İskoçya'da Eskişehirspor pankartı maça damga vurdu!

Eskişehirspor'un İskoçya'da bulunan kardeş takımı St. Johnstone'un taraftar grubu, lig maçında açtıkları pankartla tribünlerde uzun süre unutulmayacak bir görüntüye imza attı.

İskoçya'da Eskişehirspor pankartı maça damga vurdu!
İskoçya'da Eskişehirspor pankartı maça damga vurdu!
GİRİŞ 30.10.2022 12:06 GÜNCELLEME 31.10.2022 00:44
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Eskişehirspor'un, Avrupa kupalarında karşılaştığı ve kardeş takım ilan edilen St. Johnstone taraftarları son zamanlarda yaptıkları paylaşımlarla kırmızı-siyahlılar için destek istemişti.

St. Johnstone taraftarları, yaptıkları çağrıların yanında bu hafta oynanan lig maçında uzun süre konuşulacak bir pankart açtılar.



İskoçya Ligi’nin 13'üncü haftasında oynanan Kilmarnock maçının 26. dakikasında, “Eskişehirspor’u Kurtarın” ve “Anadolu’nun Yıldızı Işıl Işıl Parlasın” pankartları tribünde yerini aldı.

St. Johnstone taraftarının gösterdiği fair-play örneği, Eskişehirspor taraftarı ve futbolseverlerden de tam not aldı.



ESKİŞEHİRSPOR - ST. JOHNSTONE DOSTLUĞU NASIL BAŞLADI?

2012-2013 sezonu UEFA Avrupa Ligi ön eleme turundaki Eskişehirspor - St.Johnstone eşleşmesi Eskişehirli ve İskoçyalı taraftarlar arasında örnek gösterilecek bir dostluğun da temelini attı.



Eskişehir'deki ilk maç siyah kırmızılı ekibin 35 yıl sonra çıkacağı ilk Avrupa sınavı olduğu için şehirde müthiş bir heyecan ve coşku vardı. Takımlarını desteklemeye gelen İskoç taraftarlar da barlardan, eğlence merkezlerinden sokaklara taşan bu davetkâr coşkuya hayır demedi ve sağlam bir dostluğun temelleri atılmış oldu.

İskoçya'daki rövanş maçında da aynı görüntüler oluştu, taraftarlar arasında mail ve telefon alışverişleri yaşandı. Dostluk bu kez internet ve telefonlar üzerinden yürümeye başladı.



İskoç taraftarların futbolcular arasında yaşanan bir pozisyon sonrasında Eskişehirsporlu Dede'nin topu dışarıya atmasını FIFA Fair Play Ödülü'ne aday göstermesi dostluğun boyutunu daha da ileriye taşıdı.



DEPLASMAN FORMASINI KIRMIZI-SİYAH YAPTILAR

Mavi beyaz renklere sahip İskoç takımı bu dostluğun bir göstergesi olarak 2013-2014 sezonunda deplasman formasında Eskişehirspor'un renkleri olan kırmızı ve siyahı kullandı.

St. Johnstone kulübünün deplasman formasında Eskişehirspor'un renklerini kulanması üzerine Anadolu ekibi de lacivert-beyaz deplasman forması giymeye başladı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 45
  • batar 1 yıl önce Şikayet Et
    doğru kişileri dost edinmişler.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    EsEs federasyon eliyle amatöre gönderilen takım. Konu borç ise fb,gs,bjk.yi borçlarından dolayı devlet bile kurtaramaz. Onlar neden görülmüyor.
    Cevapla
  • Es es 1 yıl önce Şikayet Et
    Dostum es esi kim gönderdi bilemem ama borç konusunda devletten tek destek almayan kulüp Fenerbahçedir bunu bil. Devletten en çok desteği gs kulübü görmüştür bence Sen geçmiş tarihleri araştır bilmeden sallama
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehir'liler,kendi işinizi İskoçlara mı devrettiniz?Sizin Eskişehirspor'u kurtaracak gücünüz yoksa utanmalısınız.
    Cevapla
  • Ender ÇUBUK 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapma be kardeşim...
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberden bunumu anladınız. Burada bahsedilen kardeşlik. İki eski başkanın yaptıkları yüzünden buradayız. Borcumuz pek çok takımdan az ama gelir yok.
    Cevapla
  • Cr77 1 yıl önce Şikayet Et
    Klüp yöneticileri klüp borcundan mesul tutulmadığı sürece Eskişehir gibi Bursa gibi nice takımlar bu durumdan kurtulamaz.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın bağımsız İskoçya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle