Gonzalo Higuain futbola gözyaşlarıyla veda etti

Real Madrid, Napoli ve Juventus formalarıyla Avrupa futboluna damga vuran Arjantinli golcü Gonzalo Higuain, futbol hayatını sonlandırdı.

Gonzalo Higuain futbola gözyaşlarıyla veda etti
Gonzalo Higuain futbola gözyaşlarıyla veda etti
GİRİŞ 19.10.2022 02:32 GÜNCELLEME 19.10.2022 02:32

MLS ekiplerinden Inter Miami'de oynayan unutulmaz golcü, kariyerinin son resmi maçına çıktı.

Real Madrid, Napoli ve Juventus formalarıyla Avrupa futbolunda bir döneme adeta damgasını vuran Arjantinli golcü Gonzalo Higuain futbol kariyerini noktaladı.

Inter Miami'nin MLS play off'larının ilk turunda New York Cit'ye 3-0 yenilerek sezonu kapamasıyla birlikte kariyerini sonlandıran Higuain, maçın ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Higuain, maç sonu açıklmalarda bulunurken, geleceğine dair de konuştu.

İşte Higuain'in açıklamaları:

"Son düdük çalarken en sevdiğim şeyin bittiğini hissettim. Hayatımın yarısı kariyerimin 17 buçuk yılıydı. Tüm kariyerim gözümün önünden geçti. Yaşadıklarım, çalışmalarım ve bugüne kadar kazandıklarım... Her şeyimi verdiğim için çok mutluyum ve en önemli şey de bu. Rüya bitti ve şimdi benim için daha farklı bir hayat başlıyor"

AÇIK KAPI BIRAKTI

Kariyerini sonlandırırken 335 golü bulunan Higuain, Real Madrid ve Juventus ile şampiyonluklar kazanmıştı. Daha önce verdiği demeçte kariyerini tamamladıktan sonra sporla en üst seviyede uğraşmayacağını ve üst seviye futboldan uzak duracağını açıklayan Higuain, yine de açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.

Genç oyunculara zihinsel koçluk yapabileceğini belirten efsane isim, ruh sağlığının önemine yeterince vurgu yapılmadığını ve futbol oynayan gençlere yardım etmek istediğini söyledi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.