12 Dev Adam'da Orhun Ene gitti, Ergin Ataman geliyor

Türkiye Basketbol Federasyonu'nu dün yapılan açıklamada A Milli Basketbol Takımı Başanterönü Orhun Ene ile yolların ayrıldığını duyurmuştu. Ene'nin yerine gelecek isim belli oldu.

12 Dev Adam'da Orhun Ene gitti, Ergin Ataman geliyor
12 Dev Adam'da Orhun Ene gitti, Ergin Ataman geliyor
GİRİŞ 05.04.2022 14:43 GÜNCELLEME 05.04.2022 14:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan dün yapılan açıklamada Orhun Ene ile karşılıklı anlaşma yoluyla sözleşmesinin fesh edildiği duyuruldu.

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Milli Takm'da Orhun Ene'den boşalan baş anternörlük görevine Anadolu Efes'in çalıştırıcısı Ergin Ataman'ın getirilmesi bekleniyor. Ataman isminin kısa süre içinde TBF tarafından resmen açıklanacağı öğrenildi.

Ataman ile Türkoğlu'nun arası açık

Türkiye Basketbol Federasyonu Hidayet Türkoğlu ile milli takımın yeni koçu olması beklenen Ergin Ataman arasında geçmişte gerginlikler yaşanmıştı. Hidayet Türkoğlu, Ataman'ın her fırsatta federasyonun aldığı kararları eleştirdiğini belirterek, Ergin Ataman'ın para ceza almaktan korktuğu için Avrupa Ligi'ni eleştirmekten korktuğunu söylemişti. 

Adı yerine 'çalışan' diye hitap etti

Hidayet Türkoğlu, adını kullanmak yerine 'değerli kulübümüzün çalışanı" olarak andığı Ataman için, "Buradan o arkadaşa söylemek isterim. Bizi Avrupa Ligi'nde tek Türk antrenör olarak temsil ettiği için paradan korkmasın. Alacağı her cezayı Türkiye Basketbol Federasyonu ödeyecektir." ifadelerini kullanmıştı.

"Hidayet benim sevdiğim bir kardeşim"

Ergin Ataman ise Hidayet Türkoğlu'nun kendisi hakkındaki eliştirilerine, "Hidayet benim sevdiğim bir kardeşim. Özellikle genç takımdayken, 2000 yılında ilk tarihi Final Four oynarken, o takımın oyuncusuyken benim eski öğrencim. Ben onunla alakalı konuşmak istemiyorum. Kamuoyu gerekli takdiri gerekli değerlendirmeyi yapacaktır." şeklinde yanıt vermişti.

YORUMLAR 11
  • Selami Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    madem ülkeye hizmet Türkoğlu ya kabul etsin ya çekilsin.
    Cevapla
  • Nafi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ergin Ataman şuan ülkemizin en önemli koçudur. Milli takımı her zaman hakediyor.
    Cevapla
  • ÇAVUŞOĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Ergin Ataman ve milli takım vah ülkem vah ne hale geldi bu ismi milli takıma kim yakıştırıyor anlamak mümkün deyil
    Cevapla
  • cenkss42 2 yıl önce Şikayet Et
    gergin ataman menfaati için türk basketboluna ihanet etmiştir, Fenerbahçenin Eurolig te finallere kalamamasına sebep olmuştur, Milli takımın başına geçerse Millit akımıda satar getirilmesin omurgasızlarla Milli takımın işi olmaz.
    Cevapla
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus takımları hakkında Anadolu efes in oyu yönetim kararıdır..teknik heyet karar veremez.Fener yönetimide aynı konumda olsa kendi cıkarı yönünde oy kullanırdı
    Cevapla
  • Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam milli takım hocası olursa Fenerbahçe olarak milli takıma oyuncu gönderme
    Cevapla
  • erdogan 2 yıl önce Şikayet Et
    ergin milli takimin basinda olsaydi ilk yunan macini kesin kazanirdik orhum korkakca vakit gecirtti takima 3 hucumdan bos donduk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle