İşte Beşiktaş'ın savunması! 'Gelecek sezon...'

Beşiktaş, Fenerbahçe maçına çıkmadıkları için sevk edildikleri Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na savunmasını gönderdi, gelirlere el konulmamasını ve gelecek sezon kupada yer almayı istedikleri belirtildi.

İşte Beşiktaş'ın savunması! 'Gelecek sezon...'
İşte Beşiktaş'ın savunması! 'Gelecek sezon...'
GİRİŞ 04.05.2018 20:49 GÜNCELLEME 04.05.2018 20:51
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan ve TFF tarafından verilen kararla dün akşam 57'nci dakikadan itibaren tekrar oynanması gereken Fenerbahçe maçına çıkmayan Beşiktaş, bu sabah Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Türkiye Kupası müsabaka statüsüne göre hükmen 3-0 mağlubiyet, kupadan men, bu sezonki kupa kazancının geri verilmesi ve önümüzdeki sezon kupadan men edilmesi cezalarını alması beklenen siyah beyazlılar, gün içinde PFDK'ya savunmasını gönderdi.

'Haksız ve hukuksuz kararlar karşısında Beşiktaş'ın dik bir duruş sergileyerek maça çıkılmadığının' öne çıkartıldığı savunmada eylemlerin kupanın son aşamasında yapıldığı için kazanılan para haklarının geri alınmaması talep edildi. Yine kupanın marka değerinin yükseltilmesi esas alınarak men cezasının da sadece bu sezonu kapsaması gerektiği belirtildi.

 

 

Beşiktaş'ın 5 sayfa halinde yaptığı savunmanın sonuç bölümü şu şekilde:

''Bu hususlar ve özellikle yukarıda açıklanan, ilgili eylemin 2017-18 Ziraat Türkiye Kupası'nın son aşamasında gerçekleşmiş olması, bu ana kadar Müvekkil Kulübün kupaya katılımı ile marka değerini yükseltmesi dikkate alınarak Müvekkil Kulübün 2017-18 Ziraat Türkiye Kupasında söz konusu eyleme kadar elde ettiği ticari gelirlerin uhdesinde kalması ve Müvekkil Kulübün 2018-19 Türkiye Kupası'ndan men edilmemesi gerekmektedir.

Yukarıda arz ve izah edilen nedenler ve disiplin soruşturması sırasında re'sen tespit olunacak nedenlerle Müvekkil Kulüp hakkında Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsünün 8/1 Maddesi kapsamında ceza verilmesine karar verilmesi halinde; İlgili eylemin 2017-18 Ziraat Türkiye Kupası'nın son aşamasında gerçekleşmiş olması, bu ana kadar Müvekkil Kulübün kupaya katılımı ile marka değerini yükseltmesi dikkate alınarak;

- Müvekkil Kulübün 2017-18 Ziraat Türkiye Kupası'nda söz konusu eyleme kadar elde ettiği ticari gelirlerin ceza kapsamı dışında tutulmasına,

- Cezanın 2017-18 Ziraat Türkiye Kupası'ndan ihraç ile sınırlı tutulmasını, Müvekkil Kulüp hakkında 2018-19 Türkiye Kupası'ndan men cezası verilmesine yer olmadığına karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz."

YORUMLAR 16
  • sallama 6 yıl önce Şikayet Et
    liglerdende çekilmek lazım.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Şımarık çocuklar gibiler hem oyundan kaçtılar hemde misketlerimizi verin diyorlar :) :) :)
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl takım, bu nasıl yönetim ve bu nasıl taraftar ki bu saçma sapan maça çıkmama kararını savundular, tm savundunuz işte sizin,takım,yönetimin seviyesi ortaya çıktı ne oldu hani kupa,maç..vs önemli değildi önemli olan duruşunuzdu, yok kupa gelirinden bizi mahrup etme, seneye de katılım izni, yokya yazıklar olsun böyle kulube federasyon bu bjk'i 1-hükmen mağlup saymaz,2-kupa gelirlerine el koymaz ve seneye kupadan elemez ise işte o zaman son 2 şampiyonluğun nasıl tüpçü tarafından hediye edildiğine herkes şahit olacak
    Cevapla
  • E.A 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey vatandaş! adı üzerinde savunma dilekçesi kulübümüz avukatı aracılığı ile kendi savunma dilekçesini vermiş savunma dilekçesine bizi cezalandırın şeklinde bir ibare yazılamaz herhalde savunmamızda evet her ne kadarda maça çıkmama gibi bir suç işledi isek de zorunlu nedenlerden dolayı bu suçu işlediğimiz için gündemdeki cezaların hiçbirini hak etmiyoruz demek isteniyor.
    Cevapla
  • yamaner 6 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş şampiyon olamazken size sempatik geliyordu. şampiyon olunca sevilmemeye ve türlü türlü iftiralarınıza maruz kaldı. Bizi kimse şampiyon yapmadı ,emeğimizle olduk. Bunu biliyorsunuz ama algı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Hem tüpçü başkan iken kim kaçar tane şampiyon olmuş iyi inceleyin derim. Kimin kimler tarafından şampiyon olduğunu daha iyi anlarsınız.
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş saçmalamışsın. beşiktaşın hediye şampiyonluğu hiç olmadı. fb haksızken beşiktaş hükmen mağlup ilan edilmeliydi dedi.bu bir ironi. nasıl olsa hep beşiktaşa ceza veriyorlar uefa ya bile gitmiyorlar. kendi takımının yöneticileriyle karıştırma. futbolcularına 5 şer 6 şar ceza verdiler hiç suçu yokken seyircisis ceza verdiler kolayca kırmızı sarı çıkardılar emsallerine değil kart faul bile vermediler. seslerini çıkarmadılar. hala konuşuyorsunuz. hakkı konuş canımızı ye.
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Fener 1 kişi eksik olsaydı ve 1 /0 mağlup durumda olsaydı bşk. maça çıkarmıydı?
    Cevapla
  • Levrok 6 yıl önce Şikayet Et
    Fikret Orman kontrolü kayip etmeye basladi. Yüksek ucan sert düser. Size Devlet Stadyum yapti, Galatasarayada Trabzonada Bursayada. Fenerbahce kendi imkanlariyla yapti. Ozaman bizde dava acalim, Devlet destegiyle marka degerini yükselten bütün kulüplerin elde etdigi gelirler kadar Fenerbahceye tazminat ödensin. Fenerbahcenin bir kurus borcu kalmaz, bilmis olun.
    Cevapla
  • qwerty 6 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın, TOKİ Yunanistan devletinin zaten değil mi? Yahu siz ne içiyorsunuz çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • sırdar 6 yıl önce Şikayet Et
    gs nin stadını toki yaptı iyi araştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle