Kocaman: Lazio bir adım önde ama...

UEFA Avrupa Liginde Lazio maçı öncesinde Aykut Kocaman ve Ziegler basın mensuplarının soruları yanıtladı.

Kocaman: Lazio bir adım önde ama...
Kocaman: Lazio bir adım önde ama...
GİRİŞ 03.04.2013 16:58 GÜNCELLEME 03.04.2013 17:14

İlk olarak Ziegler konuştu. İşte İsveçli oyuncunun açıklamaları;

''Evet biz çok bu noktaya kadar geldiğimiz için mutluyuz. Devam etmek istiyoruz. Yarın bizi zorlu bir mücadele bekliyor. Dengeli bir oyun bekliyor Güzel bir oyun ortaya koyup yenmemiz gerekiyor. Lazio İtalyan futbolunun önemli takımı. Çok önemli oyuncuları var ve güçlü bir ekip. İkinci maçın son anına kadar nefes nefese bir maç olacak ve turu hakeden hakettiği gibi alsın'''

Daha sonra sözü Aykut Kocaman aldı. İşte Kocaman'ın açıklamaları;

BATE ve Plzen'den sonra Lazio ile oynacaksınız? Kalite ve güç olarak nasıllar?

Değerli takımlar ancak biraz daha öne çıkarmak gerekirse kökleri olarak Lazio tecrübe olarak bir adım önde olduğu söylenebilir. Grupta bir Alman ve Fransız takımıyla oynadık. Plzen ve BATE'ye göre bir adım önde olması bizim için birşey fark etmiyor. Bizim nereye kadar çıkacağımız ve rakiplerin kalitesi, verimliliğinden ziyade tur için iyi olacaktır.

Taraftar olacak bunun için düşünceleri?

Klose'den bahsetmeye gerek yok özellikle bilinen bir oyuncu. Uzun zamandır sakattı son lig maçında oynadı az bir süre aldı. Yarın ki maçta Lazio'nun kozlarından birisi olacak. Kozlar bireysellik değil takımların beraber neler yapacağı belirleyecek. Seyirci için her zaman her yerde söylediğimiz şey bu. En büyük gücümüz taraftar. Bunu üstüne basarak söylüyorum. Oyuncular teşvik edildikçe yaptıkları doğru işler onaylandıkça ve ödüllendirdikçe, her zaman mutlu olunur. Yarın heralhe en büyük gücümüz taraftar derken bu gücü rakamıza alırsak daha iyi oluruz.

Galatasaray -Real Madrid maçı için kısa bir yorum!

Bundan önceki toplantıda söylemiştim. Bu iki takım bunların yanına Beşiktaş ve Trabzonspor'u alınca futbolun lokomotifi olmalı. Benim hayata ve futbola bakışım kollektiflikten geçiyor. Bunu ne kadar ileriye taşırsak, biz Fenerbahçe olarak Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor bundan yararlanacak. Ama biz birbirimizi deşmeye çalışıyoruz. Buradan Galatasaray'a başarılar diliyorum. Kolay olcağını düşünmek saflık olur. Hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin asli görevi hem kendilerini yukarı çekmek hem Türk futbolunu ileriye taşıyacak hamleler yapmaktan geçiyor.

İlk maçın evinizde oynanaması!

Tabiki avantaj ve dezavantajları var ama Lazio karşısında doğru oyunu oynama konusundaki en büyük avantajımız direncimiz ve doğru oyunu oynamamız olacak. En büyük avantaj beraber oynamak olacak ve yüksek irademiz olacak.

Fenerbahçe turu kolay geçer mi?

Eğer söylediğiniz gibiyse bu doğru değil. Çok güçlü ve değerli bir ekip var karşımızda. Ekstra durumlar olmadığı sürece lehimize ve alehimize.. Yönlendirmeler biraz yanlış yapılıyor. Rakibimizde en az bizim kadar tura yakın.

Fenerbahçe topa sahip olarak oynuyor. Lazio'da topu rakibe vererek oynuyor. Bu iki özellik için düşünceleri neler?

Topu kullanan ve rakibine karşı yüksek irade sahaya yansıtan takım avantaj sağlar. Avantajlarımızı iyi kullanırsak bizim için iyi tam tersi ise Lazio için iyi olur.

Salih iyileşti mi?

Şuan da Emre, Orhan ve Sezer kadroya bildiremediğimiz için yoklar onun dışında bütün oyuncularımız Salih antremanlara çıkıyor.