Tottenham'dan ManU'ya tarihi şok!

İngiltere Premier Ligi'nde haftanın maçında Tottenham Hotspur, Manchester United'ı deplasmanda 6-1'le hezimete uğrattı.

Tottenham'dan ManU'ya tarihi şok!
Tottenham'dan ManU'ya tarihi şok!
GİRİŞ 04.10.2020 20:43 GÜNCELLEME 04.10.2020 20:43

İngiltere Premier Ligi'ne istediği gibi başlayamayan iki ekibin mücadelesinde tarihi bir skor ortaya çıktı. Manchester United, eski menajeri Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Tottenham Hotspur'a 6-1 yenildi.


Maç fırtına gibi başladı. Ev sahibi ekip 2. dakikada Frenandes'in penaltı golüyle 1-0 öne geçerken; buna yanıt 4. dakikada geldi. Tanguy Ndombele, defanstaki hatayı affetmedi ve altıpas içerisinde meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.

7. dakikada Son Heung-Min, Harry Kane'in asistini golle sonuçlandırarak Tottenham'ı 2-1 öne geçirdi. 28. dakikada Martial, rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

30'da Kane-Son Heung-Min ortaklığı ile Tottenham farkı 2-'ye çıkardı. Son Heung-Min soldan bıraktı, Harry Kane penaltı noktası yakınından affetmedi.

37. dakikada Son Heung-Min, Aurier'in asistini ön direkte golle sonuçlandırdı ve Tottenham'ı 4-1 öne geçirdi. Tottenham ilk yarıyı 4-1 önde kapatırken; Manchester United, Premier Lig tarihinde ilk kez 1 devrede kalesinde 4 gol birden gördü.

51. dakikada Aurier, ceza sahası sağ içinden topu sol direğin yanından ağlarla buluşturarak Tottenham'ın gol yağmuruna katkıda bulundu: 1-5.

Maçta son sözü 79. dakikada Harry Kane söyledi. Kane, kazanılan penaltı atışında ağları havalandırarak maçın skorunu ilan etti, Manchester United: 1 - Tottenham Hotspur: 6.

Tottenham Hotspur, bu galibiyetle puanını 7 yaptı ve 5. sıraya yükseldi. 3 puanda kalan Manchester United ise 16. sıraya geriledi.

MANCHESTER UNİTED'IN EKİM KÂBUSU

Manchester United bu sezon evinde oynadığı ilk 2 maçından da puansız ayrılırken; 1986'da Ron Atkinson döneminden bu yana ilk kez bu yaşandı.

Tottenham ise Manchester City'nin (Ekim 2011) ardından Manchester United'a sahasında 6 gol birden atan ikinci takım oldu.

Tottenham karşısında sahasında fark yiyen Manchester United, Premier Lig'de 3. kez kalesinde 6 gol birden gördü. Daha önce Southamton (1996 Ekim) ve Manchester City karşısında 6 gole engel olamayan Kırmızı Şeytanlar'ın bu maçları Ekim ayında oynaması dikkat çekti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL