Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş stadının neden listede olmadığını açıkladı!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye - İtalya ortaklığında yapılacak olan EURO 2032'nin oynanacağı statlar arasında Tüpraş Stadyumu'nun neden yer almadığını söyledi.

GİRİŞ 11.10.2023 16:34 GÜNCELLEME 11.10.2023 16:52
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İtalya ile birlikte EURO 2032'nin ortak ev sahipliğini alan Türkiye'nin UEFA'ya bildirdiği 10 stat arasında Beşiktaş Tüpraş Stadı yer almadı. Konuyla ilgili TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den açıklama geldi.

Beşiktaş Tüpraş Stadı'nın neden listede yer almadığıyla ilgili soruya cevap veren Mehmet Büyükekşi, "Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz. Burada UEFA'nın kriterleri var, en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Stat tartışmalarına girmeyi doğru bulmuyorum. Biz başvuruda bulunduğumuzda 10'ar stat bildirmiştik. Bu stat sayısı 5'e düşecek. Bu da 2026 yılında yapılacak. Bugünden bunları konuşup suyu bulandırmanın manası da yok amacı da yok. İstanbul'dan da belki stat sayısı 1'e düşecek. Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz. Burada UEFA'nın kriterleri var, en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmemiz gerekiyor. Bu bir İstanbul şampiyonası değil, Türkiye'de yapılacak bir organizasyon. Bu konuda polemik oluşturmak doğru değil."

"ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NIN KAPASİTESİ 80 BİN OLACAK"

Öte yandan Büyükekşi, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kale arkalarının büyütülüp toplam kapasitenin 80 bine çıkarılacağını duyurdu.

"SUUDİ ARABİSTAN VE DOHA İLE KONUŞTUK"

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Türkiye Süper Kupası'na da değinen Mehmet Büyükekşi, "Suudi Arabistan ve Abu Dabi ile görüştüğümüzü daha önce söyledim. Anlaştığımız takdirde olabilir ama bu Türkiye Futbol Federasyonunun kendi başına yaptığı bir çalışma değil. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin başkanlarından olur aldığımız bir çalışma. Anlaşırsak bu iki kulübümüzün rızasıyla yapılacak anlaşmayı kamuoyuna açıklayacağız. Henüz bir anlaşma yok. Olursa zaten ilk ağızdan bizden duyacaksınız, yetkisi olmayan kişilerin yaptığı açıklamalara itibar etmeyin." şeklinde konuştu.

"MONTELLA İSTANBUL'DA YAŞAYACAK VE BÜTÜN MAÇLARI TAKİP EDECEK"

Hırvatistan maçının ardından Letonya ile oynanacak karşılaşmaya da dikkati çeken Büyükekşi, "Bu iki maçta önemli bir avantaj yakalamak istiyoruz. Hocamızın 2 yıl Türkiye'de görev yapması, buradan ayrılırken çok güzel deneyimler yaşadığını anlatması, Türk insanının yaptıklarını tüm dünya kamuoyuna anlatması çok güzeldi. Daha önce basın toplantısında anlatmıştım, hocamız İstanbul'da yaşayacak ve bütün maçları takip edecek. Geçen hafta da bunu gösterdi. Önce Konya'ya, ardından Kayseri'ye gitti. Sadece maçları da izlemiyor, gittiği şehirde takımların antrenmanlarını da izliyor. Güzel bir aile ortamı oluşturması açısından son derece iyi niyetli. Selçuk Şahin'i de yardımcı hoca olarak aldık. Türk hoca olarak ayrı bir katkı verecek. İnşallah sonuçları hayırlı olur, ülkemiz ve milletimiz için güzel bir netice elde ederiz." açıklamasını yaptı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • bjkli 6 ay önce Şikayet Et
    bjk düşmanı olduğunu tüm avrupa da öğrenmiş oldu... o koltıktan kalkacaksın seni bjk taraftarı kaldıracak yaz bi kenara
    Cevapla
  • ismail. 6 ay önce Şikayet Et
    Tinerde terör sevicilikte zaralıdır.
    Cevapla
  • ismail. 6 ay önce Şikayet Et
    Saçmalama holigan olacak tek stad mecburen olimpiyat olacak çünkü 80 bin kriterini tek orası karşılayabiliyor. Uefa - tane 70-80 binlik stad istiyor.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    tek nedeni Beşiktaş düşmanı başka sebep yok
    Cevapla
  • Tandoğan 6 ay önce Şikayet Et
    Beşiktaşın seyircisi karakterini yansıttı ama stadı 4. Sırada kalıyor haliyle ufak geliyor geride kalıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle