Fenerbahçeli Joao Pedro'dan Galatasaray sözleri

Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki golcü oyuncusu Joao Pedro, Beşiktaş derbisi öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Fenerbahçeli Joao Pedro'dan Galatasaray sözleri
Fenerbahçeli Joao Pedro'dan Galatasaray sözleri
GİRİŞ 24.09.2022 12:55 GÜNCELLEME 24.09.2022 15:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 8. haftasında 2 Ekim Pazar günü deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Cagliari'den transfer edilen Brezilya asıllı İtalyan futbolcu Joao Pedro bugün gerçekleştirdikleri antrenman sonrasında açıklamalarda bulundu.

30 yaşındaki forvet oyuncusu, transfer döneminde adının Galatasaray'la anılmasıyla ilgili gelen soruyu "En iyi cevabı burada olarak verdim" diyerek yanıtladı.

JOAO PEDRO'NUN ÖNE ÇIKAN AÇIKLAMALARI:

"Takımımız iyi gidiyor, son maçta da bunu gösterdik. Takımda birlik havası hakim. Kompakt ve ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü veriyoruz. İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum."

"Brezilya'da daha teknik bir futbol oynanıyor"

"Brezilya'da biraz daha teknik bir futbol oynanıyor. İtalya'da taktiksel açıdan çok çalışılmış bir futbol var. Buraya gelmeden önce daha önce Türkiye'de oynamış isimlerle konuşmuştum. Oyun açısından beni şaşırtan bir durum olmadı."

"Benim için önemli olan takıma adapte olmak"

"Fiziksel anlamda maçlar oynadıkça %100'üme ulaşacağım. Benim için önemli olan ülkeye ve takıma adapte olabilmek. 8 sene bir takımda oynadıktan sonra nereye giderseniz gidin, adapte olmak kolay olmuyor. 



"En iyi cevabın burada olmam olduğunu düşünüyorum"

"Brezilya'da Fenerbahçe'nin büyüklüğünü biliyordum, çok uzakta bile olsam bunları görebiliyorsunuz. Şampiyonluk için oynayan ve taraftarların büyük destek verdiği bir kulüp olduğunu biliyordum, beni buraya getiren şeyler de bunlar oldu Transfer sürecinde spekülasyonların olması normal. Çok fazla şey konuşuldu ama en iyi cevabın burada olmam olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'den teklif gelince transfer süreci çok çabuk gelişti. Farklı bir lige geldim, 8 yıl sonra farklı bir lige gelince adaptasyon kolay olmuyor. Sadece futbol değil, özel hayat da önemli oluyor ama bu kararın ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Fenerbahçe'ye gelerek en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum."

"Her maçta inanılmaz bir atmosfer oluyor"

"Taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Onların desteğini, tutkusunu hissetmek bizim için inanılmaz bir his. Kendi evimizde oynadığımız her maçta inanılmaz bir atmosfer oluyor ama içeriden hissetmek çok daha farklı."

"Hocamızla dalga geçiyoruz işiniz çok zor diye"

"Takımımız iyi gidiyor, son maçta da bunu gösterdik. Takımımızda birlik havası hakim. Hocamız çok talepkar. Bu da tabii ki oyuncuların onun istediği fikirleri en iyi şekilde uygulamasını sağlıyor. Son maçımızda çok pozisyon ürettik. İyi bir yoldayız. Kadromuz çok geniş. Hatta gülerek hocamızla dalga geçiyoruz işiniz çok zor diye. Birbirimizin seviyesini yükseltiyoruz. Büyük takım budur. "

"Gol atmak için çok çalışıyorum"

"Takımımızın birinci penaltıcısı Enner Valencia. Son maçta kaçırdığım penaltıdan sonra üzüldüm, benim de gol atmaya ihtiyacım var. Ancak maçta buna takılı kalmadım. Fenerbahçe'de oynadığım sürece milli takımın beni izlememesi mümkün değil. Böyle büyük bir takımda oynarsanız muhakkak izleniyor olacaksınız. Gerisi benim performansıma kalmış. Gol atmak için çok çalışıyorum, özgüvenliyim."

"Alex'in oynadığı derbileri izlemiştim"

"Gençken çok fazla derbi izlemiştim, Galatasaray'a karşı olan Alex'in oynadığı derbileri de izlemiştim. Şu an tek hedefimiz Beşiktaş derbisine en iyi şekilde hazırlanmak."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi konuş Mayı sana hazırlamışlar madem taktik yok Türk futbolunda niye bukadar zaman da gol atamadın sane fikri veren kişi iyi fikir vermiş çünkü Galatasaray yı anman ve cevap vermen özellikle belliki istenmiş e göreceğiz Beşiktaş maçından iyi bir atıp tutmalar çök güzel olmuş sen Aleksi izlemişsin ama onun adını kullanarak ayakta kalamassın
    Cevapla