Yanal: Bir yerden yanık kokusu geliyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 3-2 kaybederek kupadan elendikleri Sivasspor karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu.

Yanal: Bir yerden yanık kokusu geliyor
Yanal: Bir yerden yanık kokusu geliyor
GİRİŞ 11.02.2015 01:05 GÜNCELLEME 11.02.2015 01:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İşte Ersun Yanal'ın sözleri:

"Ülkemizdeki futbol iklimini tartışmamız gerek. 8 takım 2-3 yönetici 6 futbolcu sadece bu hafta PFDK'ya sevk edildi. Ondan önce diğer takım yöneticileri de bu iklimden bahsetti. Ben uzun süredir burada görev yapıyorum ve işimize bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Sahanın içinde kalıp futbolun gerçek paydaşlarını ortaya koyacak insanların burada hakim olmasından yanayım."

"SAĞDUYULU OLMAK LAZIM..."

"Futbolumuzun geldiği nokta ortada. Bir yerde hata veriyoruz. Bu olay hatayı da geçti. Bir yerden bir yanık kokusu geliyor. Futbolun bu halde olması bu durumu hak etmiyor. Futbol güzel bir oyun. Bu kadar gerilmesine gerek yok. Biraz sağduyulu olmamız lazım. Ben de bazen geriliyorum. Bugün de maalesef gereksiz bir tarzla karşı karşıya kaldım."

"FUTBOL KENDİ İÇİNDE YÖNETİLMELİ!"

"Belirli desteklerle değil yeteneklerle bir yere gelmek gerekiyor. Yeteneklerden uzakları bir yere getirmek bu sorunları ortaya çıkarıyor. Türkiye'de futbol kendi içinde yönetilmesi lazım."

"Evet bugün bir maç kaybettik. Kazanmak kaybetmek bu işin doğasında var. Bu iklimde kaybederken bu maçı futbolun içnde yorumlamak zor görüyorsunuz. Bu tarzda futbola güneş doğmaz. Futbolda tarzımızı değiştirmemiz lazım. Dışardan müdahale edilmemesi lazım. Kendi içinde futbolu yönetmek lazım. Bu şekilde olmaz."

"SAHA İÇİNDE KALMAK İÇİN YİNE GAYRETLİ OLACAĞIM"

Trabzonspor'un ligde zirve yarışında geriye düşmesi ve Ziraat Türkiye Kupası'ndan da elenmesini bir soru üzerine değerlendiren Yanal, şunları kaydetti:

"Sahanın içinde kalmaya gayret ediyorum. Bunun için kendimi ısrarla hakikaten çok zorluyorum. Ben teknik direktörüm ve işim sahanın içinde. Sahanın içinde kalma konusunda yine gayretli olacağım. Trabzonspor'un şu anda yaptığı mücadelede, kullandığı oyuncu sayısıyla da elbette bir takım problemleri olabilir. Bu problemler tartışılacaktır. Bugünkü maçta da eksikler, fazlalar mutlaka olacaktır ama bunun önüne geçen çok şey var. Bunun önüne geçenlerle konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Eksiklikler var evet, biz burada 4-1'de mağlup olduk, maçta kazanamadık. Bugün Trabzonspor takımı belki çok aktif pozisyon üretemedi ama oyunun tüm hakimiyeti ve dengeleri bir anda değişti. Bunu sorgulamak lazım, bu ilk değil. Eskişehirspor maçı da buna güzel bir örnekti. Buna benzer maçlar vardı. Ben hep sahanın içinde kaldım."

Bu sırada bir gazetecinin bugünkü maçta çok saha dışında kalmadınız şeklindeki sözleri üzerine Yanal, "Bugün maalesef bütün herkes sahanın dışındaydı" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 6
  • mert 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence yanık kokususizden geliyor,milyonluk transferlr sıfır başarı,hakem desteğiyle anca 5. trabzon,hadi şimdi gündem değiştirinki başarısızlığınızın kılıfı olsun
    Cevapla
  • Kandaysın 9 yıl önce Şikayet Et
    Size verilen görev FENER'den puan almaktı işiniz bitti .Sanırım Bülent Yıldırım gibi bir hakem yönetecek sanıyordunuz değil mi ?
    Cevapla
  • sivaslı 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin başkanınız hakemi telefonla arayıp oyun düzenini bozmaya ne hakkı var sen bu şekilde açıklama yapıyorsun kazanınca iyi hakemler kaybedince hepsi kötü oluyorlar
    Cevapla
  • oyun mu? 9 yıl önce Şikayet Et
    İcra ettiğin meslekte çok para dönüyor sa gerilirsin arkadaşım... Yada gererler.
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm; Adil yöneticiler. Şimdiki federasyonla ve başkanıyla da bu mümkün değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle