Fenerbahçe Beko Yunanistan'da farklı mağlup!

THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olympiakos'a 94-67 mağlup olarak 13. maçta 3. yenilgisini aldı.

Fenerbahçe Beko Yunanistan'da farklı mağlup!
Fenerbahçe Beko Yunanistan'da farklı mağlup!
GİRİŞ 13.12.2022 23:06 GÜNCELLEME 13.12.2022 23:19
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague'in çift maç haftasında ilk sınavını Yunanistan'da verdi. Sarı-lacivertliler, Pire'de Olimpiakos'a konuk oldu.

Barış ve Dostluk Salonu'ndaki mücadeleye iyi başlayan taraf ev sahibi takım oldu. 10-0'lık seri sonrası koç Dimitris Itoudis mola girdi. Vezenkov'un etkili oynadığı bölümde üst üste hücumlardan boş dönen Fenerbahçe Beko ilk çeyreği 20 sayı geride kapattı: 31-11.

İkinci çeyrekte tecrübeli Kostas Sloukas'ın yönlendirdiği hücumlarla sayılar üretmeye devam eden Olimpiakos, farkı 29 sayıya kadar çekti. Skor üstünlüğünün moraliyle isabet bulmaya devam eden Olimpiakos ilk yarıyı 58-31 önde noktaladı.

Fenerbahçe Beko üçüncü çeyreğe Nick Calathes'in üç sayılık isabetiyle başladı. Savunma dozajını artıran temsilcimiz rakibinin ritmini bozdu ve üst üste sayılarla molayı aldırdı. Farkı 20 sayının altına indiren Fenerbahçe, çeyrek sonunda gelen top kayıpları sonrası son on dakikaya 74-51 geride girdi.

Son çeyrekte Fenerbahçe Beko'nun çabaları geri dönüş için yeterli olmadı ve parkeden 94-67 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe'de Carsen Edwards 13, Nick Calathes 10, Marko Guduric 9 sayı üretti. Olimpiakos'ta ise Sasha Vezenkov 21, Giannoulis Larentzakis ve Alec Peters 12'şer sayıyla oynadı. Itoudis'in ekibi daha önce Real Madrid ve Barcelona'ya mağlup olmuştu.



Olympiakos: 94 - Fenerbahçe Beko: 67

Salon: Barış ve Dostluk

Hakemler: Juan Carlos Garcia (İspanya), Olegs Latisevs (Letonya), Damir Javor (Slovenya)

Olympiakos: Walkup 6, Canaan 6, Fall 11, Papanikolaou 6, Vezenkov 21, Lountzis 2, Larentzakis 12, Papas 2, Sloukas 8, Bolomboy 6, Peters 12, McKissic 2

Fenerbahçe Beko: Edwards 13, Hayes-Davis 3, Jekiri, Booker 6, Calathes 10, Metecan Birsen 5, Şehmus Hazer 5, İsmet Akpınar 11, Samet Geyik 2, Melih Mahmutoğlu 3, Guduric 9

1. Periyot: 31-11

Devre: 58-31

3. Periyot: 74-51

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bilende yorum 6axmis bilmeyen Dr. olipyiyakos final four oynayacak ve bunun için kurulmuş 4-5 takımdan birisi. bütçesi fenerin 3-4 katı. üstüne bir de 4 oyuncu sakat olunca kadro kurmak bile imkansız hale geliyor. yunan takimlarini yenemiyor diyenler basketbolda yunanistsnin ne seviyede olduğunu bilmiyor herhalde. ayrıca fener şampiyon olduğunda final i olimpiyakos a karşı oynam8sti. platform off ta da oaka da panatinsikos a karşı maç kazanan ilk Türk takımı olmuştu. ve o serinin oaka da oynanan 2 maçını da fener kazanmıştı. bir şey yazacaksaniz bölerek yazın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ben trabzonluyum, eurolig takip ederim her maç. her takım yenilebilir. ama daha 1. periyotda takım teslim olmuştu. eksik de olsan böyle olmamalı.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    bir yunan takımına yeniliyorsan eğer tüm yenmelerin bir hiçe eşdeğer...
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar eksikle normal. Bu arada Fener kazanınca ses yok. Kaybedince kedicikler, kartalcıklar ve hamsicikler buraya üşüşüyor:)))
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe nedense Yunan takımlarına karşı galip gelemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle