Maç tekrar edilecek mi? MHK'den açıklama

Beşiktaş - Antalyaspor maçında kural hatası yapıldığı ve maçın tekrar edilebileceği yönündeki iddialara MHK'den yanıt geldi.

Maç tekrar edilecek mi? MHK'den açıklama
Maç tekrar edilecek mi? MHK'den açıklama
GİRİŞ 27.08.2018 18:03 GÜNCELLEME 27.08.2018 18:03
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşmasında hakem Halis Özkahya'nın müsabakanın 72. dakikasında siyah-beyazlı kulübün tercümanı Halil Yazıcıoğlu tarafından topa çizgiyi geçmeden müdahale etmesinin ardından direk vuruş yerine hakem atışına karar vermesi, beraberinde "Kural hatası yapıldı." iddiasını gündeme getirdi.

Kural, esame listesinde olan birinin (antrenör, tercüman, yedek futbolcu) oyuna/topa müdahalesinde karşılaşma direkt vuruşla, dışarıdan birinin (taraftar, top toplayıcı) müdahalesinde ise karşılaşma hakem atışıyla başlar demesine karşılık, hakem Halis Özkahya'nın yardımcısı Kemal Yılmaz'ın "Dışarıdan topa müdahale var" şeklindeki eksik bilgilendirmesi nedeniyle yanlış karar verdiği öğrenildi.

 

 

SONUCA TESİR EDEN BİR DURUM YOK

MHK'ye yakın isimler, Antalyaspor lehine direkt vuruşla başlaması gereken olayla ilgili karşılaşmanın tekrar edilmesinin söz konusu olmadığını, çünkü ortada sonuca tesir eden bir durumun bulunmadığına dikkat çektiler.

Hakem Halis Özkahya'nın olayı görmediği yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın uyarısıyla karar verdiği, Yılmaz'ın hakem Özkahya'yı, "Dışarıdan" yerine "Kulübeden topa müdahale var" şeklinde uyarı yapması gerektiği, hatanın buradan kaynaklandığı ifade edildi. (Sporx)

YORUMLAR 61
  • Kartalbaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Ezik fenerliler hala Q7 nin trivela golünün etkisinden çıkamamış hala Bjk haberlerini takip ediyorlar...
    Cevapla
  • Cafer c 5 yıl önce Şikayet Et
    Eziklik 8jk lıların kaderidir oysa...
    Cevapla
  • Kartalbaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse bu tür hatalar hep Beşiktaşa oluyor...
    Cevapla
  • Aliş 5 yıl önce Şikayet Et
    Göztepe maçın dada penaltı verilmedi maç tekrar edilmeli
    Cevapla
  • bizans oyunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bjk olarak sadece Fb ye hırslı olabiliriz. Fb ile çekişirsek şansımız var Ts ve Bursa nın da ama Gs ise taraftarımız camiamız sanki Gs ile çekişirken aman Fb olmadı ya havasında Gs bu fırsatlara oyun yapmadan sağlayamaz.
    Cevapla
  • metehan 5 yıl önce Şikayet Et
    kural hatası değil bal gibi hakem hatası var, kırk yıllık ofsaytın kuralını değiştirdi VAR odası.. Ayrıca o golde elle mudahale var kimse konuşmuyor.. Doukara elle aldı topu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle