Dev derbide Manchester City, Manchester United'ı perişan etti

İngiltere Premier League'in 28. haftasında Manchester City, Manchester United'ı 4-1 mağlup etti.

Dev derbide Manchester City, Manchester United'ı perişan etti
Dev derbide Manchester City, Manchester United'ı perişan etti
GİRİŞ 06.03.2022 21:31 GÜNCELLEME 07.03.2022 10:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Liverpool ile beraber İngiltere Premier League'de kıyasıya bir şampiyonluk yarışına giren Manchester City, dev şehir derbisinde Manchester United'ı ağırladı.

Cristiano Ronaldo'nun sakatlığı sebebi ile United kadrosunda yer almadığı karşılaşmada ev sahibi City, henüz 5. dakikada Kevin de Bruyne ile öne geçmeyi başardı. 22. dakikada Jadon Sancho skora denge getirse de bundan birkaç dakika sonra, 26. dakikada Kevin de Bruyne bir kez daha sahneye çıktı ve takımını öne taşıdı.

City adına 3. gol, 68. dakikada Bruyne'nin asistinde Riyad Mahrez'den geldi. Ayrıca, 90+1'de Mahrez bir kere daha rakip ağları sarssa da ofsayt gerekçesi ile gol geçersiz sayıldı. Fakat daha sonra VAR incelemelerinin ardından pozisyonda ofsayt olmadığı tespit edildi ve City, farkı 3'e çıkardı ve Manchester City, Manchester United'ı 4-1 mağlup etti.

United'ı sezonun ilk yarısında da deplasmanda 2-0 mağlup eden Pep Guardiola'nın öğrencileri bu sonuçla 69 puanla liderliğini sürdürdü. Bir maçı eksik Liverpool'un ise 60 puanı bulunuyor. Manchester United ise haftayı 47 puan ile kapattı.

Manchester City, yaklaşık 4 hafta sonra 10 Nisan'da kendi sahasında Liverpool'u konuk edecek.

YORUMLAR 2
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Her yıl İngiltere de City ya da Liverpool, Almanya da Bayern, İtalya da Juve ya da İnter puan farkı atarak ligi erkenden bitiriyorlardı. Sadece bizim ligde heyecan son haftalara kalıyordu. Sağolsun Trabzonsporumuz da bu yıl aynısını yaptı.
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz dua edin bu yıl BÜYÜK takımlar kötü yoksa bi 40 yıl daha beklerdiniz. Bu saydığın takımların hiçbiri 40 yıl şampiyonluk özlemi çekmedi. Sen bırak yanyana getirmeyi hamsisporu bu takımlarla aynı cümle içerisinde bile geçirmen saydığın takımlara hakaret olur. Kıyas yaparken bence saat 12den sonra yap belliki bu yorumu yaparken saat çok erkendi.
    Cevapla