Aboubakar çıtayı yükseltti

Beşiktaş'ta oldukça etkili bir performans sergileyen Vincent Aboubakar hedefini belirledi. Yıldız oyuncunun 'Yılın Afrikalı Futbolcu Ödülü'nü almak istediği aktarıldı.

GİRİŞ 23.05.2023 11:38 GÜNCELLEME 23.05.2023 16:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'de Adana Demirspor ağlarını iki kez havalandıran Vincet Aboubakar, ligdeki gol sayısını 12'ye yükseltti.

Ara transfer döneminde siyah-beyazlı takıma katılan golcü oyuncu, 14 maçta süre alırken takımına 12 gol, 1 asistlik katkı sundu.



YILIN AFRİKALI FUTBOLCUSU OLMAK İSTİYOR

Sabah gazetesinde yer alan haberde, Aboubakar'ın Beşiktaş'ın başarısıyla birlikte hedefini Afrika'da yılın futbolcusu için verilen ödülü kazanmak olarak belirlediği aktarıldı.

Haberde, golcü oyuncunun bu isteğini takım arkadaşlarıyla da paylaştığı ve kariyerine bu ödülü eklemek istediği öne sürüldü.

Geçtiğimiz yıl bu ödü  Bayern Münih forması giyen Sadio Mane'nin olurken bu yıl Riyad Mahrez, Franck Kessie, Andre Onana ve Kalidou Koulibaly gibi isimler öne çıkıyor.

BOBO'DAN SONRA İLK!

Diğer yandan Kamerunlu golcü, Adana Demirspor karşısında kaydettiği 2 golle siyah-beyazlıların eski golcüsü Bobo'nun rekorunu yakaladı. Aboubakar, Bobo'dan sonra Süper Lig'de 3 ayrı sezonda 11 golü geçen ilk yabancı oyuncu oldu.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • emrah 11 ay önce Şikayet Et
    Maşallah Ebubekir
    Cevapla