Kan var mıydı? Şenol Güneş'in doktoru açıkladı

Olaylı maçta başına gelen yabancı madde sonrasında 5 dikişle hastaneye kaldırılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e kaldırıldığı hastanede müdahale eden doktor Prof. Dr. Yunus Aydın, "Şenol Güneş pimpirikli adamdır. Kafasında bir şey yokken stapler attırmaz. Burada gördüğüm saçlı deri içinde kan vardı" dedi.

GİRİŞ 24.04.2018 09:36 GÜNCELLEME 24.04.2018 11:55
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Son günlerin en çok tartışılan konularının başında Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaşanan olaylar geliyor. Olaylar esnasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kafasına yabancı madde isabet etmesi ve Güneş'in kafasına dikiş atılıp hastaneye kaldırılması ise konuyu çok farklı bir boyuta taşıdı. Bir kısım kafada kan görmediğini ve dikişlik bir durum olmadığını iddia ederken, bir kısım ise bunun gerçek dışı olduğunu söylüyor. Herkesin bir yorum yaptığı konuda Güneş'e, Fulya Acıbadem Hastanesi'nde ilk müdahaleyi yapan Prof. Dr. Yunus Aydın noktayı koydu.

Güneş'in kafasında gerçekten bir yara olup olmadığı sorusuna Aydın, Hastayı beyin cerrahisi yönünden değerlendirdiğini ifade etti ve şunları söyledi: "O düzeyde cildi kesse bile ciddi bir şey olması mümkün değil. Yani hayati bir durum olamaz. Orada bir kesi var. Bu fotoğraflarda belli oluyor. Ama saçlı derinin içindeydi. 5 tane de stapler (zımba) vardı."

 

 

"ATAR DAMAR KESİLİRSE ÇOK KAN AKAR"

Aydın'a, 'Böyle kafaya alınan bir darbede oluk oluk kan akar mı' diye sorulduğunda ise, "Kafa derisi en kanlı bölgelerdendir. Kan akışı damarın çapına bağlıdır. Eğer kontüzyon (ezilme, örselenme) denilen şekilde olursa çok büyük kan akmaz. Eğer atar damar kesilirse çok fazla kan akar" şeklinde cevap verdi.

Staplerin (zımba) hastanelerinde atılmadığını, ilk müdahalenin statta yapıldığını belirten Aydın, "Stapleri doktor Sarper bey (Sarper Çetinkaya) atıyor. Ben konuyu beyin cerrahisi yönünden değerlendirdim. Normal bir deriye stapler atmak... Bunu hoca yaptırır mı, bu olur mu, ben düşünemiyorum. 'Kafanda hiçbir şey yok. Ben sana senaryo için stapler atıyım' desem kabul eder misin? Ben kabul etmem. Şenol hoca da etmez. Şenol hocayı ben tanıyorum. Kafasında hiçbir şey yokken kafasına stapler attırmaz. Hoca pimpirikli adamdır" diye konuştu.

"SAÇLI DERİ İÇİNDE KAN VARDI"

Şenol Güneş'in hemşehrisi olduğunu ve daha önce de Güneş'i belinden ameliyat eden Yunus Aydın, 'Sizin bu anlattığınızdan Şenol Güneş'in kafasında bir kesik vardı. Damara gelmediği zaman zaten saçlı deri olduğu için öyle kan gözükmemesi doğaldır. Doğru mu anlıyoruz?' şöyle cevap verdi:

"Yara varsa kan gözükmemesi olmaz. Öyle yara vardır ki damar çok büyük açılır kan alnından akar. Öylesi de vardır ki sadece saçlı derinin içinde kalır. Burada benim gördüğüm saçlı deri içinde kan vardı." (Hürriyet)

YORUMLAR 32
  • Arif k 6 yıl önce Şikayet Et
    Teknik hoca maci birakip soyunma odasina gidebilir..Gitmemesi gerektiren bir kural varmi? yok.. Hakem bjk li oyunculari yanina cagirir ve maca devam etmesini soyler..oyuncular yok cikicaz sahadan derse o da buyurun o zaman der..raporuna su takim maci terk etti diye yazar..ve hukmen yenik sayilir o kadar..
    Cevapla
  • veda 6 yıl önce Şikayet Et
    Kan vardı yoktu meselesiyle gündemi saptırmayın.burada küfürleriyle çirkin hareketleriyle fenerbahçeye yakışmayan rezil bir kısım seyirci vardı.bu camiadan o kendini bilmezleri ayıklamak lazım.spor kardeşlik ve centilmenliktir.onlar yüzünden tüm taraftar zan altında bırakılmamalı.
    Cevapla
  • cimbom 6 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadas mesele kan meselesi degil o maddenin ve diger maddelerin firlatilmis olmasidir ve bu taşkinligin cezalandirilmasi meselesidir,gözünüze isabet ettigini düsünün ! hesabini kim verecek bunun? 50 tane kupa bir insan gözü eder mi?
    Cevapla
  • Duayen 6 yıl önce Şikayet Et
    Gazlı bezin rengi aynen çilek tabağında kalan suyun rengine benziyor ne kanı. Kafada yarık olan adama buz torbasıyla baskı yapılır mı? elli kuruşun veya bir liranın kafada beş dikişlik kesi yapması fizik kurallarına aykırı. Hadi ufaktan kanadı diyelim, Avrupa Yakasındaki hastanede yoğun bakıma almak neyin aklı? Tamamen soyunma odasında düzenlenen tezgah bu. Hakemden önce basıp sahayı terk edeceksin, sonra da hükmen yenilmemek için sahtekarlık yapacaksın. Hadi ordan... Bu maçı Beşiktaş'a vermek bu tezgahı kuranlara prim vermek olur.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani hocaya kimyasal atilsaydi kan olmayacagi için suç ve suçlu da olmayacakti!!! Bu nasil mantik yahu,adam dikiş bağımlısı mi ki şuradan kafama guzelinden beş dikiş atin desin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle