Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş açıklaması!

Beşiktaş'ın Sergen Yalçın ile yolları ayırmasının ardından akıllara gelen isimlerden biri olan Rıza Çalımbay, “Bu konu ile ilgili bir şey söylemek şu anda mümkün değil” dedi.

GİRİŞ 09.12.2021 17:52 GÜNCELLEME 09.12.2021 21:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen söyleşi programı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çalımbay'a isminin Beşiktaş ile anılması konusunda görüşleri soruldu. Tecrübeli teknik adam, bu iddialar ile ilgili şu anda bir şey söylemenin mümkün olmadığını ve önlerindeki Galatasaray maçını düşündüklerini söyledi.

“Hiçbirinden haberim yok”

Bir gazetecinin “Beşiktaş’ın teknik direktörlüğü ile ilgili isminiz geçiyor ve basında yer aldı. Neler söylersiniz” şeklindeki sorusuna Çalımbay, “Benim şu an hiçbirinden haberim yok. Gerçekten haberim yok. Ben antrenman yaptım ve antrenman biter bitmez söyleşiye geldim. Bu sorularla burada karşılaştım. Bu konu ile ilgili bir şey söylemek şu anda mümkün değil. Önceliğimiz Galatasaray maçı. Sivas ve camia için çok önemli. Takımımız ve bizler için çok önemli. Tek düşüncemiz maçı iyi şekilde bitirmek” yanıtını verdi.

'Beşiktaş isterse, bedelsiz ayrılır'

Beşiktaş'ta yönetim rotayı hoca arayışına çevirdikten sonra akıllara gelen ilk isim ise Rıza Çalımbay oldu.

Sivasspor'da başarılı bir grafik çizen Çalımbay'ın sözleşmesinde "Beşiktaş ve Milli Takım'dan teklif gelirse, bedelsiz ayrılır" maddesi bulunuyor.

Gelen bilgilere göre Beşiktaş'ın hoca adayları arasında Çalımbay'ın da olduğu diğer adaylarla birlikte Çalımbay'a da şartlarının sorulacağı öğrenildi.

Beşiktaş'ta 31 maçta 62 puan toplamıştı

2001 yılında kısa süreliğine Beşiktaş'ta yardımcı antrenörlük yapan deneyimli çalıştırıcı 2005 yılında Beşiktaş Teknik Direktörlüğü görevine getirildi. 

28 Ocak 2005'te Beşiktaş'ın başına geçen Rıza Çalımbay, 31 Ekim 2005 tarihine kadar bu görevi yürüttü. 

Beşiktaş'ın başında toplam 31 maç çıkan başarılı teknik direktör; 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak toplamda 62 puan toplama başarısı gösterdi. 

10 Haziran 2019 tarihinden bu yana Sivasspor'u çalıştıran Rıza Çalımbay'ın sözleşmesi 2022'de sona erecek. 

YORUMLAR 9
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Rıza hocanın emeğini unutmamak gerekir ama Beşiktaş'a almazlar
    Cevapla
  • Abdul 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sezon hakem yardımlarıyla şampiyon oldu. Birde dalga geçti futbol camiasıylan 13,5 topçuyla şampiyon oldum diye. Şampiyonlar liginde hakem kıyağı olmadığı için yapamadı atçı çocuk. Bjk yı zarara soktu gitti.
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yılmaz Vural bjk yi uçurur pırrrrrrrr
    Cevapla
  • Ercan 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bırakın adamı Sivas'ta mutlu Beşiktaşa gelecek ne olacak 3 maç sonra kovulacak yazık yapmayın Beşiktaş'ı kurtaramaz
    Cevapla
  • Serkan BJK 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakin boyle bir hata yapmayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle