EuroLeague'de Türk derbisi: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes

Basketbol Turkish Airlines EuroLeague'de normal sezonun 17. haftasındaki Türk derbisinde Anadolu Efes, yarın Fenerbahçe Beko'yu konuk edecek.

EuroLeague'de Türk derbisi: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes
EuroLeague'de Türk derbisi: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes
GİRİŞ 27.12.2023 14:25 GÜNCELLEME 27.12.2023 14:25

EuroLeague'in 17'nci haftası Türk derbisine sahne olacak. Anadolu Efes, yarın saat 20.30'da Fenerbahçe Beko'yu konuk edecek. Lacivert-beyazlılarda başantrenör Erdem Can ile tecrübeli oyuncu Rodrigue Beaubois; sarı-lacivertlilerde ise başantrenör Sarunas Jasikevicius ve oyunculardan Sertaç Şanlı, derbiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

ANADOLU EFES CEPHESİ

Anadolu Efes Başantrenörü Erdem Can, "Fenerbahçe Beko EuroLeague’deki son üç maçını kazanarak geliyor. İyi bir ritimleri var. Bizim de tekrar kazanarak yeni bir seriye başlamamız gerekiyor. Sahamızda sert ve agresif mücadele etmemiz önemli olacak" diye konuştu.

Rodrigue Beaubois ise, "Son dönemde oynadığımız oyundan memnun değiliz. Fenerbahçe Beko'ya karşı oynadığımız maçlar her zaman özeldir, bu yüzden bir araya gelip mücadele etmemiz ve kazanmak adına elimizden geleni yapmamız için bir fırsat olacak" dedi.

Anadolu Efes bu sezon EuroLeague'de oynadığı 16 karşılaşmada 7 galibiyet alırken 9 kez de sahadan mağlup ayrıldı.

FENERBAHÇE BEKO CEPHESİ

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius da mücadelenin kendileri için önemine dikkati çekerek, "Anadolu Efes ile İstanbul derbisi için büyük bir rekabetimiz var. Rakibimizin teknik ekibine ve şampiyon olan oyuncu kadrosuna büyük saygı duyuyoruz. Deplasmanda oynamak her zaman zordur. Böyle zorlu bir sahada galibiyet alabilmemiz için iyi bir oyun çıkarmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

EuroLeague'de 3 maçlık galibiyet serisi yakaladıklarını anımsatan Sertaç Şanlı, "Çok zorlu ve önemli bir karşılaşma bizi bekliyor. Çift maç haftasından istediğimizi aldık ama bu kez karşımızda çok iyi ve galibiyete en az bizim kadar ihtiyaç duyan bir ekip olacağını biliyoruz. 40 dakika boyunca oyun planımıza sadık kalmalı ve parkeye adım atar atmaz katkı sağlamaya hazır olmalıyız. Çok çekişmeli ve keyifli bir mücadele bizi bekliyor. Umarım kazanan taraf biz oluruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe Beko, bu sezon EuroLeague'de 9 galibiyet elde ederken 7 kez de yenildi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.