Ergin Ataman'dan tarihi başarı

Ergin Ataman'lı Panathinaikos, Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde Virtus Bologna’yı 90-76 yenmeyi başardı. THY Avrupa Ligin'deki 200'üncü galibiyetini elde eden Ataman, bunu başaran 6'ıncı koç oldu.

Ergin Ataman'dan tarihi başarı
Ergin Ataman'dan tarihi başarı
GİRİŞ 18.11.2023 18:09 GÜNCELLEME 18.11.2023 18:09

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde çift maç haftası sona erdi. Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, Virtus Bologna’yı ağırladığı maçı 90-76’lık skorla kazandı.

Bu sonuçla birlikte Panathinaikos, Euroleague’deki üst üste üçüncü maçını kazandı.

Ancak bu galibiyetin değeri Ataman için bundan çok daha fazlası.

Başarılı koç, Avrupa Ligi kariyerinde 200'üncü kez galibiyet sevinci yaşayarak önemli bir barajı geride bıraktı.

Ataman; Zeljko Obradovic, Ettore Messina, Xavi Pascual, Pablo Laso ve Dimitris Itoudis’in ardından 200 galibiyeti aşan altıncı koç oldu.

Başarılı Koç, 200 galibiyete Montepaschi Siena, Ülkerspor, Climmamio Bologna, Galatasaray, Anadolu Efes ve Panathinaikos başında kazandığı maçlarla ulaştı.

Galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Ataman, bu başarıya değindi.

Kazandığımız için mutluyum diyen Ergin Ataman, “Bu sezonki en iyi maçlarımızdan birini oynadık. Avrupa Ligi'ndeki 200. galibiyetim böylesine güzel bir basketbolla geldiği için çok gururluyum" ifadesini kullandı.

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi sosyal medya hesabı da tecrübeli çalıştırıcının aldığı 200'üncü galibiyet için tebrik mesajı yayınladı.

Ergin Ataman, Yunan temsilcisi Panathinaikos ile harika bir sezon geçiriyor.

Avrupa Ligi'nde oynadığı 9 maçta 5 galibiyet alan Panathinaikos, Yunanistan Ligi'nde ise 5'te 5 yaparak namağlup lider konumda bulunuyor. 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.