bin 271'ini alan Hasan Arat, başkanlığa seçildi. Arat, siyah-beyazlı kulübün 35. başkanı oldu.

Hasan Arat, başkanlığa seçilmesinin ardından büyük sevinç yaşadı. Arat, yönetim kurulu üyeleriyle salonda bulunan kongre üyelerini selamladı ve tebrikleri kabul etti.

Serdal Adalı ise 4 bin 557 oy aldı.

HASAN ARAT'IN İLK SÖZLERİ

Hasan Arat, seçimdeki rakibi Serdal Adalı’ya centilmen mücadelesinden dolayı teşekkür ederek, “Öncelikle yanımda olan desteğini bir gün esirgemeyen beni derleyip toparlayan kıymetli eşime, canım kızıma, canım oğluma, teşekkür ederim. Bu yolda beni yalnız bırakmayan değerli kongre üyelerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, iş insanlarımız, taraftarlarımız, yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yol Beşiktaşlıların yolu diyerek gerek yurt içi gerek yurt dışından kongreye gelemeyen desteklerini hissettiğim değerli Beşiktaşlılara, buraya gelip sabrederek gitmeyen, insan üstü gayret gösteren delegelerimize canı gönülden teşekkür ederim. Adanalı canım kardeşime gösterdiği centilmence mücadeleden dolayı teşekkür ederim. Serdal Adalı’ya ‘kardeşim’ dedim. Evet kardeşimdir ve ebediyete kadar kardeşim kalacaktır. Serdal Adalı büyük Beşiktaşlıdır. Bunu herkes böyle bilmeli” şeklinde konuştu.


"Bana bu onuru yaşatan canım Türkiyem ve canım Beşiktaşıma teşekkür ediyorum”

Adaylık sürecinde birlikte çalıştığı ekibine teşekkür eden Arat, şu ifadelere yer verdi:
“Taraftarımıza sesleniyorum, herkese kollarımızı açıyoruz. Hep birlikte büyük Beşiktaş’ın hedeflerine ulaşacağız. Gençlerimize sesleniyorum. Beşiktaş size daha yakın olacak. Çocuklarımıza sesleniyorum; Beşiktaşlı olmaktan gurur ve heyecan duyacaksınız. Kadınlarımıza sesleniyorum; Beşiktaş’ta öncelik sizin olacak. Daha fazla kadın kongre üyesi ile kadın taraftarımız olacak. Derneklerimize sesleniyorum; artık sizlerle bir bütünüz. Burada görev alan herkes çok yoruldu. Herkesin emeklerine teşekkür ediyorum. Bu yola yalnız çıkmadım. Çalışma arkadaşlarım, ilk günden itibaren inanan camia üyelerine bana ve yönetim kurulu üyelerine, inanan, zor şartlarda çalışan arkadaşlarıma, kulüp çalışanlarımıza, basınımızın değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bugün benim hayatımda çok önemli tesadüflerin olduğu bir gün. Genç insan 1977'de 46 yıl önce girdiği muhteşem camianın ferdi olarak hayaller kuruyor. Formanız buradaki müzede duruyor. Seba’nın ikinci başkanı oluyorsunuz. Allah size bugün şanlı Beşiktaş’a başkan olmayı nasip ediyor. Hayallerinizi ertelemeyin, hedefleriniz olsun. Bu hedefler için dürüst çalışın. Çok çalıştık, devam edeceğiz. Son olarak en kısa zamanda büyük Beşiktaş tüm bireylerini Anıtkabir’e Atamızın huzuruna gideceğiz. Bana bu onuru yaşatan canım Türkiyem ve canım Beşiktaşıma teşekkür ediyorum. Yolumuz açık şansımız bol olsun.”



ARAT VE ADALI OYLARINI KULLANDI

Beşiktaş başkanlığı için yarışan Hasan Arat ve Serdal Adalı oylarını kullandı. Basın mensupları ve kongre üyelerinin yoğun ilgisi altında sandığı gelen adaylardan ilk olarak Arat oyunu sandığa attı. Hasan Arat'tan kısa bir süre sonra da Adalı oyunu kullandı.

REKOR KATILIM

Beşiktaş kongresinde 11 bin 785 üye oy kullandı. Bu sayı, kulüp için bir rekor niteliğinde.

HASAN ARAT KİMDİR?

Hasan Arat, 1959 yılında Adana'da doğdu. Evli ve iki çocuk babasıdır. Liseyi Haydarpaşa Lisesi'nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Hasan Arat, 7 yıl boyunca profesyonel basketbol oynadı. Kariyerine Adana Demirspor'da başladıktan sonra 1977'da transfer olduğu Beşiktaş'ta 5 yıl forma giydi.



DAHA ÖNCE İKİNCİ BAŞKANLIK YAPTI

Arat, 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde Süleyman Seba başkanlığındaki yönetim kurulunda ikinci başkanlık görevinde bulundu. İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları'na aday olması sürecini yönetti.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • KaraKartal 4 ay önce Şikayet Et
    Hoş geldin başkan, biraz da sen soy soğanı. Belki son tekmeyi sen atmış olacaksın, duruma bakıldığına göre.
    Cevapla
  • hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Beşiktaş ı gezi olaylarından tanıdık neden tepki gösteriyoruz ki beşiktaşın formasının bir geçmişi vardı türk insanına bir anı hatırlatıyordu,yazık camia ne hallere düştü beşiktaşın tarlası sürülmüş,
    Cevapla
  • Mehmet Türkoğlu 4 ay önce Şikayet Et
    Futbol denilen bu saçmalığa akıtılan paraya yazık. Umarım ülkemiz bu saçmalıktan bir an önce kurtulur.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bjk camiası ve Türkiye sporuna hayırlı olsun başarılar diliyorum
    Cevapla
  • cengiz 4 ay önce Şikayet Et
    ALİ SİNANOĞLU Beyefendiyi FİLİSTİN için göstermiş olduğu tepkiden dolayı içten tebrik ediyorum. Onun konuşmasını kısan tüm HERKESİ kınıyor ve lanetliyorum. Siz israil uşağımısınız? yoksa Müslüman toplumun evladımı. YUH olsun sesini kısan ve engel olanlara YAŞASIN FİLİSTİN, YAŞASIN TÜRKİYE, YAŞASIN İSLAM...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle