Sergen Yalçın: Göreceğiz Cumartesi günü ne olacağını

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 3-2 kazandıkları Çaykur Rizespor maçı sonrası sert açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın: Göreceğiz Cumartesi günü ne olacağını
Sergen Yalçın: Göreceğiz Cumartesi günü ne olacağını
GİRİŞ 28.04.2021 23:30 GÜNCELLEME 29.04.2021 00:33
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Çaykur Rizespor maçını değerlendiren Sergen Yalçın, "Çok zor bir maç. Rize deplasmanları her zaman zordur. Rize, Bülent Hoca (Uygun) geldikten sonra ciddi bir çıkış yakaladılar. Yetenekli oyuncuları var. Her zaman skor yapacak oyuncu grubu var" dedi.

"Aldığımız oyuncular bu sene karakterli ve yürekli çıktılar"

Sert açıklalamar yapan Sergen Yalçın, "Rize deplasmanına geliyorsunuz. Maşallah bütün herkes kaybetmemizi bekliyor. Algı. 'Beşiktaş şurada kaybeder, burada kaybeder' deniliyor. Rakiplerimizin maçları yok mu? Bir konuşma oluyor. İnanmak istemediğimiz işler oluyor. Konuşmak istediğim çok farklı şeyler oluyor. 4 hafta kaldı. 4 hafta bitsin hepsini açık açık konuşacağım. O zaman konuşacağım. Bir çok cezalımız var. O var bu var. Kimse bizim üzerimizden bir hesap yapmasın. Bizim rakiplerle işimiz yok. Oyuncularım kazanmak için her şeyi yapıyorlar. Mücadele ediyorlar. Eksiklerimiz var. Kenardan oyuna alacağımız oyuncu yok. 3 oyuncumuz var. Onları alıyoruz. Kaç maçtır 5 oyuncu değiştirme hakkını da kullanamıyoruz. Oyuncularım aslan gibi oynuyorlar ve kazanıyorlar. Aldığımız oyuncular bu sene karakterli ve yürekli çıktılar" diye konuştu.

"Nasıl böyle bir program yapıyorsunuz?"

Lig fikstürüyle ilgili eleştiriler yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Son olarak Hatayspor'u aradık. Maçı bir gün ileri alalım dedik. Dinlenme süremiz yok, oyuncu sağlığından ve insan sağlığından bahsediiyoruz. Demek ki yalandan bahsediyoruz. Herkes başarıya giden yolda bir şeyler peşinde. Hatayspor 1 gün sonra oynasa ne olacak? Şampiyonluk iddiası mı var, küme düşme durumu mu var? Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), üç gün sonraya maç yazmışlar. Nasıl böyle bir program yapıyorsunuz? Koca Beşiktaş camiası. Böyle bir hesap yapılır mı? Bunu anlayamıyoruz. Biz kime karşı mücadele ediyoruz? Maç bitiyor Hatayspor hocası, bakıyorum kendi galibiyetinin sevincini yaşamaktansa Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş maçıyla ilgili konuşuyor. Göreceğiz Cumartesi günü ne olacağını. Konuşmakla oluyor" ifadelerini kullandı. 

Son olarak maçta iki gollerinin VAR nedeniyle iptal edilmesiyle ilgili olarak da Yalçın, "Mensah'ın pozisyonu yüzde yüz faul. Larin'in pozisyonuna herkes penaltı diyor. Bekliyoruz hakem versin. Biz kimlerle mücadele ediyoruz? Sahada zaten mücadele ediyoruz. Sahada kimseden korkumuz yok. Kim gelirse gelsin. Ama sahada mücadele edelim" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

BASIN TOPLANTISI

Süper Lig'in 38. haftasında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 3-2 yenen lider Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Yalçın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, zor bir mücadelede kazanmanın önemli olduğunu belirtti.

En büyük hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydeden Yalçın, "Biz şampiyon olmak istiyoruz. Müsaade ederlerse olmak istiyoruz. Mücadele ediyoruz. Sakat, cezalı, sıkıntılı oyuncularımız, sezonu kapatan oyuncularımız, dar bir kadro ile yolumuza devam ediyoruz. Buna rağmen sahaya çıkan oyuncularımız karakterli bir şekilde, yürekli maçları kazanmak için her şeylerini veriyor. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Aslan gibi sahada savaşıyorlar. Zor bir deplasmanda altın değerinde bir üç puan. Bu, son beşlinin zor deplasmanıydı. Önemli bir üç puan aldığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Kalan 4 haftaya avantajlı girdiklerini aktaran Sergen Yalçın, "Bundan sonraki süreçte oyunlar çok daha iyi olur. Bunun üzerinde mücadele eder hak ettiğimiz şampiyonluğu kazanırız. Camia olarak başkan, yönetim, taraftar, oyuncu, teknik ekip kenetlenmiş. Bunun için herkes en iyisini yapmaya çalışacak. Sahaya çıktığında herkes mücadelenin maksimumunu verecek. Çünkü şampiyonluklar kolay kazanılmıyor. Özveride bulunmadan, acı çekmeden şampiyon olamazsın. Bugün bunu çektik. Bugün alınan üç puanın değeri hiçbir şeyle ölçülemez." ifadelerini kullandı.

Ligin 39. haftasında oynayacakları Atakaş Hatayspor maçının bir gün sonraya ertelenmesi için konuştuklarına değinen Yalçın, şunları kaydetti:

"Yeterli süre olmadığı için bir gün sonra oynamak istedik. Onlar kabul etmedi. Israrla cumartesi oynamak istediler. Bunun sebebini anlamadık. Oyuncu, insan sağlığı konuşuyoruz. Bu reddi anlayamadık. Rizespor'a teklif ettik, kabul ettiler. Kayseri kabul etti. İki camiaya teşekkür ediyoruz. Hatayspor neden aldırmadı? Çok merek ediyoruz, anlayamadım. Şampiyon olma, küme düşme derdi yok. Federasyonda maç programını yapan arkadaşlara soruyorum. Neyin peşindesiniz? Bunun arkasında ne var? Biz camia olarak elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Siz neyin peşindesiniz? Bunu soruyorum yetkililere."

YORUMLAR 95
  • Bian 2 yıl önce Şikayet Et
    7 0 alayınıza gelsin. yoksa siz sezon başında yıldız futbolcular mı aldıydınız ya da karakartalı üçüncü mü olur dediniz
    Cevapla
  • yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne ağladın bu sene be sergen yalancı emziği hak ettin artık.Hakeme ağla rakibe ağla tff ye ağla.Korkmana gerek yok ne GS ne FB önüne geçebilecek durumda değil oyun ve form olarak.İyi olsalardı şimdiye 3.lüğe düşmüştün.Bunun sende farkındasın kazara önüme geçerlerse diye korkuyorsun.
    Cevapla
  • sariyerli 2 yıl önce Şikayet Et
    ya Sergen ağlamaya Kim ne derse desin sen önüne bak her şeye de ağlıyorsun
    Cevapla
  • Yusuf karagoz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hafta hatay ve besiktas maci mercek altina alinsin kesin bir halt olacak yoksa sergo boyle aglamazdi
    Cevapla
  • Sivas 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünün eh işte sergeni , bugün sağa sola saldırıyor . Hakem kendilerini korur saldırır,kendilerine haksızlik olur saldırır. sergencik mikrofonun karşısına geçerken sana hapmı veriyorlar , yoksa bu cesareti nereden alıyorsun.... bu saçma konuşmalarînı kim konuşsa futboldan men edillrdi, hayret senin akbabalarîn kimler.... agzin açılıyor macin günü değişsin ağlaması. ligler başlamadan deseydinya , fikstürü ben haftalık ayarlayacağım diye,ağlakçı jimnastik sporcu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle