Güneş: O akıcılığı öldürüyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Rizespor maçı sonrası basın açıklaması yaptı.

Güneş: O akıcılığı öldürüyor
Güneş: O akıcılığı öldürüyor
GİRİŞ 18.10.2015 23:41 GÜNCELLEME 18.10.2015 23:41

Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 1-0 yendikleri maçta 3 puan almak isteyen iki takımdan teknik ve fizik olarak üstün tarafın kendileri olduğunu, bunun da sonuca yansıdığını söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Güneş, Çaykur Rizespor'a karşı zor bir maç yapacaklarının farkında olduklarını kaydederek, "İlk 15-20 dakika rakibin oyun tarzına zayıf kaldık. Ondan sonra oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Hak ettiğimiz bir galibiyetti" dedi.

Rakiplerinin iyi kapanan ve ani atak anlayışıyla mücadele eden bir takım olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, "İlk yarıda az da olsa pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda ise tamamen üstün olan bizdik. Rakibimizin pozisyonları daha az. Bu sezon ilk defa bu sahada oynadık. Bu bakımdan önemli. Üç puan almak isteyen iki takımdan teknik ve fizik olarak üstün taraf bizdik. Bu da sonuca yansıdı" şeklinde konuştu. 

''TEMPO VE OYUN AKIŞIMIZ DAHA İY OLMALI''

Şenol Güneş, ligdeki şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soru üzerine, sadece 8 haftanın geride kaldığını ve yapacakları daha çok maçlarının bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Yarışa aşağından gelecek takımların da dahil olabileceğini düşünüyorum. Trabzonspor da gelebilir. Bursaspor kaybetti, ama güçlü bir takım olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş daha önde. Bu yarışta avantajlı olmak istiyoruz ama oynadığımız oyuna baktığınızda daha iyi olmak zorundayız. Büyük takımız, rakibe daha az pozisyon vermemiz gerekiyor. Tempo ve oyun akışımız daha iyi olmalı. Saha içi ve saha dışında bizim de eksiklerimiz var ama sonuçta baktığımızda belki rakiplere göre daha iyi görünebiliriz ama dikkatli olmak zorundayız. Bu bize yetmez."

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ilk maçlarına çıktıklarının hatırlatılması ve stattan memnun kalıp kalmadığının sorulması üzerine Güneş, "Buradaki ilk maçımızda zorlandık. Kazandığımız için mutluyum, devam edebiliriz. Futbolcularım devamını getirirlerse bir sorun yok. Bir şikayetim olamaz" ifadelerini kullandı.

''KÖTÜ HAKEM Mİ, HAYIR''

Güneş, maçın hakemi Alper Ulusoy'la ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Maçın hakemiyle ilgili eleştiri yapmak istemiyorum ama pozisyonlara bakıldığında ne kadar faul yapıldığını siz de göreceksiniz. Çok daha fazla faul olduğunu düşünüyorum. Özellikle oyun içinde akıcılığı öldürüyor. Kötü hakem mi, hayır. Alışacağız. İlk yarıda rakibin sert oyunundan zaman zaman sıkıntımız oldu. Türk futbolunda bu hakemlerden beklenti daha fazla. Hakemi iki takımın altında görmek istemiyorum."

TOPLANTI ÖNCESİ AYAĞI KAYDI

Şenol Güneş, basın toplantısı için salona girdiği sırada ayağı kaydı. Son anda dengesini koruyan tecrübeli teknik adam, "Ayağımı kaydıracaksınız" diyerek basın mensuplarına yönelik espri yaptı.

Güneş, "Yazıyla, sözle olmuyor. Hareketlerle veya okumayla, ne diyorlar etkileşimle hipnoz ediyorsunuz beni. Bütün bunlara sayenizde alıştım" diyerek basın mensuplarına göndermede bulundu.