Arda Turan göndermişti! TSK iade etti

Arda Turan'ın Mehmetçik'in isteği üzerine Van'daki hudut karakoluna gönderdiği ısıtıcılarla ilgili Türk Silahlı Kuvvetlerince inceleme başlatıldı. Isıtıcılar iade edilecek.

Arda Turan göndermişti! TSK iade etti
Arda Turan göndermişti! TSK iade etti
GİRİŞ 04.11.2016 11:23 GÜNCELLEME 04.11.2016 11:38
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Van'ın Özalp ilçesindeki hudut karakolundan bir asker tarafından,  İspanya'nın Barcelonatakımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan'a sosyal  medyadan mesaj atılmış ve ısıtıcı talebinde bulunulmuştu. Özellikle hudut  karakoldaki kulelerde nöbet tutarken askerlerin üşüdüğünün belirtildiği mesajın  ardından Arda Turan, bir arkadaşı aracılığıyla hudut karakoluna ısıtıcı  göndermişti.

Askerlerin, hediye edilen ısıtıcılar önünde çekildikleri fotoğrafı  sosyal medyadan paylaşmasının ardından da konuyla ilgili tartışma başlamıştı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerince  konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Isıtıcıların da Arda Turan'a iade edilmesine  karar verildi.

Söz konusu askeri birliğin "kalekol" olduğu ve 2011'de yapımı  tamamlanarak hizmete girdiği öğrenildi. Merkezi ısınma sisteminin yanı sıra iki  de jeneratörün olduğu kalekolda ısınma konusunda herhangi bir sıkıntının  yaşanmadığı belirtildi.

Nöbet kulelerinde ise Mehmetçik'in ısınması için yağlı radyatörlerin  kullanıldığı vurgulandı. Hediye edilen infrared ısıtıcıların kulelerde  kullanılmasının ise güvenlik gerekçesiyle mümkün olmadığı kaydedildi. Söz konusu  ısıtıcıların, ısının yanı sıra ışık da verdiği, bunun da nöbet tutan Mehmetçik'in  güvenliği açısından tehlike oluşturabileceği vurgulandı.

BAKAN IŞIK KIZMIŞTI

Savunma Bakanı Fikri Işık, bu olayın gündeme gelmesinin ardından "Kışlalar, kaloriferle ısıtılmıyor mu? Olayın aslını öğrenin" talimatı verdi.

YORUMLAR 47
  • Antiterör 7 yıl önce Şikayet Et
    Arda şov yapıyor bazen.
    Cevapla
  • Arda ne yapsin 7 yıl önce Şikayet Et
    Isıtıcı ile kendinı hedef tahtasi yapma niyetinde olan askerden hesap sorulmalı çünkü kulede isitici değil. İçilecek sigara seni hedef yapar bunu bilmeyen komando asker piyade daha doğrusu asker olamaz.
    Cevapla
  • ferr 7 yıl önce Şikayet Et
    arda askere gitmiş mı ki usulü biliyor mu ki gondermis
    Cevapla
  • Hanımefendi 7 yıl önce Şikayet Et
    İstekte bulunan asker ya çok cahil ya da bu işin içinde bir bit yenigi var
    Cevapla
  • cahil sensin 7 yıl önce Şikayet Et
    askerlik yapmış gibi konuşuyorsun....
    Cevapla
  • serce 7 yıl önce Şikayet Et
    o isitici isteyen asker dondumuda isitici istiyor.tsk her seyi sagliyor zaten.ayrici orasi nöbet yeri sicaktan askerin uykusu gelir.biraz üsü birsey olmaz.o topcuda böyle bir seyi kafasindan yapamaz.önce tsk ya danisacakti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle