Filistin paylaşımı yapan Atal'ın hapsi isteniyor!

Filistin'e destek paylaşımı yaptığı için Fransa Ligue 1'de 7 maç men cezası verilen Youcef Atal'ın 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği iddia edildi.

Filistin paylaşımı yapan Atal'ın hapsi isteniyor!
Filistin paylaşımı yapan Atal'ın hapsi isteniyor!
GİRİŞ 27.10.2023 09:11 GÜNCELLEME 27.10.2023 09:41
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'de hedef gözetmeksizin orantısız güç kullanması ve binlerce Filistinlini ölümüne neden olması birçok futbolcu tarafından da tepki aldı.

Bunlardan biri de Fransa'da Nice forması giyen Cezayirli futbolcu Youcef Atal'dı.

Sosyal medya hesabından Filistin'e destek paylaşımı yapan 27 yaşındaki futbolcu için Fransa Ligue 1 yönetimi skandal bir karara imza attı. Youcef Atal'a paylaşımı sonrası 7 maç men cezası verildi.

7 YILA KADAR HAPİS CEZASI!

Öte yandan Fransız basınında tecrübeli futbolcunun 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği öne sürüldü.

Youcef Atal'a ayrıca 100 bin euro da para cezası verileceği belirtildi.

BAYERN MÜNİH'TE MAZRAOUİ SIKINTI YAŞADI

Almanya'nın Bayern Münih Kulübü, yaptığı Filistin paylaşımıyla tepkilerin hedefi olan Fas kökenli Hollandalı futbolcusu Noussair Mazraoui'ye sahip çıkarak oyuncunun takımda kalacağını açıkladı.

Kulübün CEO'su Jan-Christian Dreesen, 25 yaşındaki futbolcuyla yaptığı sosyal medya paylaşımı hakkında detaylı bir görüşme gerçekleştirildiğini belirterek, "Noussair Mazraoui, barışsever bir kişi olarak terör ve savaşı kesinlikle reddettiğini bize inandırıcı bir şekilde ifade etmiştir. Paylaşımlarının rahatsızlığa yol açmış olmasından dolayı üzüntü duymaktadır." ifadelerini kullandı.



"İSRAİL'E DEĞİL ŞİDDETE TEPKİ GÖSTERDİ"

Dreesen, Mazraoui'nin terörün her çeşidini ve her türlü terör örgütünü kınadığını ifade etti.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada da Mazraoui'nin Bayern Münih forması giymeye devam edeceği aktarılırken oyuncunun, Fas Milli Takımı'nda yaşadığı sakatlık nedeniyle şu anda kadroda yer alamayacağı kaydedildi.

EL GHAZİ'NİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz 05, 28 yaşındaki Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi’nin Filistin ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.



Yapılan açıklamada, 28 yaşındaki futbolcunun söz konusu paylaşımının kulüp değerlerinin dışında kalması ve iki ülke arasındaki duruma kulübün vizyonu gerekçesiyle tarafsız bakması gerektiği belirtilirken, El Ghazi'nin antrenmanlara ve maç kadrosuna alınmayacağı belirtti.

BENZEMA'NIN BAŞI DERTTE

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünün son sahibi Fransız yıldız Karim Benzema, Filistin'e verdiği desteğin ardından ülkesindeki üst düzey politikacıların hedefi oldu.

Uzun yıllar Real Madrid forması giydikten sonra Suudi Arabistan'ın Al-Ittihad takımına transfer olan 35 yaşındaki futbolcu, sosyal medya hesabından "kadın ve çocuk ayırt etmeksizin haksız bombardımanların bir kez daha kurbanı olan Gazze sakinleri için dua ettiğini" paylaşmasının ardından hedef haline geldi.

Bu paylaşımın ardından Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Herkes Benzema'nın Müslüman Kardeşler ile kayda değer bağlantıları olduğunu biliyor." iddiasında bulundu.

Bouches-du-Rhone Senatörü Valerie Boyer ise daha da ileri giderek Benzema'nın Fransız vatandaşlığından çıkarılması fikrini ortaya atarak, "İçişleri bakanının yorumları kanıtlanırsa Benzema'ya karşı önlemler alınmalı. İlk olarak Ballon d'Or ödülünün geri alınması sembolik bir ceza olabilir. Son olarak da Fransız vatandaşlığını kaybetmesini talep etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Fransa Milli Takımı'nın eski forveti Benzema, Lyon kentinde doğdu ancak Cezayir kökenli olduğu için çifte vatandaşlığı bulunuyor. Yıldız oyuncu, milli takım formasıyla 97 maça çıktı ve 37 gol attı.

BENZEMA'NIN AVUKATI: "KAMUOYU MANİPÜLE EDİLİYOR"

Benzema'nın avukatı Hugues Vigier futbolcuyla ilgili iddiaları reddederken, İçişleri Bakanı Darmanin'e dava açmayı planladıklarını söyledi.

"Benzema'nın bu örgütle (Müslüman Kardeşler) hiçbir zaman en ufak bir ilişkisi olmamıştır." diyen Vigier, Bakan Darmanin'i Fransız kamuoyunu "manipüle etmeye" çalışmakla suçladı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 87
  • hhüseyin 6 ay önce Şikayet Et
    Madalyadır bu senin için kardeşim. Sakın kafirlere yüz verme
    Cevapla
  • malatya 6 ay önce Şikayet Et
    Siyonist emperyalist tapınakçı güçlere karşı gelin Türkiyede oynayın bizim vatandaşımız olun
    Cevapla
  • German 50 6 ay önce Şikayet Et
    Allah belanizi versin cuma günü Siyonistler
    Cevapla
  • katibb 6 ay önce Şikayet Et
    Noussair Mazraoui gibi yürekli insanlar lazım.. sen duruş göster ki karşındaki saygı duysun..
    Cevapla
  • Muğla48 6 ay önce Şikayet Et
    Batının temelleri yavaş yavaş sallanmaya başladı yakında kendileride sallançekler aynı beşik gibi dünya batılı gibi geri zekalı yoktur tam esir olmuşlar her şeyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle