Tur penaltılarda geldi! Fatih Terim'li Panathinaikos finalde

Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos, 1-0'lık galibiyetin rövanşında evindeki maçta PAOK'u penaltılarla eleyerek ve Yunanistan Kupası'nda finale yükseldi.

Tur penaltılarda geldi! Fatih Terim'li Panathinaikos finalde
Tur penaltılarda geldi! Fatih Terim'li Panathinaikos finalde
GİRİŞ 21.02.2024 23:20 GÜNCELLEME 21.02.2024 23:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yunanistan Kupası yarı final rövanş maçında Panathinaikos, PAOK'u konuk etti. Turun ilk maçında Selanik'te rakibini 1-0 mağlup eden Panathinaikos tur biletini seri penaltılarda aldı.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi. Konuk ekip PAOK, 72. dakikada Zivkovic'in golüyle 1-0 öne geçti. 90 dakika PAOK'un tek farklı üstünlüğüyle bitince maç uzatmalara gitti.

105+1. dakikada Kedziora'nın golüyle üstünlüğünü 2-0'a getiren PAOK deplasmanda avantajlı konuma geçti.

120+9. dakikada Panathinaikos eski Fenerbahçeli Arao'nun asistinde Limnios ile golü buldu ve farkı bire indirdi. Mücadele 2-1 bitti ve seri penaltı atışlarına gidildi.

Seri penaltı atışlarında rakibini 6-5 mağlup eden Panathinaikos adını finale yazdırdı.

Kupanın diğer finalisti Aris - Panaitolikos eşleşmesinin kazananı olacak. Aris'in deplasmanda 1-0 kazandığı turun rövanşı, 6 Mart'ta Selanik'te oynanacak.

Terim'in yurt dışında ikinci final bileti

Fatih Terim yurt dışı kariyerinde ikinci kez ulusal kupada final başarısı gösterdi. 2000-01 sezonunda Fiorentina'da görev yapan Terim, Mor Menekşeler'i İtalya Kupası'nda finale taşımış ancak takımdan ayrıldığı için final oynayamamıştı.

Terim'in ayrılığı sonrası çift ayaklı finale Roberto Mancini yönetiminde çıkan Fiorentina, Parma'yı geçerek İtalya Kupası'nın sahibi olmuştu.

Rahman Baba hastaneye kaldırıldı

PAOK'un Ganalı futbolcusu Abdul Rahman Baba 116. dakikada rakibiyle çarpıştığı bir pozisyon sonrası başından darbe alarak yere düştü ve hareketsiz kaldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından oyuncu bilinci açık bir şekilde ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 6 dakika duraklayan oyun, Rahman Baba'nın sahadan ayrılması sonrası kaldığı yerden devam etti.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 5
  • Aga 2 ay önce Şikayet Et
    Terim'in başarılı olmaktan başka çaresi yok.en ufak hata da teneke bağlar yunan.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 2 ay önce Şikayet Et
    Fatih Terim artık emekli olmalı.ekranlara yansıyan halleri ile teknik adamlığı yürütemez hale geldiği ortada.sanirim fon vakası kendisini çok yıpratmış.
    Cevapla
  • Hakan 2 ay önce Şikayet Et
    Sana ne Terim' den. sen kendi işine bak. gel bizim takımı çalıştır diyorlar. o da gidiyor. terim' i sorgulayacağına, senin ne başarın var. onu sorgula.
    Cevapla
  • Garip 2 ay önce Şikayet Et
    Bu gidişle yine finali göremeyecek.
    Cevapla
  • Battal Öz 2 ay önce Şikayet Et
    Adamın dibi Fatih Terim
    Cevapla